A brit felsőoktatás itthonról is elérhető

Sokan szeretnének brit egyetemi képesítést szerezni, de nem áll mindenkinek módjában kiutazni az Egyesült Királyságba és ott egyetemre járni. Nekik kínál egyedülálló lehetőséget a British Council - segítünk letenni neves brit egyetemek vizsgáit anélkül, hogy ki kellene utazni az országból..

MINDEN SZÜKSÉGES FELTÉTELT BIZTOSÍTUNK A VIZSGA HELYBEN TÖRTÉNŐ LETÉTELÉHEZ, TÖBBEK KÖZÖTT:

 • az egyes egyetemek, oktatási intézmények és professzionális szervezetek által elvárt szabályok betartását,
 • a megfelelően felszerelt vizsgahelyszín biztosítását,
 • a vizsgadokumentumok érkeztetését és tárolását,
 • a vizsgaanyagok nemzetközi futárral történő biztonságos és nyomon követhető szállítását.

Folyamatosan dolgozunk új partnerekkel, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben az Ön intézménye nem található meg az alábbi listában.

Együttműködő partnereink

A következő rangos egyetemek felvételi vizsgáit lehet letenni le a British Councilnál:   

Figyelmeztetés

A British Council és a vizsgabizottság minden szükséges lépést megtesz a vizsga megfelelő lebonyolítása érdekében. Ugyanakkor tájékoztatjuk, hogy a tőlünk kívülálló okok miatt bekövetkező esetleges zavarokért nem tudunk felelősséget vállalni. Amennyiben a vizsga vagy az eredmények kiértékelése valamilyen nem várt ok miatt megakad, késlekedik, vagy esetleg elmarad, mi mindent megteszünk a normál vizsgafolyamat mielőbbi visszaállításáért, de a British Council felelőssége csak a regisztrációs díj megtérítésére vagy a vizsgaidőpont újraszervezésére korlátozódik. 

Jelentkezés a vizsgára

LSE UGAA Az egyetemtől kapott Entry Formot és az adminisztrációs díj befizetésének bizonylatát (print screen is elég) küldjék el elektronikusan az ügyfélszolgálatunkra
1-2-3 lépések Töltsék le a jelentkezési lapot az oldal alján található linkről, és a jelentkezési határidőn belül küldjék el elektronikusan az ügyfélszolgálatunkra
Felvételi vizsgák (pl.: BMAT, HAT) Töltsék le a jelentkezési lapot az oldal alján található linkről, és a jelentkezési határidőn belül küldjék el elektronikusan az ügyfélszolgálatunkra

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy minden dokumentumnak a jelentkezési határidő előtt meg kell érkeznie hozzánk.

Díjak

Részletek a jelentkezési lapon találhatóak.

A British Council adminisztrációs díja nem tartalmazza a brit vizsgabizottságok díját (board fee), ezekről kérjük érdeklődjenek az adott intézménynél.

Az adminisztrációs díj legkésőbb tíz nappal az első vizsga előtt esedékes.

Számlázás

Sajnos nem tudunk számlát kiállítani a befizetés után. Amennyiben számlát szeretne igényelni, legyen szíves még a befizetés előtt jelezni ezt nekünk

Banki adatok

INFORMÁCIÓK BANKI ÁTUTALÁSOS FIZETÉSHEZ

Bank: Citibank Zrt., 1051 Budapest, Szabadság tér 7.

Számlatulajdonos: British Council Hungary

Bankszámlaszám: 10800007-77237006-00000000

SWIFT/BIC kód: CITIHUHX

IBAN kód: HU46 1080 0007 7723 7006 0000 0000

FONTOS INFORMÁCIÓK

 • Kérjük, mindenképpen írja be a megjegyzés rovatba az Ön nevét, a vizsga hónapját és a board nevét (pl. Szabó Erika, május, CIPS).
 • Kérjük, a fizetés megtörténte után küldje el nekünk a banki visszaigazolást valamint a regisztráció további dokumentumait az information@britischouncil.hu e-mail címre.
 • Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, ha nem kap visszaigazoló e-mailt (ez Freemail-es vagy Citromail-es e-mail esetén előfordulhat).
 • Ügyfélszolgálatunkon készpénzes fizetésre nincs lehetőség. Készpénzes befizetés csak az alábbi Citibank fiókban lehetséges: 1133 Budapest, Váci út 80. (Promenade Gardens Irodaház, Dózsa György út metrómegálló).
 • Kérjük, hogy mindenképpen a teljes összeget utalja át. A banki költségek az átutalót terhelik.

Vizsgalemondás

100 % visszatérítés

Ha 5 munkanappal a vizsga előtt dönt úgy, hogy nem szeretne vizsgázni, a teljes vizsgadíjat visszatérítjük. Kérjük, küldje a vizsgalemondó emailjét az information@britishcouncil.hu címre.

75 % visszatérítés

Amennyiben kevesebb mint 5 munkanappal a vizsga előtt mondja le a vizsgát, csak az alábbi esetekben jogosult a 75 %-os visszatérítésre:

 • súlyos betegség (pl. kórházi kezelés),
 • közeli családtag halála,
 • súlyos baleset/trauma (pl. közúti baleset),
 • közsorkatonai szolgálat.

Nem jogosult visszatérítésre

Kérjük, legkésőbb a vizsgát követő 5. munkanapig küldje el a vizsgalemondó levelét a megfelelő igazolással az information@britishcouncil.hu címre. Nem jogosult visszatérítésre, ha:

 • a lemondás oka eltér a fentebb felsoroltaktól,
 • a kérelem mellé nem csatolták a megfelelő igazolást,
 • a kérelmet a vizsgát követő 5 munkanapon túl kaptuk meg.

Eredmény

A vizsgaeredményekre vonatkozó információkért forduljon az egyetemhez.