©

British Council

 

Igazolnia kell angol nyelvtudását az Egyesült Királyság Vízum és Bevándorlási Hivatalának (továbbiakban UKVI - UK Visas and Immigration)?

Az IELTS rajta van a UKVI listán, mint jóváhagyott Megbizható Angol Nyelvi Teszt (a lista angol rövidítése SELT). Ha az IELTS bizonyítványra a vízumkérelme miatt szüksége lenne, csak egy UKVI által engedélyezett vizsgahelyszínen teheti le a vizsgát.

 Ahhoz hogy megtudja, szükséges-e IELTS vizsgát tennie a vízumkérelméhez, és hogy milyen szintet kell elérnie, látogasson el az  Egyesült Királyság vízum és bevándorlási hivatalának honlapjára.

Fontos: Ha egy TIER 4 típusú tanulói vízumért folyamodik egy Kiemelten Megbízható Szponzorlistán lévő intézménybe ( Highly Trusted Sponsor), jelentkezés előtt ellenőrizze a hivatalos Szponzor nyilvántartást.

 

IELTS Academic modul az Egyesült Királyságba vízum és bevándorlás céljából

Ezt a tesztet azok választják, akik nem európai uniós állampolgárok, és egyetemi vagy posztgraduális képzésre jelentkeztek, illetve szakmai nyilvántartásba vételüket kérték az Egyesült Királyságba. A teszt négy részből áll: Hallás utáni szövegértés, Olvasás, Irás és Szóbeli.

Jelentkezzen most
Ellenőrizze, milyen pontszámra van szüksége

IELTS General Training modul az Egyesült Királyságba vízum és bevándorlás céljából

Ezt a tesztet azok választják, akik nem európai uniós állampolgárok, és szeretnének bevándorolni az Egyesült Királyságba, illetve azok akik valamilyen brit felsőoktatási szint alatti képzésben szeretnének részt venni. A teszt négy részből áll: Hallás utáni szövegértés, Olvasás, Irás és Szóbeli.

Jelentkezzen most
Ellenőrizze, milyen pontszámra van szüksége

IELTS Life Skills A1

Ezt a tesztet azok választják, akik nem európai uniós állampolgárok és családtagként, házastársként vagy élettársként igazolniuk kell az angol beszéd és hallás utáni szövegértési szintjüket ( Family, Spouse or Partner visa) az Egyesült Királyság vízum és bevándorlási hivatalának.

  • Az A1 szint a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret szerint megegyezik a brit Országos Képesítési Keretrendszer ESOL Entry 1 szintjének. 
  • A tesztnek két része van: szóbeli és hallás utáni szövegértés. 

Jelentkezzen most
Ellenőrizze, milyen pontszámra van szüksége

IELTS Life Skills B1

Ezt a tesztet azok választják, akik nem európai uniós állampolgárok és brit állampolgárság/letelepedés vízumot kértek.

  • A B1 szint a  Közös Európai Nyelvi Referenciakeret szerint megegyezik a brit Országos Képesítési Keretrendszer ESOL Entry 3 szintjének.
  • A tesztnek két része van: szóbeli és hallás utáni szövegértés.

Jelentkezzen most
Ellenőrizze, milyen pontszámra van szüksége

Ha a fentiek önre nem vonatkoznak, kérem látogasson el az IELTS minden más célra oldalunkra.