Felhívjuk a figyelmedet, hogy jelenleg a Cambridge English Assessment vizsgákról szóló oldalainkon szereplő információk frissítésén dolgozunk. Ha időközben bármilyen kérdésed van, amire nem találsz választ a honlapon, kérjük, küldj egy e-mailt az information@britishcouncil.hu címre.

 

Helyszínek

Az Cambridge Assessment English vizsgákra (B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency) jelentkezőket örömmel fogadjuk Magyarország minden pontjáról budapesti vizsgahelyünkön egy egyszerű és gyors online jelentkezést követően. Bizonyos vizsgák számítógépes formátumban is letehetőek budapesti vizsgahelyünkön.

Fontos információk:

  • Felhívjuk figyelmét, hogy a vizsga helyszíne nem feltétlenül azonos a vizsgaközpont címével. A tényleges vizsgahelyszínről szóló információt a vizsga előtt kb. két héttel küldjük meg a vizsgázók részére. Valamennyi vizsgahelyszínünk tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen található. 

Gyermekeknek szánt Young Learners vizsgáinkat a British Council budapesti vizsgahelyén nyílt vizsgaalkalomként, illetve intézményi megkeresésre külső vizsgahelyszíneken is megszervezzük. Ügyfélszolgálatunk a Young Learners vizsgákkal kapcsolatban is várja érdeklődésüket.

Vizsgadíj és Számlainformációk

  • Nem áll módunkban számlát kiállítani, amennyiben a befizetés már megtörtént vagy ha online fizette be a vizsgadíjat.
  • A vizsgadíjak lehetséges befizetési módjairól (online fizetés illetve banki átutalás), valamint a számlaigénylés menetéről a Jelentkezés a Cambridge Assessment vizsgára oldalunkon tájékozódhat.
  • Bizonyos esetekben van lehetőség a vizsgákra az alábbiakban megjelölt határidőkön túl is jelentkezni. Ilyen esetekben az online jelentkezési felület automatikusan a magasabb, 10 000 Ft késedelmi pótlékkal növelt vizsgadíjat jelenít meg a vizsgázó számára.

Szóbeli időpontok

A szóbeli időpontját a Cambridge Assessment English által meghatározott időintervallumnak megfelelően vizsgaközpontunk határozza meg. A szóbeli pontos időpontja nem választható és nem változtatható. Kérjük, annak érdekében, hogy a szóbeli vizsga időpontja ne essen egybe más elfoglaltságaival, a foglalás előtt ellenőrizze a szóbelinek meghatározott időintervallumot. A Cambridge Assessment English által meghatározott időintervallum a foglalás első lépésében jelenik meg, az irásbeli vizsga időpontja mellett. A szóbeli tényleges dátumáról és időpontjáról a vizsgázók a Confirmation of Entry nevű e-mailben kapnak értesítést, melyet a papír alapú vizsgák esetében a vizsgát megelőzően két héttel, számítógépes vizsgák esetén a vizsgát megelőzően egy héttel küldünk ki. 

Amennyiben további kérdései merülnek fel a szóbeli vizsgát illetően, kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Soron következő vizsgaidőpontok

A soron következő vizsgák időpontjai a Jelentkezés a Cambridge Assessment vizsgára oldalon találhatóak.

Ezen az oldalon megtalálja az összes vizsgaidőpontot, vizsgadíjat és jelentkezési határidőt a soron következő Cambridge Assessment English vizsgáinkhoz.

Számítógépes vizsgáinkra korlátozott számban állnak rendelkezésre számítógépek, ezért kérjük regisztráljon minél korábban a kívánt időpontra, hogy biztosan részt tudjon venni a vizsgán.

Fontos tudnivaló: A szóbeli vizsga időpontját a Vizsgaközpont jelöli ki a Cambridge Assessment English által megjelölt szóbeli vizsgaidőpont intervallumon belül. A vizsgát minimum 5 jelentkező esetén tudjuk megtartani.