Mi az IELTS for UK Visas and Immigration (UKVI)?

Amennyiben az Egyesült Királyságban szeretnél dolgozni vagy tanulni, akkor lehetséges, hogy vízumért kell folyamodnod az Egyesült Királyságban, és igazolnod kell, hogy elérted a belügyminisztérium által jóváhagyott, megbízható angol nyelvi tesztben (SELT) előírt angol nyelvtudás szintjét: ilyen például az IELTS UKVI (Academic és General Training) vagy az IELTS Life Skills teszt.

Mi a különbség az IELTS és az IELTS UKVI teszt formátuma között?

Nincs különbség az IELTS (Academic/General Training) és az IELTS UKVI (Academic/General Training) teszt formátuma között. A tesztek tartalmukat, formátumukat, nehézségi szintjüket és pontozásukat tekintve azonosak. Az eredményeidet tartalmazó bizonyítványok (Test Report Forms) azonban kis mértékben különbözőek lesznek majd azért, hogy bizonyítani tudd, hogy az Egyesült Királyság belügyminisztériuma által jóváhagyott, hivatalos IELTS UKVI helyszínen teljesítetted a tesztet.

Melyik teszt formátumot teljesítsem?

Ha diák vagy, még a regisztráció előtt tájékozódj saját egyetemeden/főiskoládon/iskoládban, hogy melyik tesztre van szükséged.

Ha (Tier 4) diákvízumot igényelsz egy felsőoktatási intézménynél, hogy közvetlenül alap- vagy posztgraduális képzésben vegyél részt egy Tier 4 Sponsor intézményben, akkor az intézmény által előírt angol nyelvtudási szintnek kell megfelelned. Minden brit egyetem és főiskola elfogadja az IELTS Academic modul vizsgaeredményeit. Ez azt jelenti, hogy esetleg nem kell teljesítened az IELTS UKVI (Academic) tesztet, hanem elküldheted az IELTS Academic eredményt.

Ha NEM diák vagy, a teszt előjegyzése előtt nézz utána annál a szervezetnél, ahová jelentkezel, hogy milyen teszt formátumra van szükséged.

Az IELTS for UKVI tesztet Magyarországon Budapesten teheted le

Teszt Leírás Ár
IELTS UKVI Academic Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben az egyetem vagy az intézmény, ahova jelentkeztél, IELTS for UKVI (Academic) tesztet kér. 72600 Ft
IELTS UKVI General Training Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben az Egyesült Királyságba szeretnél költözni, munkát vállalni, vagy diploma szint alatti képzésben vagy tanfolyamon kívánsz részt venni. 72600 Ft
IELTS Life Skills A1 Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben az Egyesült Királyság bevándorlási hivatalának UK Visas and Immigration jelentkezésednek az ún. 'family of a settled person' részeként bizonyítanod kell szóbeli (Speaking) és szövegértési (Listening) tudásodat angol nyelvből. 58000 Ft
IELTS Life Skills B1 Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben az Egyesült Királyság bevándorlási hivatalának UK Visas and Immigration jelentkezésednek az ún. 'indefinite leave to remain' vagy 'citizenship' részeként bizonyítanod kell szóbeli (Speaking) és szövegértési (Listening) tudásodat angol nyelvből. 58000 Ft

Mit tartalmaz a díj? Az IELTS teszt díja exkluzív előkészítő anyagokat, ingyenes gyakorlati teszteket és még sok minden mást tartalmaz.

Teljesítsd az IELTS for UKVI tesztet a British Councilnál

Az IELTS for UKVI (Academic és General Training) tesztet valamint az IELTS Life Skills tesztet UKVI engedéllyel rendelkező vizsgaközpontnál lehet letenni. A British Council az egész világon rendelkezik UKVI engedéllyel. Kiválaszthatod, hogy az IELTS for UKVI tesztet papír alapon vagy számítógépen szeretnéd letenni.

Nézze meg ezt is!