Igazolnia kell angol nyelvtudását az Egyesült Királyság Vízum és Bevándorlási Hivatalának (UK Visas and Immigration, UKVI)?

Az IELTS rajta van a UKVI listán, mint jóváhagyott Megbizható Angol Nyelvi Teszt (SELT). Ha az IELTS bizonyítványra a vízumkérelme miatt szüksége lenne, csak egy UKVI által engedélyezett vizsgahelyszínen teheti le a vizsgát.

Ahhoz hogy megtudja, szükséges-e IELTS vizsgát tennie a vízumkérelméhez, és hogy milyen szintet kell elérnie, látogasson el az Egyesült Királyság Vízum és Bevándorlási Hivatalának honlapjára.

TIER 4

Ha egy TIER 4 típusú tanulói vízumért folyamodik egy Highly Trusted Sponsor intézménybe, jelentkezés előtt ellenőrizze a hivatalos szponzor nyilvántartást.

IELTS Academic modul az Egyesült Királyságba vízum és bevándorlás céljából

Ezt a tesztet azok választják, akik egyetemi vagy posztgraduális képzésre jelentkeztek, illetve szakmai nyilvántartásba vételüket kérték az Egyesült Királyságba. A teszt négy részből áll: Hallás utáni szövegértés, Olvasás, Irás és Szóbeli.

IELTS General Training modul az Egyesült Királyságba vízum és bevándorlás céljából

Ezt a tesztet azok választják, akik szeretnének bevándorolni az Egyesült Királyságba, illetve azok, akik valamilyen brit felsőoktatási szint alatti képzésben szeretnének részt venni. A teszt négy részből áll: Hallás utáni szövegértés, Olvasás, Irás és Szóbeli.

IELTS Life Skills A1

Ezt a tesztet azok választják, akiknek családtagként, házastársként vagy élettársként igazolniuk kell az angol beszéd és hallás utáni szövegértési szintjüket az Egyesült Királyság Vízum és Bevándorlási Hivatalának.

  • Az A1 szint a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret szerint megegyezik a brit Országos Képesítési Keretrendszer ESOL Entry 1 szintjének. 
  • A tesztnek két része van: Szóbeli és Hallás utáni szövegértés. 

IELTS Life Skills B1

Ezt a tesztet azok választják, akik brit állampolgárság/letelepedés vízumot kértek.

  • A B1 szint a  Közös Európai Nyelvi Referenciakeret szerint megegyezik a brit Országos Képesítési Keretrendszer ESOL Entry 3 szintjének.
  • A tesztnek két része van: Szóbeli és Hallás utáni szövegértés.

Ebben a részben