Online angol nyelvvizsga regisztráció
©

All rights reserved to the British Council

Vizsgáinkra online lehet jelentkezni, a teljes folyamatról az alábbiakban olvashat. Ha a jelentkezés során bármiben segítségre van szüksége, kérjük bátran keresse a British Council Ügyfélszolgálatát.

1. lépés - Online jelentkezés

  • Válassza ki a kívánt vizsga helyszínét és dátumát és kattinson a megfelelő linkre.
  • SZÓBELI IDŐPONTOK: A szóbeli időpontját központunk határozza meg a Cambridge English által megjelölt időkereten belül. Pontos dátum kiválasztására, illetve a szóbeli időpont módosítására nincs lehetőség. Kérjük, jelentkezés előtt tájékozódjon a szóbeli vizsgák lehetséges időpontjairól, hogy elkerülje az ütközést esetleges egyéb kötelezettségeivel. A Cambridge English által megjelölt időkeret a jelentkezés első lépésekor az írásbeli időpontja mellett kerül feltüntetésre. A szóbeli időpontokról az Ügyfélszolgálat munkatársai készséggel adnak tájékoztatást.
  •  Az online regisztrációs felület angol nyelven jelenik meg, de a jobb felső sarokban a nyelv magyarra állítható.
  • A következő lépés a Vizsgaszabályzat elfogadása, amelyet ezen lap alján is elérhet, a Cambridge English (angol nyelvű) szabályzataival együtt. Kérjük figyelmesen olvassa el a szabályzatokat és esetleges kérdéseivel, illetve ha az angol nyelvű dokumentumok kapcsán segítségre van szüksége, keresse Ügyfélszolgálatunkat.
  • A Vizsgaszabályzat ismerteti a szabályokat a szóbeli vizsgarészről készült hangfelvételről illetve (bizonyos vizsgáknál) a vizsga napján történő fényképezésről is. Az ezekhez tartozó és a vizsgához kötődő szabályozások elfogadásáról szóló nyilatkozatokat szintén a jelen oldal alján találhatják meg letölthető formában (magyar illetve angol nyelven is). Kérjük vegye figyelembe, hogy a vizsgán csak akkor vehet részt, ha ezeket a dokumentumokat aláírtan benyújtotta.
  • Ezután adja meg személyes adatait, ezzel bejelentkezve a kiválasztott vizsgára. FONTOS: a vizsgázó nevénél kérjük pontosan azt a nevet adja meg, amely az azonosító okmányában (személyi igazolvány, útlevél) szerepel, mivel a vizsgán csak ezen feltétel teljesülésével vehet részt. (Illetve ez a név szerepel majd nyelvvizsga-bizonyítványán is: további részletekért kérjük olvassa el a Vizsgaeredményekről szóló oldalunkat.) 
  •  A jelentkezés befejezése előtt választhatja ki a vizsgadíj befizetésének módját: ennek részleteiről az alábbiakban olvashat.

A jelentkezés után egy automatikus emailt fog kapni Jelentkezési tudnivalók (‘Application Summary’) címmel a jelentkezés során használt nyelven. Ha nem kap ilyen emailt rögtön a jelentkezés elküldése után, illetve ha a levél tartalmával vagy a tennivalókkal kapcsolatban bármi kérdése van, kérjük mielőbb keresse Ügyfélszolgálatunkat.

2. lépés - Vizsgadíj kifizetése

A következő módokon tudja befizetni a vizsgadíjat:

Online: Visa vagy Master kártyával az online regisztráció végén. Amennyiben az online fizetés során hibaüzenetet kap, kérjük küldje el az oldal "print screen" másolatát Ügyfélszolgálatunknak (information@britishcouncil.hu) és banki utalással fizesse a vizsgadíjat.

Banki átutalással: 

  •  Ha banki átutalással fizet, a megjegyzés/közlemény rovatba kérjük írja be a vizsga típusátdátumát és a vizsgázó nevét (pl. FCE, 2017.12.31., Példa Anna). Ezen adatok feltüntetésének hiányában előfordulhat, hogy befizetése nem kerül azonosításra és jelentkezése így nem lesz érvényes.
  •  Az átutalást követően az átutalásról szóló bizonylat másolatát kérjük elektronikus úton küldje el a British Council vagy az Ön által választott Vizsgahely Ügyfélszolgálatára. Fontos tudnivaló: a vizsgadíj banki átutalásakor kérjük győződjön meg róla, hogy annak teljes összege (határidő utáni jelentkezés esetén a késedelmi pótlékkal emelt díj)  érkezik be a British Council illetve az Ön által választott Vizsgahely számlájára. Azaz: minden esetlegesen felmerülő banki költséget Önnek mint befizetőnek kell állnia (ez különösen fontos külföldről történő utalás esetén). Jelentkezése csak a vizsgadíj teljes összegének beérkezése esetén lesz végleges. 
  • Az utaláshoz szükséges banki adatokat alább találja (táblázatos formában)

