Taking the Aptis test

Mi az Aptis?

Több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezünk az angol nyelvi mérés területén. Szakértőink a legújabb angol nyelvi értékelés kutatási eredményeit használták az Aptis kidolgozásakor.

Az Aptis mind a négy angol nyelvi készséget tudja mérni – írás, beszéd, illetve olvasás vagy hallás utáni szövegértés. Ezeken kívül nyelvtan és szókincs tesztet is tartalmaz. A megrendelőtől (pl. munkáltató, tréner) függ, hogy milyen nyelvi készségeket tartalmaz a teszt. 

Hogyan tehetem le az Aptis tesztet?

Alapesetben az Aptis tesztre vonatkozó információkat a munkáltatója, egyeteme vagy iskolája fogja ismertetni Önnel. Azonban, ha Ön úgy dönt, hogy le szeretné tenni ezt a vizsgát, közvetlenül a British Council-nál is érdeklődhet, és ebben az esetben rajtunk keresztül tud jelentkezni illetve vizsgázni.

Mit jelentenek a pontszámaim?

A vizsga pontszámai a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (KER) szintmeghatározásaihoz vannak illesztve. A vizsga által mért minden készséghez egy KER általános szintleírás társul (A1-C). A négy nyelvi készség együttes mérése esetén a eredményt az elért KER szint megadásával közöljük. A KER szintek mellett egy alkalmassági szintet mutató pontszámot is kap (0-50) minden vizsgált nyelvi készségre.

Nézze meg milyen az Aptis vizsgabizonyítvány.

Hogy készüljek a vizsgára?