Teacher role-playing with young learners
Teacher role-playing with young learners ©

British Council

Date
2015. Február 21., Szombat -
10:00 - 14:45
Helyszín
BUDAPEST, II. RÁKÓCZI GIMNÁZIUM

1. RÉSZ: KREATIVITÁS A NYELVÓRÁN - FÓKUSZBAN AZ 5-12 ÉVES KOROSZTÁLY

5 ÓRÁS MÓDSZERTANI MŰHELY ANGOLNYELV-TANÁROK SZÁMÁRA

A kisiskolai kreativitás fejlesztését körbejáró, két részes képzésünk első része az 5-12 éves nyelvtanuló korosztályra épít, míg a második rész a 8-14 éves korosztály kreatív idegennyelvi írás-olvasás tudásának fejlesztésével foglalkozik. Javasoljuk, hogy a képzés mindkét részén vegyen részt, bár jelentkezhet csak egyetlen alkalomra is!

Ez a képzés arra keresi a választ, hogyan vigyünk kreativitást az angolnyelv-oktatásba, hogyan tegyük hatékonyabbá az általános iskolás korosztály idegennyelvi fejlesztését tanórai keretek között.

A képzés ezen első része az 5-12 éves nyelvtanuló korosztály életkori sajátosságaira épít. Áttekintjük a kreativitás legfontosabb elemeit, és megvizsgáljuk, hogyan teremtsünk kreativitást ösztönző, vagy annak kiteljesedéséhez vezető idegennyelv-oktatási környezetet. Bemutatjuk, hogyan indulhat ki például egy-egy képből, mozgásos feladatból, ötletből vagy problémából a kreativitás. A műhelymunka során lehetőség nyílik változatos, kreativitást fejlesztő feladatok és tevékenységek kipróbálására és azok reflektív elemzésére. Az osztálytermi példák jól adaptálhatók a gyermekkori nyelvoktatás különböző szakaszaira és nyelvi szintjeire is.

második rész márc. 21-én ugyanezt a témát az írni-olvasni tudás szemszögéből vizsgálja, és a 8-14 éves korosztály kreatív idegennyelvi írás-olvasás készségének fejlesztésével foglalkozik.

A résztvevők a műhely elvégézéről 5 kreditpontos tanúsítványt kapnak.

A műhelyt vezeti: Kuti Zsuzsa, idegennyelvi tanácsadó, tréner, vezető szaktanácsadó az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél.

1 10.00-11.30 Hogyan teremtsünk kreativitást ösztönző, vagy annak kiteljesedéséhez vezető idegennyelv-oktatási környezetet?
2 11.45-13.15 Kreativitást fejlesztő idegennyelvi feladatok és tevékenységek 
3 14.00-14.45 „Az én kreatív osztálytermem”: feladattervezés és reflexió

A WORKSHOPRA BETELTEK A HELYEK, ÍGY MÁR CSAK A VÁRÓLISTÁRA TUDNAK JELENTKEZNI.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, töltse ki az online regisztrációs lapot 2015. február 9-ig!

Tréner

Category icon
Teacher workshops