Nemzetközi hallgatók egyetemi előadáson
Nemzetközi hallgatók egyetemi előadáson ©

British Council

A globalizáció hatása a felsőokatásban is megmutatkozik: a változások gyorsan következnek be, és a nemzetköziség alapvető eleme lett a felsőoktatási stratégiáknak. A tanulás egyre több esetben angol nyelven zajlik, sok esetben sem a tanár, sem a diák nem anyanyelvi szinten beszéli az angolt.

A British Council International Higher Education elnevezésű programjának célja, hogy nemzetközi együttműködéseket hozzon létre, fórumot teremtsen a stratégiaalkotók eszmecseréjére, illetve független és megbízható kutatási eredményekkel és szaktanáccsal segítse a döntéshozókat.

Magyarországon a felsőoktatás nemzetköziesítésének elősegítése érdekében 2014 májusában kísérleti tanfolyamot szerveztünk a Tempus Közalapítvánnyal Az Academic Teaching Excellence tanfolyam során a résztvevő egyetemi oktatók módszertani és nyelvi segítséget kaptak angol nyelven vezetett előadásaik és szemináriumaik hatékony vezetésére. A tanfolyam anyagát a British Council az Oxfordi Egyetemmel közösen fejleszette ki a legújabb kutatási eredényekre támaszkodva.