Itt olvashatja a British Council Nyelviskola Általános Szerződési Feltételeit.

Jelentkezés és tanfolyamokkal kapcsolatos információ

Szintfelmérés

A szintfelmérő teszt kitöltése után a British Council egyik oktatója javaslatot tesz arra, hogy melyik a legmegfelelőbb szint az Ön számára.

Csoportváltás

Amennyiben csoportot kíván váltani, beszéljen erről tanárával! Megoldható, hogy másik csoportba kerüljön, ha ezt a csoportlétszám engedi. A tanfolyam első hetének letelte után már nincs lehetőség a csoportváltásra. Amennyiben az oktató úgy érzi, Ön nem a megfelelő csoportba került, javaslatot tesz a csoportváltásra még a kurzus első hetében, ha ezt a csoportlétszám engedi.

Részvétel

Annak érdekében, hogy a tanfolyam a lehető leghasznosabb lehessen, kérjük, érkezzen pontosan, és vegyen részt minden egyes órán! A tanfolyam sikeres teljesítésének, illetve a jelenléti tanúsítvány megszerzésének feltétele, hogy a teljes tanfolyam 80%-án jelen legyen. A 30 percet meghaladó késés hiányzásnak számít. A British Council a következő helyzeteket tudja figyelembe venni a hiányzás okaként:

  • Betegség, orvosi igazolás bemutatása esetén.
  • Váratlan családi ok, például betegség.

Amennyiben úgy érzi, méltatlan bánásmódban részesült, írásban panaszt emelhet az értesítéstől számított két napon belül a nyelviskola vezetőjének címzett, az information@britishcouncil.hu e-mail címre elküldött levélben. Az nyelviskola vezető két munkanapon belül reagál a panaszra.

Újbóli beiratkozás

A tanfolyam 5. hetében Ön kézhez kap egy újbóli beiratkozási értesítést az ügyfélszolgálattól/ tanárától. Amennyiben igénybe veszi az újbóli beiratkozást, ezzel biztosítja helyét a következő tanfolyamon. Amennyiben kihagy egy évet, ismét szintfelmérő tesztet kell majd írnia.

Eltérések a tanfolyam menetében

Munkaszüneti napon nincsenek órák. Az esetleges pótórák a tanfolyam programjának részét képezik, így a British Council hibájából, illetve munkaszüneti nap miatt nem csökken az tanórák száma. Ugyanakkor a hallgatók hiányzása miatt nem lehet pótórát tartani.

Csoportlétszám és tanárok

Mind a gyermek, mind a felnőtt csoportokban a hallgatók létszáma maximum 12. Kivételes esetben a hallgatói létszám kis mértékben eltérhet ettől. A British Council fenntartja a szolgáltatás megtagadásának jogát. A British Council nem tudja garantálni, hogy a következő tanfolyamot is ugyanaz az oktató tartja majd.

Elérhetőség megváltozása

Rendkívül fontos, hogy rendelkezzünk az Ön éppen aktuális elérhetőségeivel, hogy értesíteni tudjuk az esetleges tanórát érintő változásokról. Kérjük, e-mailben vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálati munkatársainkkal, amennyiben megváltozott a címe, telefonszáma, vagy e-mail címe.

Tanfolyami díjfizetéssel kapcsolatos információk

Felnőtt és gyermek tanfolyamok

A felnőtt tanfolyamok díja óradíj alapú. A fizetés banki átutalással, illetve bankkártyás fizetéssel történhet. A tanfolyam díjának a tanfolyam megkezdése előtt meg kell érkeznie. A tanfolyam díja magában foglalja a British Council szintfelmérő tesztjét. A tanfolyam díja nem tartalmazza a tankönyvek, valamint a Cambridge vagy IELTS vizsgák árát. A Libra Könyvesbolt a British Council minden hallgatója számára 20%-os kedvezményt biztosít. A könyvek a szintfelmérő időpontjaiban, valamint a tanfolyam első hetében vásárolhatók meg. Számla igényét feltétlenül jelezze az átutalás előtt! Tájékoztatásul közöljük, hogy a British Council mentes az ÁFA megfizetése alól.

A számlakiállításhoz szükséges adatok: számlázási név és cím.

Vállalati tanfolyam-fizetés

Vállalati tanfolyamok befizetése esetén lehetőség van számla kiállítására. Ahhoz, hogy a vállalat nevére számlát tudjunk kiállítani, rendelkeznünk kell egy, a vállalat képviselője által jóváhagyott, kitöltött megrendelő nyomtatvánnyal.

