Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat.

Az 1934-ben az Egyesült Királyság kulturális kapcsolatokért felelős hivatalos szervezeteként alapított British Council 1963 óta tevékenykedik Magyarországon, hogy kapcsolatokat, megértést és bizalmat építsen az Egyesült Királyság és Magyarország népei között. Az évek során célunk továbbra is a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok további erősítése a kulturális szerepvállaláson keresztül.

Összekötjük az embereket a művészetek, a kultúra, az oktatás, és az ifjúsági szerepvállaláson keresztül- melyek olyan globális kihívásokkal foglalkoznak,  mint az éghajlatváltozás és az aktív állampolgárság- valamint természetesen népszerűsítjük az angol nyelvet az oktatás és a vizsgák révén.

A British Council Hungary csapatához 2022 decemberében csatlakoztam magyarországi igazgatóként a budapesti Brit Nagykövetségről, ahol közel két évtizeden át dolgoztam a kommunikáció és a közdiplomácia területén. Izgatottan várom, hogy folytathassam az “Egyesült Királyság Nyrt.” népszerűsítését az oktatás és a kultúra területén.  Korábbi munkaköreimben szorosan együttműködve a British Council-lal, személyesen láttam, hogy a szervezet jelentős változásokon ment keresztül, de a közös brit értékek, mint az egyenlőség, a sokszínűség és a társadalmi befogadás mindig megmaradtak; továbbra is mind az intézményen belül és kívül tevékenységeink középpontjában állnak.

Tudjon meg többet a művészetek, az oktatás és a társadalom területén végzett munkánkról, és keressen fel fő közösségi média csatornánkon, a Facebookon. Ha szeretne velünk angolul tanulni vagy vizsgát tenni, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Csodálatos, hogy itt lehetek, és örülök, hogy találkoztunk.

 Szilágyi Georgina

igazgató