Mi az IELTS for UK Visas and Immigration (UKVI)?

Amennyiben az Egyesült Királyságban szeretnél dolgozni vagy tanulni, akkor lehetséges, hogy vízumért kell folyamodnod az Egyesült Királyságban, és igazolnod kell, hogy elérted a belügyminisztérium által jóváhagyott, megbízható angol nyelvi tesztben (SELT) előírt angol nyelvtudás szintjét: ilyen például az IELTS for UKVI (Academic és General Training) vagy az IELTS Life Skills teszt.

Mi a különbség az IELTS és az IELTS for UKVI teszt formátuma között?

Nincs különbség az IELTS (Academic/General Training) és az IELTS for UKVI (Academic/General Training) teszt formátuma között. A tesztek tartalmukat, formátumukat, nehézségi szintjüket és pontozásukat tekintve azonosak. Az eredményeidet tartalmazó bizonyítványok (Test Report Forms) azonban kis mértékben különbözőek lesznek majd azért, hogy bizonyítani tudd, hogy az Egyesült Királyság belügyminisztériuma által jóváhagyott, hivatalos IELTS for UKVI helyszínen teljesítetted a tesztet.

Az IELTS for UKVI tesztet Magyarországon Budapesten teheted le

Teszt Leírás Ár
IELTS UKVI (Academic) Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben az egyetem vagy az intézmény, ahova jelentkeztél, IELTS for UKVI (Academic) tesztet kér. 86.900 Ft
IELTS UKVI (General Training) Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben az Egyesült Királyságba szeretnél költözni, munkát vállalni, vagy nem felsőfokú képzésben vagy tanfolyamon kívánsz részt venni. 86.900 Ft
IELTS Life Skills A1 Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben a UK Visas and Immigration jelentkezésednek az ún. 'family of a settled person' részeként bizonyítanod kell szóbeli (Speaking) és szövegértési (Listening) tudásodat angol nyelvből. 70.000 Ft
IELTS Life Skills B1 Abban az esetben teljesítsd ezt a tesztet, amennyiben a UK Visas and Immigration jelentkezésednek az ún. 'indefinite leave to remain' vagy 'citizenship' részeként bizonyítanod kell szóbeli (Speaking) és szövegértési (Listening) tudásodat angol nyelvből. 70.000 Ft

Az IELTS One Skill Retake már a számítógépes IELTS for UKVI (Academic és General Training) vizsgák esetében is elérhető. További információk az IELTS One Skill Retake-ről.

Mit tartalmaz a díj? Az IELTS teszt díja exkluzív előkészítő anyagokat, ingyenes gyakorlati teszteket és még sok minden mást tartalmaz.

Válaszd az IELTS for UKVI tesztet a British Councilnál

Az IELTS for UKVI (Academic és General Training) tesztet valamint az IELTS Life Skills tesztet UKVI engedéllyel rendelkező vizsgaközpontnál lehet letenni. A British Council az egész világon rendelkezik UKVI engedéllyel. Kiválaszthatod, hogy az IELTS for UKVI tesztet papír alapon vagy számítógépen szeretnéd letenni*.

*Magyarországon az IELTS for UKVI tesztet számítógépes formátumban szervezzük, a papír alapú változat csak a speciális vizsgakörülményt igénylő vizsgázók számára elérhető.

In this section