Felhívjuk a figyelmedet, hogy jelenleg a Cambridge English Assessment vizsgákról szóló oldalainkon szereplő információk frissítésén dolgozunk. Ha időközben bármilyen kérdésed van, amire nem találsz választ a honlapon, kérjük, küldj egy e-mailt az information@britishcouncil.hu címre.

 

Helyszínek

Az Cambridge Assessment English vizsgákra (B2 First for Schools, B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency) jelentkezőket örömmel fogadjuk Magyarország minden pontjáról budapesti vizsgahelyünkön egy egyszerű és gyors online jelentkezést követően. A vizsgákat többnyire számítógépes formátumban szervezzük, a C1 Advaced vizsgák papír alapon is elérhetőek budapesti vizsgahelyünkön.

Fontos információk:

  • Felhívjuk figyelmedet, hogy a vizsga helyszíne nem feltétlenül azonos a vizsgaközpont címével. A tényleges vizsgahelyszínről szóló információt a vizsga előtt kb. két héttel küldjük meg a vizsgázók részére. Valamennyi vizsgahelyszínünk tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen található. 

Gyermekeknek szánt Young Learners vizsgáinkat a British Council budapesti vizsgahelyén nyílt vizsgaalkalomként, illetve intézményi megkeresésre külső vizsgahelyszíneken is megszervezzük. Ügyfélszolgálatunk a Young Learners vizsgákkal kapcsolatban is várja érdeklődésüket.

Vizsgadíj és Számlainformációk

  • 2022 novemberétől a számla automatikusan kerül kiállításra a vizsgadíj beérkezését követően, nem kell a számlaigényt külön írásban kérvényezni.
  • A jelentkezés során, az utolsó lépésben kell megadni, hogy kinek a nevére kéred a számlát (saját magad, más magánszemély vagy cég), kérjük figyelj oda, hogy jól add meg az adatokat, mivel utólag nem áll módunkban módosítani a számlát.
  • Amennyiben az online fizetést választod, akkor a fizetés után (átlagosan egy órán belül) a rendszer arra az e-mail címre küldi meg a számlát, amit a számlainformációknál megadtál.
  • Amennyiben banki átutalást választottál, a számla azután kerül kiküldésre, hogy a vizsgadíj beérkezett a számlánkra és a regisztrációs rendszerben lekönyeltük azt.
  • A vizsgadíjak lehetséges befizetési módjairól (online fizetés illetve banki átutalás) a Jelentkezés a Cambridge Assessment vizsgára oldalunkon tájékozódhatsz.
  • Bizonyos esetekben van lehetőség a vizsgákra az alábbiakban megjelölt határidőkön túl is jelentkezni. Ilyen esetekben az online jelentkezési felület automatikusan a magasabb, 15 000 Ft késedelmi pótlékkal növelt vizsgadíjat jelenít meg a vizsgázó számára.

Szóbeli időpontok

A szóbeli időpontját a Cambridge Assessment English által meghatározott időintervallumnak megfelelően vizsgaközpontunk határozza meg. A szóbeli pontos időpontja nem választható és nem változtatható. Kérjük, annak érdekében, hogy a szóbeli vizsga időpontja ne essen egybe más elfoglaltságoddal, a foglalás előtt ellenőrizd a szóbelinek meghatározott időintervallumot. A Cambridge Assessment English által meghatározott időintervallum a foglalás első lépésében jelenik meg, az irásbeli vizsga időpontja mellett. A szóbeli tényleges dátumáról és időpontjáról a vizsgázók a Confirmation of Entry nevű e-mailben kapnak értesítést, melyet a vizsga előtt két héttel küldünk ki. 

Amennyiben további kérdései merülnek fel a szóbeli vizsgát illetően, kérjük keresd Ügyfélszolgálatunkat.

Soron következő vizsgaidőpontok

A soron következő vizsgák időpontjai a Jelentkezés a Cambridge Assessment vizsgára oldalon találhatóak. Itt megtalálod az összes vizsgaidőpontot, vizsgadíjat és jelentkezési határidőt a soron következő Cambridge Assessment English vizsgáinkhoz.

Valamennyi vizsgaidőpontra a férőhelyek száma véges, ezért kérjük regisztrálj minél korábban a kívánt időpontra, hogy biztosan részt tudj venni a vizsgán. Amennyiben a regisztrációs határidő lejárta előtt betelik egy vizsgaidőpont, nem tudunk további jelentkezéseket fogadni, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az év során elegendő kapacitást biztosítsunk minden vizsgára.

Fontos tudnivaló: A szóbeli vizsga időpontját a Vizsgaközpont jelöli ki a Cambridge Assessment English által megjelölt szóbeli vizsgaidőpont intervallumon belül. A vizsgát minimum 5 jelentkező esetén tudjuk megtartani.