Mosolygó fiatalok British Council rendezvényén.
©

British Council/Future News Worldwide

A felsőoktatás globális kontextusa gyorsan változik, és a nemzetköziesítés ma már a felsőoktatási stratégiák szerves része. A globális felsőoktatási programunk célja nemzetközi együttműködések létrehozása, a szakpolitikai párbeszéd elősegítése, és a nemzetközi felsőoktatási trendekkel és lehetőségekkel kapcsolatos  független elemzés és tanácsadás. Emellett partnerséget építünk az Egyesült Királyság felsőoktatási intézményei és más országok között, és támogatjuk a kutatók, a tanárok és a hallgatók mobilitását.

A Going Global egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia, egy platform, ahol a felsőoktatás vezetői megvitathatják a szektor aktuális kérdéseit. A Going Global 2021 a világjárvány utáni felsőoktatás újragondolásáról szól. 

A Future News Worldwide a British Council és a világ vezető médiaszervezetei közös programja. Minden évben a világ 100 tehetséges, motivált és elkötelezett fiatal újságírója vesz részt egy intenzív képzési programban. 

A Researcher Connect egy kutatóknak szóló, kommunikációs készségfejlesztő kurzus. A jó kommunikációs készségekkel rendelkező kutatók nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek a munkájuk publikálásában, a finanszírozás-keresésben, vagy a nemzetközi kapcsolatrendszer bővítésében.