Világszínvonalú oktatás

Az Egyesült Királyság évente több mint 400 000 nemzetközi felsőoktatásban részt vevő hallgatót fogad – nem véletlenül.

A világranglistákon elfoglalt előkelő helyeiknek köszönhetően az egyesült királyságbeli egyetemek híresek arról, hogy a munkáltatók által hőn áhított készségeket fejlesztik. Itt nemcsak óralátogatásról van szó – az oktatókkal aktív viszonyt ápolhatsz élénk szemináriumokon, megbeszéléseken és gyakorlati projekteken keresztül. Ez segít fejleszteni a kritikus gondolkodást, a kreativitást és a magabiztosságot.

Amellett, hogy a világ néhány leghíresebb egyetemén felhalmozott akadémiai hagyományokból építkezhetsz, a legújabb vívmányokhoz is hozzáférhetsz, hiszen az Egyesült Királyságban folyó kutatások világszerte híresek. Az egyesült királysági oktatás segít fejleszteni az angol nyelvtudásodat és a magabiztos nyelvhasználatot, ezt pedig a világ minden táján nagyra értékelik a munkáltatók. 

Hallgatói élet az Egyesült Királyságban

Függetlenül attól, milyen vágy hajtott téged erre, illetve hogy egyetemi vagy posztgraduális képzésen veszel-e részt, bentlakásos iskolában (ún. boarding schoolban) vagy továbbképző intézményben (further education college-ban) tanulsz-e, biztonságos, multikulturális környezet fog körülvenni. Tanulmányaid során a támogatásod biztosított, mivel minden egyesült királysági intézmény kiterjedt hallgatói támogatást és jóléti szolgáltatást kínál, amelyet te is igénybe vehetsz. A kulturális kaland lehetőségéről sem szabad megfeledkezni, a zenei fesztiváloktól a futballmeccseken át az ódon kastélyokig és pezsgő éjszakai életig. 

Nagyszerű érték

Alacsonyabbak a költségek, mint Ausztráliában és az USA-ban, a képzések pedig minimum háromévesek, tehát életre szóló hallgatói élményben lehet részed, miközben biztos lehetsz benne, hogy a pénzedért cserébe igazi értéket kapsz.

Tudj meg többet az egyesült királysági oktatásról: látogass el a Study UK: Discover You oldalra!

Miért érdemes az Egyesült Királyság oktatását választani?

Tudtad, hogy:

  • A világ hat legjobb egyeteme közül négy az Egyesült Királyságban található (a QS világrangsora alapján)?
  • Az Egyesült Királyságot a világ vezető kutatónemzetei között tartják számon (az Egyesült Királyság kutatóbázisa teljesítményének a BIS által végzett nemzetközi összehasonlító vizsgálata alapján)?
  • Az Egyesült Királyság a világ legnépszerűbb célpontja angol nyelvű tanulmányok folytatásához?
  • Az Egyesült Királyságban tanult nemzetközi hallgatók jelentősen magasabb átlagfizetést kapnak, mintha csak otthon tanultak volna (végzett nemzetközi hallgatók utánkövetése, BIS, 2011)?

Az Egyesült Királyságban folyó oktatás célja mindenekelőtt, hogy ismereteid és készségeid gyarapítására inspiráljon, szabad utat engedjen a kreativitásodnak és támogasson abban, hogy kihozd magadból a legtöbbet.

Az Egyesült Királyságban elérhető képzéseken olyan készségeket és képesítéseket szerezhetsz, amelyek segítenek érvényesülni a választott életpályádon.

A tantermek falain kívül pedig lehetőséged nyílik felfedezni az Egyesült Királyság egyedülálló vidéki környezetét, városait és kultúráját! 

Tudj meg még többet arról, miért érdemes az Egyesült Királyságban tanulnod.

Tanulmányi lehetőségek az Egyesült Királyságban

Szeretnél az Egyesült Királyságban valamilyen kurzuson vagy ösztöndíjprogramban részt venni? Esetleg segítségre van szükséged, hogy eldöntsd, mit és hol szeretnél tanulni? Szívesen segítünk neked.

Study UK weboldalon több ezer egyesült királysági kurzus és ösztöndíj közül válogathatsz keresőeszközeink és erőforrásaink segítségével. Listába szedtük a képesítéseket: felsőfokú alapképzési diploma, HND felsőfokú végzettség, posztgraduális mesterképzési diploma, MBA diploma és doktori fokozat. Az angol nyelvtanfolyamokról is tájékozódhatsz.

A fiatalabb diákok az egyesült királyságbeli kollégiumok és a gyerekeknek, illetve tizenéveseknek szóló angol nyelvtanfolyamok között is böngészhetnek.

Tudj meg többet a kurzusok fajtáiról, a képesítésekről és a különböző oktatási rendszerekről Angliában, Észak-Írországban, Skóciában és Walesben tanulmányi lehetőségeid szerint.

Jó tudni, mielőtt kimész

Ha az Egyesült Királyságban tervezel továbbtanulni, szívesen segítünk neked! Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot az Egyesült Királyságba szóló vízumra, az ösztöndíjakra, a pénzre, a szállásra, az egészségre, a biztonságra, az utazásra és még ennél is többre vonatkozóan.

Olvasd el a Study UK weboldalt, hogy mit érdemes tudnod, mielőtt kimész.

Élej és tanulj az Egyesült Királyságban!

Milyen is valójában az Egyesült Királyságban élni és tanulni?

A diákszervezetektől kezdve az éjszakai és társas életen át az ételig, italig, vallásig és időjárásig mindent megtudhatsz arról, milyen az Egyesült Királyságban élni és tanulni a Study UK weboldalon.

Filmeket nézhetsz és nemzetközi diákok által írt blogokat olvashatsz a témában.