Fontos, hogy végigolvasd, megértsd és elfogadd az IELTS feltételeket és kikötéseket (angol) mielőtt bejelentkeznél egy IELTS vizsgára. A vizsgafeltételek és kikötések részletesen megjelennek a jelentkezés során, az ezek részét képező dokumentumok pedig az alábbi linkeken is elérhetőek. Mivel az IELTS nemzetközi nyelvvizsga, ezek a vizsgafeltételek és kikötések illetve információk és szabályzatok angol nyelven elérhetőek. Ha magyar nyelvű segítségre van szükséged a tartalom megértéséhez, kérjük keresd Ügyfélszolgálatunkat.

A feltételek és kikötések az alábbi témákat tartalmazza:

 • teendők a vizsga napján,
 • mi vihető be a vizsgaterembe,
 • betartandó szabályok,
 • vizsga biztonsága,
 • mi várható az eredmény feldolgozását illetően,
 • lemondás folyamata és feltételei,
 • a vizsgázó adatainak tárolása.

Amikor elfogadod a nyilatkozatot a jelentkezési lapon, megerősíted, hogy elolvastad és megértetted az IELTS feltételeit és kikötéseit, és vállalod, hogy betartod azokat.

További információk

Speciális vizsgakörülmények

Részletekért kérjük lépj kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal.

 • Speciálisan módosított vizsgaanyag igénylése esetén (pl. hallás- és látássérült vizsgázók számára) kérjük, hogy a vizsga előtt legkésőbb három hónappal jelentkezzenek, a megfelelő orvosi igazolások beküldésével.
 • Adminisztrációs módosítás (pl. fejhallgató használata) igénylése esetén kérjük, hogy a vizsga előtt legkésőbb hat héttel jelentkezzenek, a megfelelő orvosi igazolások beküldésével.

Tanulási nehézségek (pl. diszlexia) igazolására a hivatalos orvosi vagy szakértői jelentést kell beküldeni legkésőbb hat héttel a vizsga előtt.

Az igazolás kritériumai:

 • részletes leírást tartalmazzon, és ne legyen két évnél régebbi,
 • tartalmazza a fogyatékosság fokát,
 • tartalmazza a diagnosztizálására használt teszt nevét.

Határidőn túl benyújtott kérelmeket nem tudunk elfogadni. Kérjük, vedd figyelembe, hogy speciális vizsgakörülményeket a benyújtott teljes kérelem esetén sem mindig tudjuk garantálni, mivel a kérelmek elbírálásáról nem a British Council, hanem az IELTS nemzetközi vizsgaközpont dönt. 

Vizsgadíj visszatérítés

Az IELTS vizsgajelentkezés csak a regisztrációs határidő előtt vonható vissza. A regisztrációs határidő után a vizsgadíj nem visszatéríthető. 

100 % visszatérítés

Ha a regisztrációs határidő előtt döntesz úgy, hogy nem szeretnél vizsgázni, a teljes vizsgadíjat visszatérítjük. Töltsd ki és küldd el a Vizsgadíj visszatérítés és időpontcsere űrlapot (angol) (lentebb megtalálod a dokumentumot) az information@britishcouncil.hu címre legkésőbb a regisztrációs határidő utolsó napjáig.

75 % visszatérítés

Az alábbi esetekben vagy jogosult a 75 %-os visszatérítésre:

 • súlyos betegség (pl. kórházi kezelés),
 • közeli családtag halála,
 • súlyos baleset/trauma (pl. közúti baleset),
 • közsorkatonai szolgálat.

Töltsd ki és küldd el a Vizsgadíj visszatérítés és időpontcsere űrlapot (angol) (lentebb megtalálod a dokumentumot) az information@britishcouncil.hu címre legkésőbb a vizsgát követő 5. munkanapig. A kérelem mellé csatolni kell a vizsga napjára (is) vonatkozó eredeti orvosi igazolást. 

Nem vagy jogosult visszatérítésre, ha:

 • a lemondás oka eltér a fentebb felsoroltaktól,
 • a kérelem mellé nem csatoltad a megfelelő igazolást,
 • a kérelmet a vizsga utáni 5. munkanap után kapjuk meg.

Vizsgaidőpont megváltoztatása

Ha a regisztrációs határidő előtt dönesz úgy, hogy módosítani szeretnéd a jelentkezéskor megjelölt vizsgaidőpontodat, ezt ingyen megteheted. Töltsd ki és küldd el a Vizsgadíj visszatérítés és időpontcsere űrlapot (angol) (lentebb megtalálod a dokumentumot) az information@britishcouncil.hu címre legkésőbb a regisztrációs határidő utolsó napjáig.

A regisztrációs határidő után nem lehet módosítani a jelentkezéskor megjelölt vizsgaidőpontot.

Fényképezés a vizsga napján

Az IELTS vizsga biztonsága nagyon fontos számunkra. Ezt a biztonságot kívánjuk megerősíteni azzal, hogy egy fényképet készítünk minden vizsgázóról a vizsga előtt. Kérjük, olvasd át alaposan a fényképezésre vonatkozó anyagot abból az emailből, amit akkor kapsz, miután lefoglaltad a vizsgaidőpontodat. 

Vásárlói visszajelzések

Véleményed fontos számunkra

A jó ügyfélszolgálat szerves része a munkánknak. Reméljük, jó tapasztalatokat szereztél nálunk. Ügyfélszolgálatunk örömmel veszi visszajelzéseidet, észrevételeidet, ezért arra kérünk, oszd meg bátran véleményedet, ezzel is segítve munkánkat.

Mit fogunk tenni?

Minden visszajelzéssel komolyan és pártatlanul foglalkozunk. Az összetettebb panaszok megoldása több időt vehet igénybe. Ebben az esetben folyamatosan értesítünk az ügyed előmeneteléről. Levonjuk visszajelzésedből a következtetéseket, és arra használjuk a tőled kapott információkat és észrevételeket, hogy javítsuk a szolgáltatásainkat.

Hogyan tehetsz panaszt az IELTS-re?

A vizsga napjával kapcsolatos panaszaidat a vizsga napján kell leírnod az erre a célra létrehozott panasz levélre. Ezt a vizsgafelügyelőktől kell kérned. Ezen a lapon add meg az elérhetőségedet, amin a későbbiekben elérhetünk.

Minden más véleményt a Vásárlói visszajelzések (angol) (lentebb megtalálod a dokumentumot) űrlap kitöltésével juttathatsz el hozzánk e-mailben vagy postán.

Azért, hogy válaszolni tudjuk, add meg nevedet, e-mail címedet és/vagy telefonszámodat. Sokat segít a probléma pontos megismerésében és megoldásában, ha az eset pontos dátumát, és ha emlékszel, az órát is megadod, amikor történt. 

Súlyosabb esetekben a panaszt a vizsgaközpont vezetőjének továbbítjuk.

Nézze meg ezt is!