Júniusban újraindítottuk a vizsgák szervezését a British Councilban. Jelenleg kislétszámú csoportokban, szigorú higiéniai előírásoknak megfelelően zajlanak a vizsgáink. További információ ITT található.
A Cambridge Assessment English vizsgák akkreditációja a veszélyhelyzet lejártát  követő 90. napig meghosszabbításra került. Részletekért kattints IDE.

A Cambridge Assessment English nyelvvizsga-bizonyítványait világszerte számos ország egyetemei, oktatási intézetei és munkaadói elfogadják.

 A Cambridge Assessment English egynyelvű angol vizsgák valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít vizsgázóinknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket. A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról.  

Magyarországon a B1 Preliminary, B1 Preliminary for Schools, B2 First, C1 Advanced és C2 Proficiency vizsgákat az Oktatási Hivatal - Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgáink szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek. Vizsgázóink tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

  • B1 Preliminary (egynyelvű, komplex, B1 szint),
  • B2 First (egynyelvű, komplex, B2 szint),
  • C1 Advanced (egynyelvű, komplex, C1 szint),
  • C2 Proficiency (egynyelvű, komplex, C1 szint).

Fontos tudnivaló, hogy a magyarországi törvényi szabályozásnak megfelően akkreditált bizonyítványt csak a vizsgára való jelentkezés naptári évében 14. életévét betöltött Vizsgázóink kaphatnak – a nemzetközi bizonyítványokra ez a megkötés nem vonatkozik.  

A Cambridge Assessment English által kiállított nemzetközi, illetve az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált bizonyítványokról bővebb információkat talál a Vizsgaeredmények és bizonyítványok oldalon. A nyelvvizsgák akkreditációjával kapcsolatban részletesebben az Oktatási Hivatal NYAK honlapján tájékozódhat.

Cambridge Assessment English vizsgafelkészítő oldala

A hivatalos Cambridge Assessment English weboldalon részletes információk találhatóak a vizsga formátumáról, valamint hasznos felkészítő anyagok is elérhetőek, többek között példa feladatsorok és hanganyagok.