Online angol nyelvvizsga regisztráció
©

All rights reserved to the British Council

1. lépés - Online jelentkezés

 • Válassza ki a kívánt vizsga típusát, helyszínét és dátumát és kattintson a regisztrációs linkre.
 • SZÓBELI IDŐPONTOK: A szóbeli időpontját központunk határozza meg a Cambridge Assessment English által megjelölt időkereten belül. Pontos dátum kiválasztására, illetve a szóbeli időpont módosítására nincs lehetőség. Kérjük, jelentkezés előtt tájékozódjon a szóbeli vizsgák lehetséges időpontjairól, hogy elkerülje az ütközést esetleges egyéb kötelezettségeivel. A Cambridge Assessment English által megjelölt időkeret a jelentkezés első lépésekor az írásbeli időpontja mellett kerül feltüntetésre. A szóbeli időpontokról az Ügyfélszolgálat munkatársai készséggel adnak tájékoztatást.
 •  Az online regisztrációs felület angol nyelven jelenik meg, de a jobb felső sarokban a nyelv magyarra állítható.
 • A következő lépés a Vizsgaszabályzat elfogadása, amelyet ezen lap alján is elérhet, a Cambridge Assessment English (angol nyelvű) szabályzataival együtt. Kérjük figyelmesen olvassa el a szabályzatokat.
 • A Vizsgaszabályzat ismerteti a szabályokat, többek között a vizsga napján a vizsgázóról készülő fényképről is. Az ehhez tartozó és a vizsgához kötődő szabályozások elfogadásáról szóló nyilatkozatokat szintén a jelen oldal alján találhatják meg letölthető formában (magyar illetve angol nyelven is). Kérjük vegye figyelembe, hogy a vizsgán csak akkor vehet részt, ha ezeket a dokumentumokat aláírtan benyújtotta.
 • Ezután adja meg személyes adatait, ezzel bejelentkezve a kiválasztott vizsgára. A vizsgázó nevénél kérjük pontosan azt a nevet adja meg, amely az azonosító okmányában (személyi igazolvány, útlevél) szerepel, mivel a vizsgán csak ezen feltétel teljesülésével vehet részt.
 •  A jelentkezés befejezése előtt választhatja ki a vizsgadíj befizetésének módját: ennek részleteiről az alábbiakban olvashat.

A jelentkezés után egy automatikus e-mailt fog kapni Jelentkezési tudnivalók (‘Application Summary’) címmel a jelentkezés során használt nyelven. Ha nem kap ilyen e-mailt rögtön a jelentkezés elküldése után, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Jelenleg technikai problémák merülhetnek fel az időpontfoglalás során. Amennyiben a keresett vizsgák listája nem található a lenti táblázatban, kérem kattintson IDE.

2. lépés - Vizsgadíj kifizetése

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

 • Bankkártyás fizetés online, rögtön az online jelentkezési lap kitöltése után. Csak VISA vagy Mastercard kártyákkal lehet fizetni.
 • Banki átutalás, legkésőbb 5 naptári nappal a jelentkezés után.

INFORMÁCIÓK BANKI ÁTUTALÁSOS FIZETÉSHEZ

Amennyiben a banki átutalásos fizetési módot választod, kérjük a nyelvvizsga díját az alábbi bankszámlaszámra fizesd be.

Bank: Citibank Zrt.

Számlatulajdonos: British Council Hungary

Bankszámlaszám: 10800007-77237006-00000000

SWIFT/BIC kód: CITIHUHX

IBAN kód: HU46 1080 0007 7723 7006 0000 0000

Bankszámlánkra a következő módokon fizetheted be a vizsga díját:

 • elektronikus utalással internetbank szolgáltatás használatával,
 • egyszerű banki átutalással,
 • készpénzes befizetéssel*.

* Készpénzes befizetés csak az alábbi Citibank fiókban lehetséges: 1133 Budapest, Váci út 80. (Promenade Gardens Irodaház, Dózsa György út metrómegálló).

