Utolsó frissítés: 2020 november 12., csütörtök

Kedves Jelenlegi és Leendő Vizsgázóink - Az Oktatási Hivataltól kapott tájékoztatás szerint a november 11-től hatályos korlátozások a nyelvvizsgákat nem érintik, így azok a meghirdetett időpontokban megtartásra kerülnek. Annak érdekében, hogy minden vizsgázó időben haza tudjon érni, a vizsganapi beosztás készítésénél igyekszünk figyelembe venni a vizsgázók lakhelyét. Megértéseteket köszönjük! Vigyázzatok a magatok és mások egészségére!

 

KÜLFÖLDRŐL ÉRKEZŐ VIZSGÁZÓINK FIGYELMÉBE - Magyarország kormánya szeptember 1-jétől, lezárta Magyarország határait, Fő szabály szerint szeptember 1-jétől a nem magyar állampolgárokat nem engedik belépni az ország területére. Kérjük, hogy tájékozódj alaposan az esetlegesen téged érintő beutazási korlátozásokkal kapcsolatban az illetékes szervéknél, mivel abban az esetben, ha a korlátozás már a regisztráció időpontjában is fennállt és ismert volt, erre hivatkozva nem tudunk vizsgalemondási és visszatérítési kérelmeknek helyt adni.

 

Vizsgaszervezési információk jelenlegi vizsgázóink számára

Köszönjük a türelmedet, amíg a vizsgaközpontunk zárva tartott! Alig várjuk, hogy hamarosan személyesen is üdvözölhessünk a vizsgáink egyikén! 

A vizsgád előtt szeretnénk tájékoztatni azokról az intézkedésekről, melyeket a helyi előírásokkal összehangban, a Te és a vizsgaszemélyzet egészségének és biztonságának megőrzése és a Covid-19 fertőzés terjedésének csökkentése érdekében alkalmazunk. 

Valamennyi vizsgahelyszínünket a vizsgát megelőzően alaposan kitakarítjuk. Számítógépes vizsgák esetén az eszközöket (billentyűzet, egér, monitor) mind a vizsgák előtt, mind a délelőtti és délutáni vizsga csoportok között fertőtlenítjük. A számítógépes vizsgákon használt fejhallgatókhoz egyszer használatos védősapkákat biztosítunk. 

Kérjük, NE gyere el a vizsgára, ha: 

 1. Jelenleg önkéntes karantén alatt állsz vagy
 2. Kapcsolatba kerültél olyan személlyel, aki feltételezhetően ki volt téve a Covid-19 fertőzésnek az elmúlt 14 napban vagy 
 3. Megfáztál, lázad van, nehéz légzéssel küzdesz vagy influenza szerű tüneteid vannak. 

Ha bármelyik fenti megállapítás igaz rád, akkor minél előbb írj nekünk az information@britishcouncil.hu e-mail címre, és áttesszük a vizsgádat egy későbbi időpontra. 

A VIZSGA NAPJÁN

Általános előírások 

 • Tartsd be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat a vizsga helyszínen! 
 • Csak a legszükségesebb személyes tárgyakat hozd magaddal, ezzel is segítve a regisztráció folyamatát! 
 • Olvasd el figyelmesen lentebb a listát, hogy miket hozz feltételenül magaddal a vizsgára! 

Érkezés a vizsgahelyszínre 

 • Érkezz a kijelölt időpontban a vizsgahelyszínre! Kérjük, vedd figyelembe, hogy a kijelölt időpontod előtt nem tudunk beengedni a vizsgahelyszínre. A vizsganappal kapcsolatos információkat (helyszín, érkezési időpont, vizsga kezdési időpontja) körülbelül 10 nappal a vizsganap előtt fogod megkapni e-mailben. 
 • Szülőket, hozzátartozókat nem tudunk beengedni a vizsgahelyszínre. 

A vizsgahelyszínen 

 • Viseld a maszkot azokon a helyeken és időpontokban, amikor a vizsgaszemélyzet erre megkér! A regisztráció során és egyéb alkalmakkor a vizsgaszemélyzet megkérhet arra, hogy vedd le a maszkodat. 
 • Latex kesztyűt is viselhetsz, amennyiben szeretnél. 
 • Alá kell írnod egy nyilatkozatot a fentebb részletezett három állítással* kapcsolatban. 
 • Mielőtt belépnél a vizsgaterembe, moss kezet vízzel és szappannal vagy használd a kihelyezett kézfertőtlenítőt! 
 • A vizsgaszemélyzet a vizsga teljes időtartama alatt maszkot és latex kesztyűt fog viselni. 

