Utolsó frissítés: 2020 május 22., péntek

UPDATE: Május végéig az összes vizsga halasztásra került. Tisztában vagyunk a kijárási korlátozás feloldásával és az egyéb enyhítésekkel, jelenleg az újranyitás feltételeit egyeztetjük, illetve teremtjük meg. További információkkal hamarosan jelentkezünk.

Kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi tájékoztatót arról, hogy hogyan igyekszünk kezelni a helyzetet és miben kérnénk a Te segítségedet.

A British Councilnál kiemelt figyelmet fordítunk valamennyi ügyfelünk, vizsgázónk, munkavállalónk és partnerünk egészségére és biztonságára. Folyamatosan figyelemmel követjük a kialakult helyzetet és minden a működésünkkel kapcsolatos változásról tájékozatni fogunk a honlapunkon és a közösségi médián keresztül.

Jelenleg mi is feszülten várjuk, hogy mikor és milyen feltételekkel indíthatjuk újra a vizsgákat. Kérjük vedd figyelembe, hogy csak azután tudunk bármilyen jogi változás kapcsán elkezdeni az egyeztetéseket és a tervezést, ha az már hivatalosan megjelent a Magyar Közlönyben. Bár próbálunk gyorsan reagálni a hírekre és változásokra, pár órával a hírek megjelenését követően még nem fogunk tudni érdemben nyilatkozni arról, hogy az adott változás hogyan befolyásolja a működésünket.

Bár a helyzet gyorsan változik és megértjük, hogy aggódsz a vizsgaidőpontod miatt, de hálásak lennénk a türelmedért. A márciustól júniusig tartó időszak a legintenzívebb periódus az év során vizsgák szempontjából, így sajnálatos módon a vizsgalemondások nagyon sok vizsgázónkat érintik. A célunk, hogy minél hamarabb újra tudjuk indítani a vizsgáztatást, amint a körülmények biztonságosnak tekinthetőek ehhez, illetve a jogszabályok lehetővé teszik ezt. Már dolgozunk extra időpontok megnyitásán és a tervezett jövőbeni vizsgaidőpontok kapacitásának növelésén. Minden vizsgalemondással érintett vizsgázóval közvetlenül felvesszük a kapcsolatot és megküldjük részükre a szükséges tájékoztatást.

Jelenleg eddig töröltük a vizsgákat: 2020. május 30. 

Tekintettel arra, hogy az eddigi vizsgalemondások is több száz vizsgázót érintenek, a kérelmek gördülékeny feldolgozása érdekében a következőkben kérnénk a segítségedet:

Amennyiben a fenti határidő előtti időpontra regisztrált vizsgázó vagy és be is fizetted a vizsgadíjat:

  • Már meg kellett kadnod a részletes tájékoztatót a vizsgaidőpontod törlésével kapcsolatban arra az e-mail címre, amit a regisztráció során használtál.
  • Ha nem kaptad meg az említett e-mailt, kérjük, hogy először ellenőrizd a levélszemét mappádat.
  • Ha továbbra sem találod az üzenetet, kérjük hogy írj egy rövid üzenetet az information@britishcouncil.hu e-mail címre és újraküldjük részedre a tájékoztatót.

Amennyiben a fenti határidő utáni időpontra regisztrált vizsgázó vagy:

  • Kérjük, hogy kövesd figyelemmel a honlapunkat és a közösségi médiát a legfrissebb információkért. Amint biztonságosan újraindítható a vizsgák megtartása, mindenkit értesíteni fogunk.
  • Amennyiben további időpontok is törlésre kerülnének, az érintett vizsgázókkal közvetlenül felvesszük a kapcsolatot.

Általános kérés valamennyi jelenlegi és jövőbeni vizsgázónk felé:

  • Kérjük ne keresd fel személyesen az irodánkat, mivel az további értesítésig teljesen zárva tart.
  • Jelenleg kizárólag e-mailben tudsz kommunikálni velünk, mivel az Ügyfélszolgálati Csapatunk tagjai is otthonról dolgoznak.
  • Kérünk, hogy ne küldd el a kérdésedet, kérésedet egynél többször, mert ezzel jelentősen növeled az ügyintézési időt mindenki számára. Mindenkinek válaszolunk.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül válaszolni tudjunk minden megkeresésre. Tekinttel azonban a vizsgaidőpont-törléssel közvetlenül érintett vizsgázók magas számára, hálásak lennénk a türelmedért.

Minden új információt megosztunk itt, valamint az érintett vizsgázókkal közvetlenül is felvesszük a kapcsolatot.

Vigyázz az egészségedre és a környezetedben lévőkre, maradj otthon, ha megteheted!

Átvehetem személyesen az IELTS bizonyítványomat?

Az irodánk további értesítésig zárva tart, így jelenleg nem lehetséges a bizonyítványok személyes átvétele.

A benyújtott felülvizsgálati kérelmem alapján (IELTS Enquiry on Results) az eredményeim javultak. Hogyan kapom meg az új bizonyítványt?