SZÁMLAIGÉNYLÉS: 

SAJNOS NEM ÁLL MÓDUNKBAN SZÁMLÁT KIÁLLÍTANI, HA A BEFIZETÉS MÁR MEGTÖRTÉNT ILLETVE ONLINE FIZETÉS ESETÉN. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

Amennyiben számlát szeretne igényelni, kérjük regisztráljon a vizsgára és válassza a banki átutalás opciót, de addig NE utalja át a vizsgadíjat, amíg a számlát meg nem kapta.

Számlaigényét kérjük az information@britishcouncil.hu címen jelezze Ügyfélszolgálatunk számára. Az üzenet tárgya „Számlaigénylés – vizsga típusa (pl. FCE)” legyen és tartalmazza a következő adatokat:

A vizsgázó neve

A vizsga típusa (pl. FCE) és dátuma

A számlán megjelníteni kívánt név és cím

Ha számlát igényelt, a banki átutaláskor a megjegyzés/közlemény rovatban (a banki átutalás résznél felsorolt adatok mellett) kérjük tüntesse fel a kapott számla sorszámát is (pl. FCE, 2017.12.31. Példa Anna, 123456). Ezen adatok feltüntetésének hiányában előfordulhat,hogy befizetése nem kerül azonosításra és jelentkezése így nem lesz érvényes.

 

Banki adatok Citibank Zrt. 10800007-77237006-00000000
Számlatulajdonos: British Council Hungary
Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.
Külföldi utaláshoz szükséges adatok Citibank Zrt. címe: 1051 Budapest, Szabadság tér 7.
IBAN code: HU46 1080 0007 7723 7006 0000 0000
SWIFT code: CITIHUHX

FONTOS: Ügyfélszolgálatunkon készpénzes fizetésre nincs lehetőség. 

Készpénzes befizetéseket az alábbi Citibank fiók tud fogadni:

Huba u. 2-4, Budapest, 1134 (Dózsa György út metrómegálló)

Nyitva tartás:

Hétfő – Szerda: 8:00 – 15:30

 

Péntek: 8:00 – 14:30

3. lépés - A vizsga részleteinek visszaigazolása

Egy emailt fog kapni 'Confirmation of Entry' címmel, amely információt tartalmaz a vizsgarészekről (dátum, kezdési idő, helyszín). Az email angol nyelvű (mivel azt a Cambridge English online rendszere küldi), így ha annak tartalmával kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük bátran keresse Ügyfélszolgálatunkat.  

Ez az email körülbelül 2 héttel a papíralapú illetve körülbelül 1 héttel az angol nyelvvizsga előtt érkezik meg – ha ezeken a határidőkön belül nem kap ilyen értesítést, kérjük haladéktalanul keresse Ügyfélszolgálatunkat.

YLE regisztráció

Intézményi jelentkezés esetén az iskolák a British Councillal egyeztetve kiválaszthatják a nekik megfelelő vizsgaidőpontot. Minden szintre legalább 5 jelentkezőnek kell regisztrálnia ahhoz, hogy a vizsgát megtarthassuk.

További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal

.

Speciális vizsgakörülmények

Mindent megteszünk, hogy vizsgázóink nyelvtudásuk legjavát nyújthassák, és teljesítményüket helyesen és objektíven értékeljük tekintet nélkül fizikai vagy egészségi állapotukra vagy társadalmi helyzetükre.

A British Council a Cambridge-i Egyetemmel együttműködve speciális szoláltatásokat biztosít azon jelentkezőink számára, akiknek hallási, látási és mozgásbeli nehézségeik vannak, illetve azok számára is, akik tanulási problémákkal küzdenek (pl. diszlexia).

 

A szükséges dokumentáció speciális vizsgakörülmény kéréséhez – egy orvosi igazolás és a Különleges eljárási kérelem (60 KB)a vizsgázó által kitöltve és aláírva – legkésőbb három hónappal a nyelvvizsga időpontja előtt kell benyújtani. A kérelem formanyomtatványa angol nyelvű - ha ezzel kapcsolatosan segítségre van szüksége, kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkat.

A fentieken kívül segíteni tudunk azoknak a vizsgázóknak is, akik ideiglenes, a vizsga időpontja előtt még nem észlelt, balesetből eredő nehézséggel küzdenek (pl. törött kar). Ilyen esetekben kérjük vegye fel a kapcsolatot Vizsgaközpontunkkal amint lehetséges.