Változatos környezet, pezsgő kulturális élet és a világ minden tájáról érkező emberekkel kötött barátságok – az Egyesült Királyságban töltött idő valóban életre szóló élmény! Tudd meg, milyen is valójában az Egyesült Királyságban élni és tanulni, és állj készen az élményre!

Az Egyesült Királyság részei

Az Egyesült Királyságot négy ország alkotja – Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország – melyek közül mindegyik külön kultúrával és felfedezésre váró helyekkel rendelkezik. 

A lenyűgöző Egyesült Királyság a nyüzsgő nagyvárosoktól a hófödte hegyekig, a lankás zöld domboktól a felföldekig és szigetekig csak arra vár, hogy felfedezd! Viszonylag kis területen helyezkedik el, ám fejlett közlekedési infrastruktúrájának hála rengeteg mindent láthatsz, amíg itt vagy.

Hallgatói élet

Az Egyesült Királyságban fantasztikus hallgatói élet vár rád, amely az egyéni ízlésednek megfelelően alakítható. Számtalan lehetőség áll majd rendelkezésedre ahhoz, hogy szórakozz, új dolgokat ismerj meg és barátságokat köss.

A szorgalmi időszak elején az egyetemek az új hallgatók üdvözlésére „Welcome” vagy „Freshers’ Week”-nek keresztelt gólyahetet tartanak. Ez alatt az idő alatt az egyetemi klubok és egyesületek különféle eseményeket és bulikat szerveznek az új tagoknak. Ez remek alkalom arra, hogy megtudd, mi minden zajlik ott, és bekapcsolódj abba, ami igazán érdekel.

A legtöbb egyetemen a legkülönfélébb klubok és egyesületek közül válogathatsz, így biztosan mindenki talál kedvére való elfoglaltságot. Mindegy, hogy politikai kérdéseket vitatnál-e meg, sütni szeretnél, egy zenekar tagja akarsz lenni, vagy búvárkodni lenne kedved, biztosan találsz olyat, ami tetszik.

Azonkívül, hogy hasonló gondolkodású embereket ismerhetsz meg, és remekül szórakozhatsz, a klub- vagy egyesületi tagság nagyszerű módja a tapasztalatszerzésnek és az önéletrajzba illő személyes készségek fejlesztésének. Számos egyesületnél lehetőség van rendezvények szervezésére, jótékony célú adománygyűjtésre vagy egy kis önkéntes munkára, amelyek mind kapóra jöhetnek álláskereséskor.

Időjárás az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságról sokaknak az eső jut eszébe, de csak azért, mert az időjárás kiszámíthatatlan. Az összes csapadék azonban nem egy évszakban hull le – az év bármelyik napján eleredhet az eső. Elég egy délután, hogy a gyönyörű napsütést, a heves széllökéseket és a szitáló esőt egyaránt megtapasztald! 

A megfelelő ruházattal és hozzáállással azonban az időjárástól függetlenül élvezheted az itt tartózkodásodat. Nincs is annál jobb, mint a folyó mellett sütkérezni a napon, sárba gázolva táncolni egy zenei fesztiválon, vagy hógolyócsatába indulni.

Bármilyen vallású embert szívesen látnak

Bár az Egyesült Királyság hivatalosan keresztény vallású, vallási sokszínűségére jellemző, hogy számos más vallás is jól megfér egymás mellett.

Az Egyesült Királyságban törvény tiltja, hogy valakit a származása, nemzetisége vagy vallása miatt diszkrimináljanak. Tiszteletben tartják majd a te hitedeti s, és tőled is ugyanilyen tiszteletet várnak el más emberek hite iránt.

Study UK: Discover You

Szeretnél többet tudni arról, milyen az Egyesült Királyságban élni és tanulni? Amennyiben igen, látogasd meg a Study UK: DIscover You weboldalt – a British Council egyesült királysági tanulásról szóló hivatalos honlapját nemzetközi diákok számára.