Világsuli projekt British Council Budapest.

Sikeres oktatási projektjeinkben iskolákkal, egyetemekkel, pedagógiai szervezetekkel és oktatási szakértőkkel dolgoztunk együtt.

Világsuli

Világsuli (Connecting Classrooms) projektünket 2010 szeptemberében indítottuk el Magyarországon. A hároméves partnerségi program az Egyesült Királyságban és más európai országokban működő iskolák között teremtett kapcsolatokat.

Magyarországon a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet volt a partnerünk, a program első évében 10 budapesti iskola vett részt, majd  2011-ben további 20, köztük vidéki iskolák és fenntartóik is csatlakoztak.

Nyelvekben Gazdag Európa

A Nyelvekben Gazdag Európa projekt párbeszédet indított el kormányzati vezetők, oktatási intézmények, közintézmények, vállalkozások és a média képviselői között Európa-szerte, kiemelve a nyelvi sokszínűség fontosságát a virágzó és stabil társadalmak megteremtésében. A projekt azzal a céllal indult, hogy ösztönözze és támogassa a vezetőket abban, hogy stratégiailag közelítsék meg a soknyelvűséggel kapcsolatos kérdéseket és növeljék a nyelvtanításra és nyelvhasználatra fordított befektetéseket a társadalom teljes körében.

A Nyelvekben Gazdag Európa projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásával valósult meg. Partnerek és szakértők széleskörű hálózatával dolgozunk a 19 résztvevő országban, beleértve a EUNIC-ot, az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteit.

Szakmai jellegű kutatásokat végeztünk, amelynek eredményeként létrejött egy innovatív és interaktív mérési eszköz, az „Európa Többnyelvűségi Politikáinak és Gyakorlatainak Mutatója”. Ez a mutató segít vizuálisan megjeleníteni a többnyelvűség szerepét és annak támogatását a résztvevő országokban és kiemeli a már meglévő jó gyakorlatokat.