Young people sitting outside chatting.

Munkánk során különböző kultúrák között építünk tartalmas, kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatokat. Elkötelezettek vagyunk az esélyegyenlőség, a sokféleség és a társadalmi bevonás iránt, célunk az elvek gyakorlati érvényesítése, vagyis figyelembe vesszük ezeket a működésünk, a munkánk során, valamint a programok és projektek tervezésekor is. 

Az esélyegyenlőség azt jelenti, hogy az embereket méltányosan, negatív előítélet nélkül kezeljük, és olyan feltételeket teremtünk a munkahelyen és a szélesebb társadalomban, amelyek ösztönzik és értékelik a sokszínűséget és nem sértik az emberi méltóságot. 

A sokszínűség figyelembe vételével befogadó környezetet teremtünk, és elfogadjuk, hogy az emberek sok szempontból különböznek egymástól. A különbségek megértése, értékelése és hatékony kezelése hozzájárul az egyéni és szervezeti sikerekhez. Hat fő területre összpontosítunk: életkor, fogyatékkal élők, etnikai hovatartozás, gender, vallás / meggyőződés és szexuális identitás / irányultság.

A bevonás kapcsolódik a sokszínűséghez - célunk, hogy lehetőségeket teremtsünk mindenki számára, különösen az alulreprezentált csoportok számára, akik nálunk dolgoznak vagy a programjainkban vesznek részt. Olyan szervezeti kultúránk van, amely mindenkit tiszteletben tart és ahol mindenki önmaga lehet.

Irányelveink ösztönzik az esélyegyenlőség és a sokféleség előmozdítását, és számos olyan eszközünk van, amelyekkel a gyakorlati megvalósítást nyomon követjük és értékeljük.

A British Council kapcsolódó alapelvei angolul: EDI strategy, Equality policy.