UK Alumni találkozó a British Councilban.
UK Alumni meeting at the British Council Hungary.

A Brit Öregdiákok Magyar Szövetsége (The Hungarian Association of British Alumni- HABA) egy non-profit szervezet. A HABA 1995-ös megalakulása óta nyitva áll egykori Brit ösztöndíj tulajdonosok, illetve olyan szakemberek előtt akik valamilyen formában jártasak az oktatás, tudomány vagy művészet terén az Egyesült Királyságon belül.

A szövetség tagjai változatos szakmai háttérrel rendelkeznek. Az öregdiákok között akad aki jártas az olaj- és gáziparban, banki vállalkozásokban, illetve műszaki tudományokban. Néhány tag rendelkezik üzleti és jogtudományi tapasztalattal, illetve van olyan aki közigazgatási vagy dizájn szakirányban dolgozik.

A HABA célja hogy az egykori (ösztöndíjas) tanulók fenntartsák a kapcsolatot egymással, illetve a Brit Nagykövetséggel és a British Council-lal. Emellett fontosnak tekinti hogy tagjai valamilyen formában kapcsolatban maradjanak az Egyesült Királysággal.

A szövetség jó kapcsolatot ápol és együttműködik más, hasonló szervezetekkel is, ilyen például az Európai Főiskola Magyar Öregdiákjainak Szövetsége (Hungarian Alumni Association of College of Europe), az IVY Plus, ezenkívül az Amerikai Nagykövetség Öregdiákjai-val (Alumni of American Embassy) és a Cambridge and Oxford Society-vel.

CAMBRIDGE–OXFORD ALUMNI CLUB OF HUNGARY

A Cambridge–Oxford Alumni Club of Hungary ötlete 2017 decemberében, a Centrál Kávéházban született meg. A klubot a két egyetem magyar végzősei alapították, célja egy olyan nemzetközi platform megteremtése, ahol a Cambridge-i és az Oxford-i Egyetem végzősei korukra tekintet nélkül találkozhatnak, ötleteket cserélhetnek és barátságokat köthetnek. A klub arra koncentrál, hogy Magyarország és az Egyesült Királyság között kapcsolatokat alakítson ki, amelyek középpontjában kifelyezetten Cambridge és Oxford áll, valamint arra, hogy a tagok közötti interakciókat erősítse.

A klub 2018 szeptembere óta szervez eseményeket Magyarországon és az Egyesült Királyságban egyaránt. A legtöbb találkozóra Budapesten és Londonban kerül sor, de terveznek rendezvényeket Oxfordban és Cambridgeben is. A klub a Cambridge-i és az Oxford-i Egyetemek végzőseit és jelenlegi hallgatóit egyaránt örömmel fogadja.

A klub patrónusai: Their Excellencies the Hungarian Ambassador to the Court of St James’s és HM Ambassador to Hungary.