Tudjon meg többet a British Councilról  Budapesten
Tanulók és tanár a British Council-nál

A British Council az Egyesült Királyság nemzetközi oktatási és kulturális szervezete.

Legfőbb célunk az Egyesült Királyság és más országok fiataljai és szakemberei közötti tudásátadás és kölcsönös megértés elősegítése.

Tevékenységünk poziítv hatással van az Egyesült Királyságra és azokra az országokra, melyekkel dolgozunk - azáltal, hogy az általunk nyújtott lehetőségek, kapcsolatok és kialakult bizalom megváltoztathatja az emberek életét. 

Világszerte több mint 100 országgal dolgozunk a művészet, kultúra, angol nyelv, oktatás és civil szféra területén.

Évente több mint 20 millió embert érünk el személyesen és több mint 500 milliót online, közvetítéseken és kiadványokon kereszül.

A British Council 1934-ben alakult, a Királyi Karta által szabályozott brit alapítvány, az Egyesült Királyság közszolgáltati testülete.

1963 óta tevékenykedünk Magyarországon. Minden évben több ezer diák, tanár, véleményformáló, akadémikus, kutató, kreatív szakember és vállalkozó kerül velünk kapcsolatba Magyarországon. 

Ez alatt az idő alatt számos bit-magyart iskolai kapcsolat létrejöttét segítettük, több nagyszabású brit kulturális eseményt szerveztünk, mint a Nagy-Britmánia vagy Dolly, az első klónozott bárány kiállítása Budapesten, több ezer angolnyelv-tanárt segítettünk új, innovatív nyelvtanítási módszerek elsajátításában és számtalan diák tett nálunk IELTS és Cambridge Assessment nyelvvizsgát, valamint felvételi vizsgát angol egyetemekre. 

Tevékenységünk fókuszában a professzionális és hatékony angol nyelvtanulás és nyelvoktatás áll, ennek fejlesztésében szeretnénk diákoknak és tanároknak egyaránt segíteni. Emellett kisebb kulturális projektjeink is vannak, melyekben fontos szerepet kap az angolnyelv-tanulás.