A Talking Doorsteps egy prózai és költészeti projekt, amely az „otthon” témáját körüljárva a világ minden tájáról származó fiatal költőket és filmrendezőket hoz össze.

A londoni Roundhouse által elindított projekt új és ismert nemzetközi költőket segíti új alkotások létrehozásában. Az évek során a Talking Doorsteps számos írónak biztosított lehetőséget arra, hogy különböző országokba utazva helyi íróktól és ifjúsági szervezetektől tanuljanak - Dél-Afrikában, Bulgáriában, Hondurasban, az Egyesült Arab Emírségekben és Libanonban.

A Hull 2017, a Roundhouse, a Wrecking Ball Press és a Bocas Lit Fest a British Councillalés a BBC-vel együttműködve Trinidad és Hull közösségeihez is eljuttatta a Talking Doorsteps projektet. A Port of Spain-ben (Trinidad fővárosában), valamint az egyesült királyságbeli Hullban és Londonban tartott műhelymunka-sorozat segítette a karibi és angol írókat és költőket abban, hogy tanulhassanak egymástól, és új alkotásokat hozzanak létre, amelyeket a BBC Contains Strong Language fesztiválja keretében elő is adtak. Erről az úttörő prózai fesztiválról a lenti hivatkozáson olvashat további információkat.

Hull néhány fiatal költőjével is találkoztunk, akik előadták verseiket. Ezt ebben a Hull utcáin forgatott rövidfilm-sorozatban nézheti meg.

Joe Hakim

A fenti videókban Joe Hakim, hulli költő beszél a Talking Doorsteps projektben való részvételéről, és előadja trinidadi utazása által ihletett versét - a felvételt a Roundhouse készítette. Joe - aki még soha nem repült és nem járt külföldön - elmondja, hogy hogyan változtatta meg az életét a Talking Doorsteps projektben való részvétel.

Nézze meg ezt is!

Külső linkek