Utolsó frissítés: 2021. november 5., péntek

Jelenleg kislétszámú csoportokban, szigorú higiéniai előírásoknak megfelelően zajlanak a vizsgáink. További információ ITT található.

 

Vizsgaszervezési információk jelenlegi vizsgázóink számára

A vizsgád előtt szeretnénk tájékoztatni azokról az intézkedésekről, amiket a helyi előírásokkal összehangban, a Te és a vizsgaszemélyzet egészségének és biztonságának megőrzése és a Covid-19 fertőzés terjedésének csökkentése érdekében alkalmazunk.

Valamennyi vizsgahelyszín a vizsgát megelőzően alaposan takarításra kerül. Számítógépes vizsgák esetén az eszközöket (billentyűzet, egér, monitor) mind a vizsgák megkezdése előtt, mind a délelőtti és délutáni vizsga csoportok között fertőtlenítjük. A fejhallgatókhoz egyszer használatos védősapkákat biztosítunk.

Igyekszünk minden lehetséges óvintézkedést megtenni annak érdekében, hogy aki beteg vagy kapcsolatba kerülhetett Covid-19 fertőzöttel, ne vegyen részt a vizsgán.

*Kérjük, hogy NE gyere el a vizsgára, ha:

 • Jelenleg hatósági vagy önkéntes karantén, orvosi megfigyelés alatt állsz vagy
 • Lázad van, tartósan köhögsz, nehéz légzéssel küzdesz vagy influenza szerű tüneteid vannak,
 • Jelenleg Covid fertőzött vagy.

Ha bármelyik fenti megállapítás igaz rád, akkor amint csak lehetséges vedd fel a központtal a kapcsolatot az information@britishcouncil.hu e-mail címen. 5 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot a lehetséges alternatívákkal kapcsolatban, türelmedet és megértésedet köszönjük.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy amennyiben a fenti tünetek valamelyike a vizsga alatt jelentkezik nálad, a vizsgaterem elhagyására fogunk kérni és nem fejezheted be a vizsgát. 

A VIZSGA NAPJÁN:

Általános előírások

 • Tartsd be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat a vizsga helyszínen!
 • Csak a legszükségesebb személyes tárgyakat hozd magaddal, ezzel is segítve a regisztráció folyamatát!
 • Olvasd el figyelmesen lentebb a listát, hogy miket hozz feltételenül magaddal a vizsgára!

Érkezés a vizsgahelyszínre

 • Érkezz a kijelölt időpontban a vizsgahelyszínre! Kérjük, hogy vedd figyelembe, hogy a kijelölt időpontod előtt nem tudunk beengedni a vizsgahelyszínre. A vizsganappal kapcsolatos információkat (helyszín, érkezési időpont, vizsga kezdési időpontja) kb. egy héttel a vizsganap előtt fogod megkapni e-mailben.
 • Szülőket, hozzátartozókat nem tudunk beengedni a vizsgahelyszínre.

A vizsgahelyszínen

A vizsgahelyszín teljes területén (közös közlekedő részek, ruhatár, regisztrációs terület és a vizsgatermeket is beleértve) és a vizsga teljes időtartama alatt (a vizsgahelyszínre való megérkezéstől egészen a távozásig) kötelező a maszkviselés.** A regisztráció során és egyéb alkalmakkor a vizsgaszemélyzet megkérhet arra, hogy vedd le a maszkodat.

 • Latex kesztyűt is viselhetsz, amennyiben szeretnél.
 • Alá kell írnod egy nyilatkozatot a fentebb részletezett állításokkal* kapcsolatban.
 • Mielőtt belépnél a vizsgaterembe, moss kezet vízzel és szappannal vagy használd a kihelyezett kézfertőtlenítőt!
 • A vizsgaszemélyzet a vizsga teljes időtartama alatt maszkot fog viselni.

**Az egyetlen kivétel ez alól az, ha egészségügyi okokból (pl. asztma) nem tudsz hosszabb időn keresztül maszkot hordani. Ebben az esetben is a közös használatú részeken (pl. folyosó) neked is viselned kell maszkot és a vizsgateremben történő maszkviselés alóli felmentés érdekében orvosi igazolást kell bemutatnod (elegendő, ha a vizsganapra magaddal hozod).  

Az alábbiakat hozd magaddal a vizsgára:

 • Arcmaszk, ami elfedi a szádat és az orrodat is – kötelező
 • Grafit ceruza (HB / B / B2) – kötelező (csak a papír alapú vizsgákon),
 • Radír (papír borító nélkül) – kötelező (csak a papír alapú vizsgákon),
 • Kék vagy fekete golyóstoll – kötelező,
 • A jelentkezés során használt személyazonosító dokumentumodat (a borítót kérjük, hogy távolítsd el) – kötelező,
 • Ital átlátszó, felirat és címke nélküli palackban – opcionális,
 • Saját kézfertőtlenítő (átlátszó, felirat és címke nélküli palackban, tubusban) – opcionális,
 • Latex kesztyű – opcionális,
 • Ceruza hegyező – opcionális.

