UK Alumni találkozó a British Councilban.
UK Alumni meeting at the British Council Hungary.

A Brit Öregdiákok Magyar Szövetsége (The Hungarian Association of British Alumni- HABA) egy non-profit szervezet. A HABA 1995-ös megalakulása óta nyitva áll egykori Brit ösztöndíj tulajdonosok, illetve olyan szakemberek előtt akik valamilyen formában jártasak az oktatás, tudomány vagy művészet terén az Egyesült Királyságon belül.

A szövetség tagjai változatos szakmai háttérrel rendelkeznek. Az öregdiákok között akad aki jártas az olaj és –gáziparban, banki vállalkozásokban, illetve műszaki tudományokban. Néhány tag rendelkezik üzleti és jogtudományi tapasztalattal, illetve van olyan aki közigazgatási vagy dizájn szakirányban dolgozik.

A HABA célja hogy az egykori (ösztöndíjas) tanulók fenntartsák a kapcsolatot egymással, illetve a Brit Nagykövetséggel és a British Council-lal. Emellett fontosnak tekinti hogy tagjai valamilyen formában kapcsolatban maradjanak az Egyesült Királysággal.

A szövetség jó kapcsolatot ápol és együttműködik más, hasonló szervezetekkel is, ilyen például az Európai Főiskola Magyar Öregdiákjainak Szövetsége (Hungarian Alumni Association of College of Europe), az IVY Plus, ezenkívül az Amerikai Nagykövetség Öregdiákjai-val (Alumni of American Embassy) és a Cambridge and Oxford Society-vel.