A KÖZLEMÉNY ROVATBAN MINDEN ESETBEN FEL KELL TÜNTETNI:

 • elsőként a jelentkezéséhez tartozó referenciaszámot. Referenciaszáma egy 13 jegyű szám amely az R-HU kód után áll (ld. a példát alább).
 • majd a vizsgázó teljes nevét, keresztnév-vezetéknév sorrendben.

Példa: R-HU001-123456-0010 MARIA KISS

Kérjük, vedd figyelembe, hogy amennyiben a fenti adatok nem kerülnek feltüntetésre, lehetséges, hogy vizsgajelentkezésed törlődik vagy csak későbbi vizsgaidőpontban tudsz majd vizsgázni.

A vizsgadíj utalásakor kérjük, győzödj meg arról, hogy a British Council a teljes vizsgadíjat megkapja. Minden vonatkozó banki díjat a vizsgázónak kell fizetnie. Ez különösen fontos a vizsgadíj külföldről történő utalásakor. A regisztrációt csak akkor tudjuk véglegesíteni, ha a teljes vizsgadíj megérkezett a bankszámlánkra.

Számlaigénylés

Amennyiben számlát szeretnél kérni a vizsgadíjról, kérjük számlaigényedet a fizetés előtt jelezd nekünk e-mailben az alábbi adatok megjelölésével: számlázási név, cím, vizsga típusa, vizsga időpontja, vizsgázó neve. Ebben az esetben a számla kézhezvételéig kérjük ne utald a vizsgadíjat.

Fizetés után illetve online fizetés (VISA és Mastercard) esetén nem tudunk számlát kiállítani.

Amennyiben számlát szeretnél igényelni, kérjük, válaszd a banki átutalás opciót, és kövesd az alább leírtakat:

 1. Regisztrálj a vizsgára.
 2. Válaszd a banki átutalás fizetési módot.
 3. NE utald a vizsgadíjat, amig nem kaptad meg tőlünk a számlát.

3. lépés - A vizsga részleteinek visszaigazolása

Papír alapú vizsgák esetében kb két héttel, számítógépes vizsgák esetében kb. egy héttel a vizsga előtt fogja megkapni a 'Confirmation of Entry' nevű emailt a vizsgarészekkel kapcsolatos információkkal (dátum, kezdési idő, helyszín). Az e-mail angol nyelvű (mivel azt a Cambridge Assessment English online rendszere küldi), így ha annak tartalmával kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük bátran keresse Ügyfélszolgálatunkat.  

YLE regisztráció

Minden szintre legalább öt jelentkezőnek (összesen 15 fő) kell regisztrálnia ahhoz, hogy a vizsgát megtartsuk.

További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal

Speciális vizsgakörülmények

A British Council speciális vizsgakörülményeket biztosít azon jelentkezőink számára, akiknek hallás-, látás- vagy és mozgásbeli nehézségeik vannak, illetve azok számára is, akik tanulási problémákkal küzdenek (pl. diszlexia, diszgráfia).

A szükséges dokumentáció speciális vizsgakörülmény kéréséhez – egy orvosi igazolás és a Különleges eljárási kérelem a vizsgázó által kitöltve és aláírva – legalább három hónappal a nyelvvizsga időpontja előtt kell benyújtani. A regisztráció lezárása után már nem áll módunkban kérelmet befogadni.

A fentieken kívül segíteni tudunk azoknak a vizsgázóknak is, akik ideiglenes, a vizsga időpontja előtt még nem észlelt, balesetből eredő nehézséggel küzdenek (pl. törött kar).

Mindent megteszünk, hogy vizsgázóink nyelvtudásuk legjavát nyújthassák, és teljesítményüket helyesen és objektíven értékeljük tekintet nélkül fizikai, egészségi állapotukra vagy társadalmi helyzetükre.