A Cambridge Assessment English nyelvvizsga-bizonyítványait világszerte számos ország egyetemei, oktatási intézetei és munkaadói elfogadják.

 A Cambridge Assessment English egynyelvű angol vizsgák valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít vizsgázóinknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket. 

A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról.  Magyarországon a B1 Preliminary, B2 First, B2 First for Schools, C1 Advanced és C2 Proficiency vizsgákat az Oktatási Hivatal - Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgáink szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek. Vizsgázóink tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

B1 Preliminary: egynyelvű, komplex, B1 szint

B2 First, B2 First for Schools: egynyelvű, komplex, B2 szint

C1 Advanced: egynyelvű, komplex, C1 szint

C2 Proficiency: egynyelvű, komplex, C1 szint

A Cambridge English által kiállított nemzetközi, illetve az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált bizonyítványokról bővebb információkat talál a Vizsgaeredményekről szóló oldalunkon.A nyelvvizsgák akkreditációjával kapcsolatban részletesebben az Oktatási Hivatal NYAK honlapján tájékozódhat.

Cambridge Assessment English vizsgafelkészítő oldala

Az alábbi linkeken megtalálja a vizsgával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Emellett a felkészüléshez a hivatalos Cambrige Assessment English honlapot is ajánljuk, mely részletes információkat tartalmaz a Cambridge nyelvvizsgák formátumáról, továbbá ingyenesen letölthető vizsgára felkészítő anyagokat,, mint például mintafeladatsorokat (hanganyagokkal és megoldási útmutatókkal), valamint vizsgatippeket és tanulási segédanyagokat is. A honlap angol nyelvű, ezért javasoljuk az ott található anyagokat nyelvtanári segítséggel feldolgozni és használni, de kérdés esetén keresheti Ügyfélszolgálatunkat is.