Videó Kredit: Szabó Zsófia / Ludwig Múzeum

A Covid-19 alapjaiban változtatja meg a társadalmainkat, a világ már nem lesz ugyanolyan, mint a járvány előtt – a jelenlegi társadalmi és gazdasági változások komoly hatással lesznek a jövőnkre. A járvány a tudományos kutatások és a kutatási eredmények közérthető kommunikációjának fontosságára is rámutatott.  

A projekt célja, hogy egy olyan társadalomban éljünk, ahol az emberek tudatosak és jól informáltak a járvány hatásaival kapcsolatban, értik a globális összefüggéseket, és kevésbé vannak kitéve a fake news és az összeesküvéselméletek torzító hatásának. A résztvevők tudományos eredmányek alapján formálhatnak véleményt és kritikai gondolkodásuk is fejlődik. A tudomány és a művészet összekapcsolásával a programnak három fő eleme van:

  • Középiskolás csoportoknak szóló múzeumpedagógiai foglalkozás a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításában. A felhívás iskoláknak alább található.  
  • Covid Conversations: online beszélgetés-sorozat brit és magyar szakértőkkel a járvány különböző aspektusairól.
  • Tudománykommunikációs pályázat egyetemistáknak a kutatási eredmények vizualizációjáról. A felhívás egyetemistáknak alább található.

Partnerek: Ludwig Múzeum – Kortárs M űvészeti Múzeum, Szertár, Magyar Tudományos Akadémia

A program a Brit Nagykövetség támogatásával valósul meg.

Letöltés - Behálózva – múzeumpedagógiai kiadvány tanároknak