Ebben a részben az összes British Council honlap használatáról, valamint a British Council által alkalmazott irányelvekről olvashat.

Az irányelveket időről-időre frissítjük. A jelen tartalom a 2014. február 17-én frissített adatokat tartalmazza.

Honlapunk felhasználási irányelvei

A British Council specifikus információkat közöl arról, hogyan lehet a honlapján lévő tartalmakat felhasználni és elérni. Itt arról olvashat, hogyan tettük mindenki számára elérhetővé honlapunkat. Alább találja a cookie-kra vonatkozó irányelveinket és azt, hogyan tehet panaszt a honlapunkkal kapcsolatban.

Felhasználási irányelvek

A British Council felhasználási feltételeket határoz meg a honlapjával kapcsolatban, és arról, hogyan lehet linkelni az oldalakról és az oldalakra. 

felhasználási feltételek teljes szövegét itt olvashatja angolul.

Hozzáférhetőség

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a www.britishcouncil.hu oldalt mindenki számára könnyen elérhetővé tegyük függetlenül attól, hogy milyen internet böngésző programot használ, illetve, hogy milyen eszközzel éri el a honlapot. 

A következő linken bővebben is olvashat a British Council honlapok hozzáférhetőségi rendelkezéseiről angolul.

Panasztétel

Tiszteletben tartjuk véleményét, és reméljük, hogy bármilyen kérdéssel is forduljon hozzánk, elégedetten távozik tőlünk. Ezért szívesen fogadjuk hozzászólásait, javaslatait és jó vagy rossz élményeinek leírását szolgáltatásainkkal vagy termékeinkkel kapcsolatban. Ha bármelyik kollégánkkal kivételesen meg van elégedve, erről is szívesen hallanánk.

A teljes panasztételi irányelveinket itt olvashatja angolul.

Működési alapelveink

Nemzetközi kulturális intézetként a British Council olyan irányelvek mentén dolgozik, amelyek leszögezik az intézmény hozzáállását az adatvédelemhez, a gyermekvédelemhez, a környezetvédelemhez, valamint biztosítják az információszabadságot, az esélyegyenlőség és sokszínűség alkalmazását. 

Adatvédelem

Azért, hogy a velünk dolgozó, együttműködő, hozzánk forduló emberekkel sikeres kapcsolatot tudjunk kialakítani, és fenntartsuk a bizalmat a felek között, gondoskodunk a személyes információk törvényes és helyes használatáról. Ennek értelmében az adatvédelemre vonatkozó kijelentésünk minden irodánkban azonos érvényű, legyen az a világ bármely táján. 

A teljes adatvédelmi irányelveinket itt olvashatja angolul.

Gyermekvédelmi irányelvek

A British Council elismeri, hogy alapvető kötelessége minden gyermek védelme, beleértve a bántalmazástól való védelmet. Ehhez felhasználjuk az Egyesült Királyság gyermekvédelmi alapvelveit, valamint az adott ország releváns törvényeit, ezen túl pedig az ENSZ Gyermekek jogairól szóló egyezményben meghatározottakat követjük (UNCRC, 1989).

A teljes gyermekvédelmi alapelveinket itt olvashatja angolul.

Környezetvédelmi irányelvek

A British Council elkötelezett az Egyesült Királyságban alkalmazott és a nemzetközi környezetvédelmi alapelvek iránt. Felismerjük működésünk és tevékenységeink környezetre gyakorolt hatását, valamint tisztában vagyunk azzal, hogy a klímaváltozás hogyan veszélyezteti a jólétet, a társadalmi igazságosságot és az életminőséget. Ezért elkötelezetten odafigyelünk, és próbáljuk minimalizálni a működésünk által okozott környezeti károkat. 

A teljes környezetvédelmi irányelveinket itt olvashatja angolul.

Információ szabadság

A British Council büszke arra, hogy egyre több új és nyitott lehetőséget teremt a kapcsolódásra a szélesebb közönség bevonásával világszerte. Célunk a bizalom és integritás építése és megőrzése, ezért egyre több információ válik elérhetővé a nagyközönség számára rólunk. 

A teljes információ szabadságról szóló alapelveinket itt olvashatja angolul.

Esélyegyenlőség és sokszínűség

A British Council nemzetközi lehetőségeket teremt, és bizalmat épít az Egyesült Királyság és más országok között a világ minden táján. Munkánk része, hogy sokféle háttérből és kultúrából jövő emberrel teremtsünk kapcsolatot. Ezért munkánk egyik alapköve a sokszínű háttérből jövő emberekkel való eredményes együttműködés és az esélyegyenlőség alkalmazása. 

Arról, hogy hogyan építjuk be az esélyegyenlőséget és a sokszínűséget programjainkba, és hogy kihez fordulhat kérdéseivel, a teljes irányelveinkben olvashat angolul.