Angol nyelvvizsga
©

All rights reserved to the British Council

Eredmények

A Cambridge Assessment English nyelvvizsgák sikeres teljesítésének követelményeiről ezen az oldalon, az egyes vizsgák leírásánál olvashat.

A legtöbb Cambridge Assessment English vizsgaeredmény négy héttel az írásbeli nyelvvizsga után tekinthető meg online. Minden további eredményt a rákövetkező két héten belül tesznek elérhetővé.

A vizsgázóknak közvetlen hozzáférésük van az eredményeikhez a Cambridge Assessment English online eredmények oldalon. A vizsga előtt körülbelül két héttel megküldött Confirmation of Entry tárgyú e-mailben szereplő beosztás tartalmazza az ehhez szükséges belépési kódokat, és a vizsgázók e-mailes értesítőt kapnak arról, hogy az eredmények nyilvánosságra hozatala elkezdődött. Ezért fontos, hogy megőrizze a beosztását a kódokkal, egészen a vizsgaeredmények ellenőrzéséig.

Bizonyítványok

Amennyiben sikeres vizsgát tett, mind nemzetközi, mind államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványát körülbelül két hónappal a vizsga után állítják ki.

A bizonyítványokat csak személyesen lehet átvenni az egyes Vizsgahelyeken*, azok elkészültéről e-mailben értesítjük vizsgázóinkat (*kivéve a British Council saját helyszínén vizsgázott hallgatókat, ők az A Nyelviskolában vehetik át bizonyítványaikat. Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 50., hátsó lépcsőház, 2. emelet, 22-es kapucsengő. Telefonszám: +36 1 214 5355).

Kérjük vegye figyelembe, hogy az átvétel után esetlegesen elveszített bizonyítványok újranyomtatására (sem a nemzetközi, sem a magyar bizonyítványok esetében) nincs lehetőség, azokról csak igazolások kaphatóak.

A bizonyítványokon mindig a jelentkezéskor megadott és a személyi okmányokban szereplő név szerepel, ennek megváltoztatására később csak kivételes esetben van lehetőség.

További információt minderről a Cambridge Assessment English illetve az Oktatási Hivatal vonatkozó oldalain találhat. A nemzetközi bizonyítványokról és azok szintjeiről bővebb információt talál alább, a Kiterjesztett bizonyítvány részben.

Az államilag elismert bizonyítványok kapcsán fontos tudnivaló, hogy:

  • Cambridge Assessment English vizsgákkal csak egynyelvű, komplex nyelvvizsga-bizonyítványok szerezhetőek, ún. „részvizsga-bizonyítványok” (tehát csak írásbeli illetve csak szóbeli) nem, illetve
  • azokat az Oktatási Hivatal állítja ki, a következő szinteken: B1 (Alapfok), B2 (középfok), C1 (felsőfok); C2 szintű államilag elimsert nyelvvizsga-bizonyítvány Magyarországon nem szerezhető. További információkat az egyes vizsgák leírásánál talál. 

Gyermekvizsgák

A Cambridge Assessment English gyereknyelvvizsga letétele után mindenki kap visszajelzést, amely a vizsga minden részéről (hallás utáni szövegértés, olvasás, írás és szóbeli) külön értékelést tartalmaz.

A nyelvvizsga minden részére egy vagy több Cambridge pajzsot kap (maximum ötöt), így tehát maximum 15 pajzsot tud egy teljes vizsga alatt összegyűjteni.

A gyermekvizsgák eredményeket általában nyolc héttel a vizsga után lehet megtekinteni. Minden vizsgázó kap egy bizonyítványt, ami azt emeli ki, hogy mit tud, és nem azt, hogy mit nem tudott teljesíteni. Ez a bizonyítvány hitelesíti, hogy részt vett a vizsgán.

Kiterjesztett bizonyítvány

FONTOS: Az alábbi információk csak a nemzetközi bizonyítványokra vonatkoznak, az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokat NEM érintik.

A Cambridge Assessment English vizsgaközpont lehetőséget ad arra, hogy egy-egy KER (Közös Európai Referenciakeret) szintet (pl. B1) többféle Cambridge nyelvvizsgával lehessen megszerezni, illetve egy vizsgával több szintet lehessen elérni. Ez két irányban valósulhat meg:

  1. Ha egy vizsgázó jobb eredményt ér el annál, mint amilyen szintre jelentkezett, egy szinttel magasabb minősítést kaphat ugyanazért a vizsgadíjért. Például, ha valaki B2 szintű (középfokú) nyelvvizsgára jelentkezik, kiemelkedő eredmény esetén kaphat C1-es szintű (felsőfokú) nyelvvizsga-minősítést is.
  2. Ha egy vizsgázó csak néhány ponttal ér el gyengébb eredményt annál, mint amilyen szintre jelentkezett, akkor még kaphat egy szinttel alacsonyabb minősítést. Például ha valaki C1 szintű (felsőfokú) angol nyelvvizsgára jelentkezik, de nem éri el a C1-es szintet, még kaphat B2-es szintű (középfokú) angol nyelvvizsga-minősítést.

A Cambridge Assessment English vizsgaközpont a vizsgaeredményeket oly módon tünteti fel, hogy azok részletes tájékozatást adjanak a vizsgán elért teljesítményről. Minderről a Cambridge Assessment English Skáláról szóló oldalon olvashat.

Újrajavítás kérés

FIGYELEM! Ahogyan azt az online regisztráció során megjelenő és a jelentkezési információkat tartalmazó oldalunk alján is letölthető Vizsgaszabályzatban olvashatja, a Cambridge-i Egyetem vizsgaközpontja nem tudja biztosítani a magyar szabályozás szerint elvárt lehetőséget a vizsgázók számára a vizsgadolgozatok megtekintésére. Emiatt csak olyan jelentkezéseket van módunkban elfogadni, amelyben a vizsgázó lemond a vizsgadolgozatának megtekintési jogáról.  

Ha úgy érzi, hogy az Ön angol nyelvvizsgájának javításakor hiba történhetett, kérhet újrajavítást. A Cambridge Assessment English vizsgaközpont szigorú és alapos rendszert hozott létre a fellebbezések elbírálására. Célunk, hogy a vizsga minden része újra legyen ellenőrizve és értékelve, ha ezt a vizsgázó kéri. Ha újrajavítást kér, azt a British Council-on keresztül tudja megtenni.

Az újrajavításnak két fokozata van:

Fokozatok Mi történik? Mennyi ideig tart? Mennyibe kerül?
Első fokozat Ellenőrzés Körülbelül 10 nap

British Council által átvállalt díj

(vizsgázóinknak tehát ingyenes)

Második fokozat Minden írott rész újrajavítása* Körülbelül 4 hét**

£93 Ezt forintban kell utalnia nekünk.

A pontos összegről kérjük érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon.

* Ez a lehetőség nem vonatkozik a szóbeli nyelvvizsga részre.

** Ahhoz, hogy egy második fokozatú újrajavítást kérjen, előbb meg kell kapnia az eredményét, majd az első fokozatú ellenőrzés eredményét is. 

Amennyiben újrajavítást szeretne kérni, írjon nekünk az information@britishcouncil.hu címre.

Külső linkek