Online angol nyelvvizsga regisztráció
©

All rights reserved to the British Council

Vizsgáinkra online lehet jelentkezni, a teljes folyamatról az alábbiakban olvashat. Ha a jelentkezés során bármiben segítségre van szüksége, kérjük bátran keresse a British Council Ügyfélszolgálatát.

1. lépés - Online jelentkezés

  • Válassza ki a kívánt vizsga helyszínét és dátumát és kattinson a megfelelő linkre.
  • SZÓBELI IDŐPONTOK: A szóbeli időpontját központunk határozza meg a Cambridge Assessment English által megjelölt időkereten belül. Pontos dátum kiválasztására, illetve a szóbeli időpont módosítására nincs lehetőség. Kérjük, jelentkezés előtt tájékozódjon a szóbeli vizsgák lehetséges időpontjairól, hogy elkerülje az ütközést esetleges egyéb kötelezettségeivel. A Cambridge Assessment English által megjelölt időkeret a jelentkezés első lépésekor az írásbeli időpontja mellett kerül feltüntetésre. A szóbeli időpontokról az Ügyfélszolgálat munkatársai készséggel adnak tájékoztatást.
  •  Az online regisztrációs felület angol nyelven jelenik meg, de a jobb felső sarokban a nyelv magyarra állítható.
  • A következő lépés a Vizsgaszabályzat elfogadása, amelyet ezen lap alján is elérhet, a Cambridge Assessment English (angol nyelvű) szabályzataival együtt. Kérjük figyelmesen olvassa el a szabályzatokat és esetleges kérdéseivel, illetve ha az angol nyelvű dokumentumok kapcsán segítségre van szüksége, keresse Ügyfélszolgálatunkat.
  • A Vizsgaszabályzat ismerteti a szabályokat a szóbeli vizsgarészről készült hangfelvételről illetve (bizonyos vizsgáknál) a vizsga napján történő fényképezésről is. Az ezekhez tartozó és a vizsgához kötődő szabályozások elfogadásáról szóló nyilatkozatokat szintén a jelen oldal alján találhatják meg letölthető formában (magyar illetve angol nyelven is). Kérjük vegye figyelembe, hogy a vizsgán csak akkor vehet részt, ha ezeket a dokumentumokat aláírtan benyújtotta.
  • Ezután adja meg személyes adatait, ezzel bejelentkezve a kiválasztott vizsgára. FONTOS: a vizsgázó nevénél kérjük pontosan azt a nevet adja meg, amely az azonosító okmányában (személyi igazolvány, útlevél) szerepel, mivel a vizsgán csak ezen feltétel teljesülésével vehet részt. (Illetve ez a név szerepel majd nyelvvizsga-bizonyítványán is: további részletekért kérjük olvassa el a Vizsgaeredményekről szóló oldalunkat.) 
  •  A jelentkezés befejezése előtt választhatja ki a vizsgadíj befizetésének módját: ennek részleteiről az alábbiakban olvashat.

A jelentkezés után egy automatikus emailt fog kapni Jelentkezési tudnivalók (‘Application Summary’) címmel a jelentkezés során használt nyelven. Ha nem kap ilyen emailt rögtön a jelentkezés elküldése után, illetve ha a levél tartalmával vagy a tennivalókkal kapcsolatban bármi kérdése van, kérjük mielőbb keresse Ügyfélszolgálatunkat.

2. lépés - Vizsgadíj kifizetése

A következő módokon tudja befizetni a vizsgadíjat:

Online: Visa vagy Master kártyával az online regisztráció végén. Amennyiben az online fizetés során hibaüzenetet kap, kérjük küldje el az oldal "print screen" másolatát Ügyfélszolgálatunknak (information@britishcouncil.hu) és banki utalással fizesse a vizsgadíjat.

Banki átutalással: 

Kérjük, hogy nyelvvizsgadíját a feltüntetett jelentkezési határidőn belül fizesse be az alábbi bankszámlaszámra:

Bank: Citibank Zrt. (1051 Budapest, Szabadság tér 7.)
Számlatulajdonos: British Council Hungary
Bankszámlaszám: 10800007-77237006-00000000
Külföldről történő átutaláshoz szükséges adatok:
SWIFT/BIC kód: CITIHUHX
IBAN kód: HU46 1080 0007 7723 7006 0000 0000

 

Bankszámlánkra a következő módokon fizetheti be vizsgadíját:

• Elektronikus utalással internetbank szolgáltatás használatával

• Egyszerű banki átutalással

• A fenti bankszámlára történő készpénzes befizetéssel*

*Készpénzes befizetés csak az alábbi Citibank fiókban lehetséges: 1133 Budapest, Váci út 80. (Promenade Gardens Irodaház, Dózsa György út metrómegálló).

