Utolsó frissítés: 2021 március 5., péntek

FRISSÍTÉS: A személyes angoltanfolyamokat felfüggesztettük,virtuális tantermünkben hallgatóink folytathatják velünk kurzusukat. Az online órák ugyanannyi órát tartalmaznak, mint a személyes órák. 

 

Hogyan léphetek kapcsolatba az ügyfélszolgálattal?

Amíg budapesti irodánk zárva tart a nagyközönség előtt, addig telefonon és emailben vagyunk elérhetőek. Elérhetőségeink ITT találhatóak. Azon dolgozunk, hogy minden megkeresésre válaszoljunk, de a rendkívüli helyzet miatt lassabb válaszadásra lehet számítani. Előre is elnézést kérünk, és köszönjük a megértést és az együttműködést!

Mit kínálnak a diákoknak, miközben a személyes órákat felfüggesztik?

Világszerte működő nyelvi központjaink tapasztalataira támaszkodva olyan virtuális tantermi élményt kínálunk, amely már hatékonynak bizonyult.

A felnőtteknek szóló virtuális órák ugyanolyanok, mint bármely más tantermi óra a British Council-ban. Valós időben gyakorolhatja a beszédet és az írást, és fejlesztheti egyéb nyelvi készségeit is. A különbség annyi, hogy mindez a Zoom segítségével történik: ami egy felhasználóbarát vidókonferencia eszköz.

A gyermekek számára tervezett virtuális órák is a nyelvi készségek fejlesztésére szolgálnak. A virtuális tantermekben zajló munka is a tanárral folytatott élő órákat és az önállóan elvégzett feladatokat jelenti.  A gyermekek biztonságos és támogató környezetben tanulhatnak, és a platform számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek célja a gyermekek biztonságának biztosítása. Erről email-ben tájékoztatjuk majd a szülőket és a diákokat, amikor elindulnak az online órák.

Hogyan lesznek megtartva a felnőtteknek szóló angol tanfolyamok a 2. turnus alatt (január 4. és március 25. között)?

Mint Önök is tudják, a kormány egyetlen korlátozást sem enyhített, ezért nem tudunk visszatérni az osztálytermi oktatáshoz. Jelenleg nincs utalás arra, hogy mikor kezdik el megszüntetni a korlátozásokat. Ezáltal megerősítjük, hogy minden óránk online folytatódik a 2. turnus hátralévő részében egészen március 25. csütörtökig.

Hogyan lesznek megtartva a felnőtteknek szóló angol tanfolyamok a 3. turnus alatt (március 29. és június 18. között)?

Nem tudjuk, milyen kormányzati korlátozások lesznek március végén, mivel ez a járványügyi helyzettől függ. Nagyon reméljük, hogy a 3. turnus óráinak nagy részét már személyesen tarthatjuk, de nagy a valószínűsége annak, hogy a kurzusokat online kell indítanunk vagy át kell állnunk online tanításra- vagy az általános kormányzati korlátozások, vagy az esetleges pozitív tesztek miatt. Weboldalunkat aktuális információkkal frissíteni fogjuk, valamint tanulóinkat is értesíteni fogjuk amint új információk állnak rendelkezésünkre.

Hogy lesz megtartva a 2. félévben a fiatal tanulók számára az angol nyelvtanfolyam (február 6. és június 12. között)?

Ahogyan értesülni fog arról, hogy a kormány egyik korlátozást sem enyhítette, abban az esetben mi sem tudunk visszatérni a személyes tanórákra. Jelenleg nincs utalás arra, hogy mikor kezdik el megszüntetni a korlátozásokat. Ezért ezúton is megerősítjük, hogy minden kurzusunk online folytatódik március 31.-ig. Április 1. és 9. között megtartjuk a tervezett húsvéti szünetet. Az április 5-én kezdődő héten ismét kapcsolatba lépünk, hogy tájékoztassunk, hogy tájékoztatást adjunk arról, hogyan folytatjuk áprilisban.

Hogyan lesznek megszervezve a nyári kurzusok?

Nagyon reméljük, hogy 2021-ben személyes nyári kurzusokat tudunk ajánlani, de ez a Magyar Kormány végleges döntésétől függ. Jelenleg regisztrálunk gyermekeket és felnőtteket a nyári kurzusokra, amelyek június 21-én kezdődnek.

Mi történik, ha a nyári kurzusokat nem lehet személyesen megtartani?

Abban az esetben, ha nem tudjuk a nyári kurzusokat személyesen megtartani, virtuális alternatívát kínálunk.

Milyen biztonsági intézkedések vannak érvényben az osztálytermekben és a helyiségekben?

Az egészségük prioritás számunkra, így az alábbi eljárásokat vezettük be a kormány irányelveit követve, hogy biztosítsuk hogy az oktatási központ olyan biztonságos legyen diákok és munkatársaink számára amennyire csak lehet:

  • Elérhető lesz kézfertőtlenítő készülék az épület bejáratánál és az Oktatási Központban (érdemes hozni saját kézfertőtlenítőt az osztályterembe)
  • A szünetek idejét felosztjuk, hogy minimalizáljuk a tanuló csoportok közötti kapcsolatot
  • Az osztálytermeket minden óra megkezdése előtt megtisztítjuk
  • A WC-ket és a gyakran megérintett felületeket rendszeresen megtisztítjuk
  • Tanulóinkat megkérjük, hogy tartsák be a jelenleg ajánlott társadalmi távolságtartási szabályokat
  • A gyermekeket arra ösztönözzük, hogy érkezéskor és a szünetek idején mossanak kezet szappanos vízzel
  • Emlékeztetjük a gyermekeket, hogy az szociális távolságtartás szabályait tartsák be megérkezéskor, az órák és a szünetek alatt

További részletekért olvassa el az egészség és biztonság oldalt.

Hogyan regisztrálhatok angol nyelvtanfolyamra?

A British Council tanfolyamra való regisztráció még soha nem volt ilyen egyszerű. A következő linken tudja megtekinteni a regisztráció menetét lépésről lépésre:

Jelentkezés tanfolyamainkra - felnőtteknek (18+)

Jelentkezés tanfolyamainkra – Learning Time with Timmy (7-10 éveseknek) és Primary Plus (7-10 éveseknek)

Jelentkezés tanfolyamainkra - Secondary Plus (11-17 éveseknek)