Az alábbiakat hozd magaddal a vizsgára: 

 • Arcmaszk, ami elfedi a szádat és az orrodat is – kötelező, 
 • Grafit ceruza (HB / B / B2) – kötelező, 
 • Radír (papír borító nélkül) – kötelező, 
 • Kék vagy fekete golyóstoll – kötelező, 
 • A jelentkezés során használt személyazonosító dokumentumodat (a borítót kérjük, hogy távolítsd el) – kötelező, 
 • Ital átlátszó, felirat és címke nélküli palackban – opcionális, 
 • Saját kézfertőtlenítő (átlátszó, felirat és címke nélküli palackban, tubusban) – opcionális, 
 • Latex kesztyű – opcionális, 
 • Ceruza hegyező – opcionális. 

Egészségügyi és biztonsági okokból nem biztosítunk írószert a vizsga során. Tolltartót nem lehet bevinni a vizsgaterembe. 

A VIZSGÁT KÖVETŐEN

Amennyiben a vizsgát követő 14 napon belül a Covid-19 fertőzés tünetei jelentkeznek nálad, kérjük jelezd a megfelelő egészségügyi hatóság felé. Kérjük, hogy az egészségügyi hatóságot tájékoztasd arról, hogy a British Council által szervezett vizsgán vettél részt annak érdekében, hogy mielőbb értesíthessük a többi résztvevőt is. 

Vizsgázóink és munkatársaink egészsége és biztonsága az elsődleges számunkra és továbbra is figyelemmel követjük a kormányzati iránymutatásokat azért, hogy megtegyük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten a legbiztonságosabb környezetet biztosítsuk a vizsgaközpontunkban. Amennyiben további kérdésed lenne a bevezetett intézkedésekkel kapcsolatban, írj nekünk az information@britishcouncil.hu e-mail címre. 

Köszönjük a megértésedet és az együttműködésedet! 

Átvehetem személyesen az IELTS bizonyítványomat?

Az irodánk további értesítésig zárva tart, így jelenleg nem lehetséges a bizonyítványok személyes átvétele.

A benyújtott felülvizsgálati kérelmem alapján (IELTS Enquiry on Results) az eredményeim javultak. Hogyan kapom meg az új bizonyítványt?

Az irodánk további értesítésig zárva tart, így az új bizonyítványodat emailes egyeztetést követően tudjuk eljuttatni hozzád.

Az egyetemem vagy valamely más fogadó szerv (Recognising Organisation) részére szeretném továbbíttatni az eredményeimet. Mi a teendő?

Kérjük, hogy töltsd ki az ‘IELTS Application to Issue Additional TRFs’ formanyomtatványt elektronikusan és küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre. A kérelem kitöltése során kérünk, hogy minden intézményhez adjál meg egy hivatalos e-mail címet is.

Amint megkapuk a kérelmedet, ellenőrizni fogjuk, hogy a megjelölt intézmény rendlekezik-e hozzáféréssel az online eredmény-ellenőrző rendszerhez. Amennyiben igen, akkor a rendszeren keresztül elektronikusan elérhetővé tesszük számukra az eredményeidet.

Amennyiben az általad megjelölt intézmény nem rendelkezik hozzáféréssel a fent említett rendszerhez, akkor a megadott e-mail címre, közvetlenül az intézménynek fogjuk az eredményeid digitális (pdf) változatát megküldeni.

A nyelvvizsgám honosításához egy hitelesített másolatra van szükségem. Mi a teendő?

Kérjük, hogy a kérésedet küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre és mi elküldjük a bizonyítványod hitelesített digitális változatát közvetlenül az Oktatási Hivatalnak.

A hírekben megjelent, hogy az Oktatási Hivatal június közepétől felfüggesztette a British Council működését, a honlapon viszont látok ezutáni időpontra is meghirdetett vizsgákat, akkor most hogy is van ez?

A hírekben sajnálatosan nagyon félrevezető hírek jelentek meg ezzel kapcsolatban. Az alábbiakban összeszedjük a legfontosabb tudnivalókat:

Az IELTS vizsgákat (IELTS, IELTS for UKVI, IELTS Life Skills) az Oktatási Hivatal döntése nem érinti, tekintettel arra, hogy ezek a vizsgák Magyarországon nem akkreditálhatóak, így ezen vizsgák tekintetében az Oktatási Hivatal semmilyen jogkört nem gyakorol. Az IELTS nyelvvizsga továbbra is honosítható külön eljárás keretében.

A Cambridge Assessment English vizsgákat érintő felfüggesztéssel kapcsolatos tájékoztatónkat itt találod: https://www.britishcouncil.hu/angol-nyelvvizsga/cambridge/cambridge-asse...

Órák óta próbálom elérni az Ügyfélszolgálatot telefonon keresztül, de senki nem veszi fel. Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy ügyintézővel?

A járványhelyzetre tekintettel az irodánk zárva tart és mivel az Ügyfélszolgálati Csapatunk tagjai is otthonról dolgoznak, így a személyes és a telefonos ügyfélfogadás is szünetel. Az information@britishcouncil.hu e-mail címen érsz el minket.