 

FONTOS: Bármely utalási módot választja, a közlemény rovatban szerepelnie kell a következőknek:

• ELSŐKÉNT: a jelentkezéséhez tartozó Referencia szám. Referencia száma egy 13 jegyű szám amely az R-HU kód után áll (ld. a példát alább).

• MAJD: a vizsgázó teljes neve, keresztnév-vezetéknév sorrendben.

Példa: R-HU001-12345-12345 - MARIA KISS

Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben a fenti adatok nem kerülnek feltüntetésre, lehetséges, hogy vizsgajelentkezése törlődik vagy csak későbbi vizsgaidőpontban tud majd vizsgázni.

Az utalást követően kérjük, hogy juttassa el hozzánk a banki átutalás bizonylatát e-mailben az information@britishcouncil.hu email címre. Ennek hiányában szintén előfordulhat, hogy vizsgajelentkezése törlődik.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ SZÁMLAIÉGÉNYLÉSRŐL: Amennyiben számlát szeretne kérni a vizsgadíjról, azt kérjük az utalás előtt jelezze nekünk a pontos számlázási névvel és címmel és ebben az esetben a számla kézhezvételéig kérjük ne utalja a vizsgadíjat. A vizsgadíj befizetése után nem áll módunkban számlát kiállítani.

Sajnos nem tudunk számlát kiállítani, ha Master vagy Visa kártyával online fizetett. Amennyiben számlára van szüksége, kérjük, válassza a banki átutalási lehetőséget, és olvassa el a fenti utasításokat.

A vizsga átutalással történő fizetésekor kérjük, győzödjön meg arról, hogy a British Council a teljes vizsgadíjat megkapja. Minden vonatkozó banki díjat a vizsgázónak kell fizetnie. Ez különösen fontos a vizsgadíj külföldről történő utalásakor. A regisztrációt csak akkor tudjuk véglegesíteni, ha a teljes vizsgadíj megérkezett a bankszámlánkra. Megértésüket köszönjük.

3. lépés - A vizsga részleteinek visszaigazolása

Egy emailt fog kapni 'Confirmation of Entry' címmel, amely információt tartalmaz a vizsgarészekről (dátum, kezdési idő, helyszín). Az email angol nyelvű (mivel azt a Cambridge Assessment English online rendszere küldi), így ha annak tartalmával kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük bátran keresse Ügyfélszolgálatunkat.  

Ez az email körülbelül 2 héttel a papíralapú illetve körülbelül 1 héttel az angol nyelvvizsga előtt érkezik meg – ha ezeken a határidőkön belül nem kap ilyen értesítést, kérjük haladéktalanul keresse Ügyfélszolgálatunkat.

YLE regisztráció

Intézményi jelentkezés esetén az iskolák a British Councillal egyeztetve kiválaszthatják a nekik megfelelő vizsgaidőpontot. Minden szintre legalább 5 jelentkezőnek kell regisztrálnia ahhoz, hogy a vizsgát megtarthassuk.

További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal

.

Speciális vizsgakörülmények

Mindent megteszünk, hogy vizsgázóink nyelvtudásuk legjavát nyújthassák, és teljesítményüket helyesen és objektíven értékeljük tekintet nélkül fizikai vagy egészségi állapotukra vagy társadalmi helyzetükre.

A British Council a Cambridge-i Egyetemmel együttműködve speciális szoláltatásokat biztosít azon jelentkezőink számára, akiknek hallási, látási és mozgásbeli nehézségeik vannak, illetve azok számára is, akik tanulási problémákkal küzdenek (pl. diszlexia).

 

A szükséges dokumentáció speciális vizsgakörülmény kéréséhez – egy orvosi igazolás és a Különleges eljárási kérelem (60 KB)a vizsgázó által kitöltve és aláírva – legkésőbb három hónappal a nyelvvizsga időpontja előtt kell benyújtani. A kérelem formanyomtatványa angol nyelvű - ha ezzel kapcsolatosan segítségre van szüksége, kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkat.

A fentieken kívül segíteni tudunk azoknak a vizsgázóknak is, akik ideiglenes, a vizsga időpontja előtt még nem észlelt, balesetből eredő nehézséggel küzdenek (pl. törött kar). Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot Vizsgaközpontunkkal amint lehetséges.