Mark Wallinger's White Horse
Mark Wallinger's White Horse ©

Mark Wallinger’s White Horse (2013) exhibited outside British Council Head Quarters, Spring Gardens, London. Image © Peter White

Művészeti munkánk során célunk, hogy a világ megismerje az Egyesült Királyság sokszínű kulturális életét, az általa képviselt kreativitást és újító szemléletet.

Valamennyi művészeti ággal dolgozunk, és segítségünkkel a világ megannyi országában új művészeti programok születnek brit tehetséges művészek bevonásával.

Építészet, dizájn és divat

Az Építészet, dizájn és divat csoportunk dizájnerek és kulturális központok között hoz létre kapcsolatot a világ minden táján, rendkívül sokszínű, a három területen átívelő programok keretében. 

További információ a munkánkról ezeken a területeken. 

Kreatív gazdaság

Itt tudhat meg többet a British Council Kreatív Gazdaság területen végzett munkájáról, melynek során kreatív vállalkozók hálózatát, valamint vezető szerepet játszó kulturális szakembereket és döntéshozókat támogatunk céljaikban.

Film

British Council Film csoportja segítségével a brit filmek és filmkészítők közelebb kerülhetnek nemzetközi közönségükhöz, és bemutathatják az újító, sokszínű brit filmgyártást. Ezen kívül lehetőség nyílik segítségünkkel a kétoldalú nemzetközi kapcsolatok kialakítására is.

Irodalom

British Council Irodalmi szekciója bemutatja, hogy mivel foglalkozunk az irodalom területén, a jelenleg futó programokat, valamint itt találhat brit irodalmi és könyvkiadói híreket, a világ összes irodalmi fesztiválját tartalmazó Festival Directory-t és olyan segédanyagokat, amellyel az iskolai oktatásban népszerűsítheti a kortárs brit irodalmat.

Zene

Legyen akár elektro vagy dzsessz, tradicionális vagy népzene, komolyzene vagy indie, mi valamennyi ággal dolgozunk. Zenei csoportunknak saját heti rádióműsora is van, a The Selector, mely a legtrendibb kortárs brit zenét népszerűsíti. A  British Council zenei tevékenységéről itt olvashat.

Színház és tánc

Az Egyesült Királyság legjobb előadóművészeit népszerűsítjük munkánk során rendezvényekkel, turnékkal, workshopokkal és rezidens programokkal, szemináriumok, konferenciák, művészeti vásárok és brit tanulmányutak segítségével. A színház és tánc területén végzett munkánkról itt olvashat bővebben. 

Képzőművészet

Több olyan eseményt szervezünk, többek között utazó kiállításokat, workshopokat, szemináriumokat és konferenciákat, ahol a nagyközönség megismerheti a brit képzőművészetet. Tudjon meg többet a British Council 8 500 brit képzőművészeti alkotást tartalmazó kollekciójáról itt.