Az irodánk további értesítésig zárva tart, így az új bizonyítványodat csak az újranyitást követően tudjuk kiállítani és eljuttatni hozzád.

Az egyetemem vagy valamely más fogadó szerv (Recognising Organisation) részére szeretném továbbíttatni az eredményeimet. Mi a teendő?

Kérjük, hogy töltsd ki az ‘IELTS Application to Issue Additional TRFs’ formanyomtatványt elektronikusan és küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre. A kérelem kitöltése során kérünk, hogy minden intézményhez adjál meg egy hivatalos e-mail címet is.

Amint megkapuk a kérelmedet, ellenőrizni fogjuk, hogy a megjelölt intézmény rendlekezik-e hozzáféréssel az online eredmény-ellenőrző rendszerhez. Amennyiben igen, akkor a rendszeren keresztül elektronikusan elérhetővé tesszük számukra az eredményeidet.

Amennyiben az általad megjelölt intézmény nem rendelkezik hozzáféréssel a fent említett rendszerhez, akkor a megadott e-mail címre, közvetlenül az intézménynek fogjuk az eredményeid digitális (pdf) változatát megküldeni.

A nyelvvizsgám honosításához egy hitelesített másolatra van szükségem. Mi a teendő?

Kérjük, hogy a kérésedet küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre és mi elküldjük a bizonyítványod hitelesített digitális változatát közvetlenül az Oktatási Hivatalnak.

Mikortól lesznek újra vizsgák?

Ez leginkább attól függ, hogy a járványhelyzettel kapcsolatban meghozott intézkedések meddig és milyen formában lesznek érvényben. Folyamatosan nyomon követjük az eseményeket és igyekszünk rendszeresen tájékoztatni valamennyi regisztrált vizsgázónkat és az érdeklődőket a változásokról.

A hírekben megjelent, hogy az Oktatási Hivatal június közepétől felfüggesztette a British Council működését, a honlapon viszont látok ezutáni időpontra is meghirdetett vizsgákat, akkor most hogy is van ez?

A hírekben sajnálatosan nagyon félrevezető hírek jelentek meg ezzel kapcsolatban. Az alábbiakban összeszedjük a legfontosabb tudnivalókat:

Az IELTS vizsgákat (IELTS, IELTS for UKVI, IELTS Life Skills) az Oktatási Hivatal döntése nem érinti, tekintettel arra, hogy ezek a vizsgák Magyarországon nem akkreditálhatóak, így ezen vizsgák tekintetében az Oktatási Hivatal semmilyen jogkört nem gyakorol. Az IELTS nyelvvizsga továbbra is honosítható külön eljárás keretében.

A Cambridge Assessment English vizsgákat érintő felfüggesztéssel kapcsolatos tájékoztatónkat itt találod: https://www.britishcouncil.hu/angol-nyelvvizsga/cambridge/cambridge-asse...

Van lehetőség az IELTS / Cambridge Assessment English vizsgák online letételére?

Jelenleg egyik vizsgánk sem elérhető online változatban, mivel a vizsgázóknak szigorú előírások szerinti azonosítása kiemelt jelentőségű a vizsga biztonságának garantálása szempontjából.

A kínálatunkban elérhető számítógépes vizsgák esetében is kijelölt vizsgahelyen történik a vizsgázás. A számítógépes vizsgán részt vevő vizsgázóinkat a papír alapú vizsgákkal megegyező vizsganapi regisztrációs eljárással azonosítunk be a vizsga megkezdése előtt.

Amennyiben bármelyik vizsgából elérhetővé válik online, otthonról letehető változat, mindenképpen tájékoztatni fogjuk a vizsgázókat erről.

Hallottam az IELTS Indicator vizsgáról. Mi ez és mikor lesz elérhető Magyarországon?

Az IELTS Indicator egy új termék, amit teljes egészében a központi csapatunk kezel, a magyarországi iroda nem vesz részt a lebonyolításában semmilyen szinten. További információt itt találsz: https://www.ieltsindicator.com/

Jelenleg az IELTS Indicator nem elérhető Magyarországon, amennyiben ez változik, természetesen tájékoztatjuk erről az érdeklődőket.

Az írásbeli vizsgám törlésre került, a szóbelim azért meg lesz tartva?

A vonatkozó korlátozások értelmében minden vizsgát, beleértve a szóbeli vizsgákat is töröltük 2020. május 30-ig bezárólag.

Órák óta próbálom elérni az Ügyfélszolgálatot telefonon keresztül, de senki nem veszi fel. Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy ügyintézővel?

A járványhelyzetre tekintettel az irodánk zárva tart és mivel az Ügyfélszolgálati Csapatunk tagjai is otthonról dolgoznak, így a személyes és a telefonos ügyfélfogadás is szünetel. Az information@britishcouncil.hu e-mail címen érsz el minket.

Kérjük vedd figyelembe, hogy a vizsgatörlések miatt a szokásos megkeresés mennyiség sokszorosát kell kezelnünk, így a válaszadásban késések előfordulhatnak, amiért előre is szíves elnézésedet kérjük, egyúttal nagyra értékeljük a türelmedet.