Kedvezmények

Angoltanfolyamok gyerekeknek 2018-2019

Elérhető kedvezmények

  • Családtag kedvezmény – 5 százalék kedvezmény az első családtag után, 10 százalék kedvezmény minden további családtag után szemeszterenként történő fizetés esetén
  • Éves fizetés kedvezmény – 7 százalék kedvezmény a teljes tanév árából egy összegben előre fizetve. Meglévő diákjaink számára az éves fizetés határideje 2018. szeptember 15. Új diákjaink részéről az éves fizetést 2018. szeptember 22-ig fogadjuk el.

A kedvezmények nem összevonhatóak

A tanfolyam elmaradása és pénzvisszatérítés

A British Council fenntartja a jogot, hogy nem indítja el a tanfolyamot, amennyiben a beiratkozott hallgatók száma nem éri el a minimumot (6 fő). 

Minden, a pénzvisszatérítésre vonatkozó igényt írásban kell benyújtani az oktatási vezetőnek.

A pénzvisszatérítés általában közvetlen banki átutalással történik, és teljesítése legfeljebb 7 munkanapot (hétfő-péntek) vehet igénybe.

A pénzvisszatérítés kizárólag banki átutalással történhet, ezért kérjük, adja meg bankszámla-adatait az írásbeli kérelemben!

A tanfolyamok díjának visszatérítése a következők alapján kerül kiszámításra:

  • A kurzus indulásást megelőző napig írásban lemondott tanfolyamdíjakat teljes mértékben visszatérítjük.
  • Amennyiben a tanfolyam fele előtt orvosi igazolást mutat be arról, hogy a fennmaradó időben nem tudja látogatni az órákat, a tanfolyam fennmaradó óráival arányos mértékű visszatérítést tudunk adni. Esetenként adminisztrációs díj kerülhet felszámolásra.

Gyermekek biztonsága

A British Council nem vállal felelősséget a gyermekekért a meghirdetett kezdést megelőző 15 percen túl, illetve az óra befejezését követően. Amennyiben előreláthatólag késve tud majd gyermekéért jönni, kérjük, hívja fel ügyfélszolgálati munkatársunkat a 06 30 99 44 515 telefonszámon, hogy átadhassuk az üzenetet gyermekének!

A felnőtt tanfolyamokon kizárólag 16. életévüket betöltött személyek vehetnek részt. A 16, illetve 17 éves hallgatók kizárólag szülői engedéllyel vehetnek részt felnőtt tanfolyamon. A Young Learner tanfolyamon 18. életévüket betöltött felnőtt személyek nem vehetnek részt.

A British Council gyermekvédelmi alapelveit szabályzataink között olvashatja.

Felhasználási feltételeink

A British Council által alkalmazottFelhasználási feltételekről és szabályzatokról itt olvashat részletesen. 

Javaslatok, visszajelzések és kérdések

Célunk, hogy a British Council minden ügyfele teljes mértékben elégedett legyen, ezért szívesen fogadjuk megjegyzéseit, javaslatait, illetve ügyfélszolgálatunkkal, valamint az általunk használt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségének vagy elégedetlenségének részleteit. Emellett arról is örömmel értesülnénk, ha Ön szerint valamely munkatársunk kivételesen jó munkát végzett. Mindent megteszünk azért, hogy a beérkezett visszajelzések és panaszok alapján javítsunk szolgáltatásainkon és termékeinken.

A visszajelzések kezelése

Minden visszajelzést és panaszt komolyan veszünk. Biztosíthatjuk, hogy az Ön visszajelzését vagy panaszát korrekt és elfogulatlan módon kezeljük. Senki nem részesül más bánásmódban amiatt, hogy esetleg panaszt tett. Senkit nem ér hátrányos megkülönböztetés a kora, fogyatékossága, származása, neme, vallási vagy egyéb meggyőződése miatt. Igyekszünk két munkanapon belül nyugtázni a visszajelzés vagy panasz kézhezvételét, és az onnan számított hét munkanapon belül reagálni rá.

Véleménye és kérdései rendkívül fontosak számunkra. Kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálati munkatársainkkal, akik örömmel válaszolnak bármilyen üggyel kapcsolatban. Az ügyfélszolgálat 2 munkanapon belül visszajelzést küld, 7 munkanapon belül pedig válaszol a megkeresésekre.

Ügyfélszolgálat elérhetőségei 

E: information@britishcouncil.hu
T: +36 1 483 2020 (munkanapokon 9.30 és 18.00 között)

Ügyfélszolgálat nyitva tartása

Nyelviskolánk elérhetőségeiről és nyitva tartásáról az Angol nyelvi központok menüpontban olvashat.