Egészségügyi és biztonsági okokból nem biztosítunk írószert a vizsga során. Tolltartót nem lehet bevinni a vizsgaterembe.

A VIZSGÁT KÖVETŐEN:

Amennyiben a vizsgát követő 14 napon belül a Covid-19 fertőzés tünetei jelentkeznek nálad, kérjük jelezd a megfelelő egészségügyi hatóság felé. Kérjük, hogy az egészségügyi hatóságot tájékoztasd arról, hogy a British Council által szervezett vizsgán vettél részt annak érdekében, hogy mielőbb értesíthessük a többi résztvevőt is.

Vizsgázóink és munkatársaink egészsége és biztonsága az elsődleges számunkra és továbbra is figyelemmel követjük a kormányzati iránymutatásokat azért, hogy megtegyük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten a legbiztonságosabb környezetet biztosítsuk a vizsgaközpontunkban. Amennyiben további kérdésed lenne a bevezetett intézkedésekkel kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot velünk az information@britishcouncil.hu e-mail címen.

 

Köszönjük a megértésedet és az együttműködésédet!

Átvehetem személyesen az IELTS bizonyítványomat?

Az irodánk további értesítésig zárva tart, így jelenleg nem lehetséges a bizonyítványok személyes átvétele.

A benyújtott felülvizsgálati kérelmem alapján (IELTS Enquiry on Results) az eredményeim javultak. Hogyan kapom meg az új bizonyítványt?

Az irodánk további értesítésig zárva tart, így az új bizonyítványodat emailes egyeztetést követően tudjuk eljuttatni hozzád.

Az egyetemem vagy valamely más fogadó szerv (Recognising Organisation) részére szeretném továbbíttatni az eredményeimet. Mi a teendő?

Kérjük, hogy töltsd ki az ‘IELTS Application to Issue Additional TRFs’ formanyomtatványt elektronikusan és küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre. A kérelem kitöltése során kérünk, hogy minden intézményhez adjál meg egy hivatalos e-mail címet is.

Amint megkapuk a kérelmedet, ellenőrizni fogjuk, hogy a megjelölt intézmény rendlekezik-e hozzáféréssel az online eredmény-ellenőrző rendszerhez. Amennyiben igen, akkor a rendszeren keresztül elektronikusan elérhetővé tesszük számukra az eredményeidet.

Amennyiben az általad megjelölt intézmény nem rendelkezik hozzáféréssel a fent említett rendszerhez, akkor a megadott e-mail címre, közvetlenül az intézménynek fogjuk az eredményeid digitális (pdf) változatát megküldeni.

A nyelvvizsgám honosításához egy hitelesített másolatra van szükségem. Mi a teendő?

Kérjük, hogy a kérésedet küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre és mi elküldjük a bizonyítványod hitelesített digitális változatát közvetlenül az Oktatási Hivatalnak.

Órák óta próbálom elérni az Ügyfélszolgálatot telefonon keresztül, de senki nem veszi fel. Hogyan tudok kapcsolatba lépni egy ügyintézővel?

A járványhelyzetre tekintettel az irodánk zárva tart és mivel az Ügyfélszolgálati Csapatunk tagjai is otthonról dolgoznak, így a személyes és a telefonos ügyfélfogadás is szünetel. Az information@britishcouncil.hu e-mail címen érsz el minket.

SZAKMAI, EGYETEMI, ÉS EGYÉB VIZSGÁK - Le kell foglalnom egy vizsgát a jelenlegi helyzetre való tekintettel? Mi lesz, ha törlik?

Ha szakmai vagy egyetemi vizsgádat lemondják, átütemezik vagy megváltoztatják a teljesítési módot, akkor vagy mi, vagy közvetlenül a szakmai testület keres meg téged, attól függően, hogy ki tájékoztatott eredetileg a teszt részleteiről.

SZAKMAI, EGYETEMI, ÉS EGYÉB VIZSGÁK - Lehet-e egyetemi / szakmai vizsgát tenni a British Council-nál?

Igen.

SZAKMAI, EGYETEMI, ÉS EGYÉB VIZSGÁK - Hogyan lehet jelentkezni egyetemi / szakmai vizsga letételére a British Council-nál?

További információkért vegyed fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

SZAKMAI, EGYETEMI, ÉS EGYÉB VIZSGÁK - Mennyibe kerül egy egyetemi / szakmai vizsga letétele a British Council-nál?

SZAKMAI, EGYETEMI, ÉS EGYÉB VIZSGÁK - Mikor és hogyan kapom meg a vizsgaeredményeimet?

Fordulj a szakmai testülethez vagy az egyetemhez, ha további információra van szükséged arról, hogy mikor kapod meg a vizsgaeredményeket.

SZAKMAI, EGYETEMI, ÉS EGYÉB VIZSGÁK - Tartják-e a teszt eredmények kiadásának rendszeres határidejét?

Erről további információért vedd fel a kapcsolatot a szakmai testülettel vagy az egyetemmel.