Források társadalmi vállakozóknak, British Council, Budapest

A társadalmi vállalkozók üzleti megközelítést alkalmaznak társadalmi és környezetvédelmi problémák megoldására és a közösség erősítésére. Sikeresen ötvözik a vállalkozói és kereskedelmi megközelítést a társadalmi értékeket előtérbe helyező missziójukkal. 

A British Council számos társadalmi célú projektet vezetett az elmúlt években, és ezalatt több olyan film, weboldal és kiadvány született, amely érdekes esettanulmányokat, sikeresen működő társadalmi vállalkozásokat és kezdeményezéseket mutat be.

Úgy gondoljuk, hogy ezek hasznosak lehetnek mindazoknak, akik érdeklődnek a környezetük védelme vagy a közösségük és városuk innovatív fejlesztési lehetőségei és módszerei iránt.

Az itt található anyagok egyéni felhasználásra mindenki számára hozzáférhetők, azonban kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben szélesebb körben is szeretné használni ezeket a forrásokat (pl. oktatási programokban, előadásokon vagy kiadványokban).

London Civilben

Ez a film a londoni civil és önkéntes társdalom életébe ad bepillantást. Olyan izgalmas témákkal foglalkozik, mint

  • a különféle önkéntes munkák,
  • az önkéntes központok és munkáltatók hogyan támogatják a szektort,
  • miért jó az önkéntes munka azoknak, akik csinálják és azoknak, akiknek segítenek.

A film az Aktív Állampolgárok projekt részeként jött létre a British Council és a Duna TV együttműködésben, és négyszer vetítették a Duna TV és M2 csatornákon. A film ötlete és megvalósítása Zakar Ádám szerkesztő-riporter munkája.

A film négy részben megtekinthető a YouTube csatornánkon: 

1. rész, 2. rész3. rész 4. rész.

London Zöldben

A film speciális szemszögből mutatja be Londont: hogyan védik a városban a környezetet. Oyan témákkal foglalkozik, mint

  • mitől „zöld” London?,
  • hogyan készült a város arra, hogy az Olimpia „zöld” legyen?,
  • hogyan védik a londoniak a környezetüket pl. egy „zöld diszkóban”?

A film az Európai Kihívások  projekt részeként jött létre a British Council és a Duna TV együttműködésben, és kétszer vetítették a Duna TV-n. A film ötlete és megvalósítása Zakar Ádám szerkesztő-riporter munkája. A film négy részben megtekinthető a YouTube csatornánkon : 

1. rész2. rész3. rész4. rész.

Breakthrough Cities tanulmány (angolul)

Breakthrough Cities egy nagyon izgalmas tanulmány arról, hogyan lehet a kreativitást és tudást mobillizálni társadalmi kihívások megoldása érdekében. 

A tanulmányt a British Council megbízásából a Young Foundation készítette. Geoff Mulgan és Charles Leadbeater szakmai támogatásával, akik elismert nemzetközi szakértők a társadalmi innováció és kreatvitás területén. 

Breakthrough Cities tanulmány egy nagyon izgalmas és inspiráló olvasmány, amit elsősorban városfejlesztéssel foglalkozó szakembereknek és döntéshozók ajánlunk, de érdekes lehet mindenkinek, aki érdeklőik a téma iránt.

Language Rich Europe tanulmány (angolul)

Language Rich Europe projektünkben 1 200  döntéshozó és szakember vett részt 24 európai országból. A résztvevők olyan területekről jöttek, mint az oktatás, üzleti élet, közszolgáltatás és média, és a kutatások, beszélgetések középpontjában az európai többnyelvűség fejlesztése és a jó gyakorlatok összegyűjtése állt.

A projekt azzal a céllal jött létre, hogy reflektáljon az európai társadalmak sokszínű nyelvi kultúrájára és megvizsgálja, hogy az egyes országokban a többnyelvűség mennyire jelenik meg az oktatási-és kultúrpolitikában. A  Langugae Rich Europe tanulmány és az ajánlások mindenki számára hozzáférhetők és letölthetők.