Angol nyelvvizsga
©

All rights reserved to the British Council

Eredmények

A Cambridge Assessment English nyelvvizsgák sikeres teljesítésének követelményeiről ezen az oldalon, az egyes vizsgák leírásánál olvashatsz.

A vizsgázóknak közvetlen hozzáférésük van az eredményeikhez a Cambridge Assessment English online eredmények oldalon. A vizsga előtt körülbelül két héttel megküldött Confirmation of Entry tárgyú e-mailben szereplő beosztás tartalmazza az ehhez szükséges belépési kódokat, és a vizsgázók e-mailes értesítőt kapnak arról, hogy az eredmények nyilvánosságra hozatala elkezdődött. Ezért fontos megőrizni a beosztást a kódokkal, egészen a vizsgaeredmények ellenőrzéséig.

Bizonyítványok

A bizonyítványokat csak személyesen lehet átvenni az egyes Vizsgahelyeken*, azok elkészültéről e-mailben értesítjük vizsgázóinkat.

Kérjük vedd figyelembe, hogy az átvétel után esetlegesen elveszített bizonyítványok újranyomtatására nincs lehetőség, azokról igazolások igényelhető.

A bizonyítványokon mindig a jelentkezéskor megadott és a személyi okmányokban szereplő név szerepel, ennek megváltoztatására később csak kivételes esetben van lehetőség.

További információt minderről a Cambridge Assessment English találsz. 

Gyermekvizsgák

A Cambridge Assessment English gyereknyelvvizsga letétele után mindenki kap visszajelzést, amely a vizsga minden részéről (hallás utáni szövegértés, olvasás, írás és szóbeli) külön értékelést tartalmaz.

A nyelvvizsga minden részére egy vagy több Cambridge pajzsot kap (maximum ötöt), így tehát maximum 15 pajzsot tud egy teljes vizsga alatt összegyűjteni.

A gyermekvizsgák eredményeket általában nyolc héttel a vizsga után lehet megtekinteni. Minden vizsgázó kap egy bizonyítványt, ami azt emeli ki, hogy mit tud, és nem azt, hogy mit nem tudott teljesíteni. Ez a bizonyítvány hitelesíti, hogy részt vett a vizsgán.

Kiterjesztett bizonyítvány

A Cambridge Assessment English vizsgaközpont lehetőséget ad arra, hogy egy-egy KER (Közös Európai Referenciakeret) szintet (pl. B1) többféle Cambridge nyelvvizsgával lehessen megszerezni, illetve egy vizsgával több szintet lehessen elérni. Ez két irányban valósulhat meg:

  1. Ha egy vizsgázó jobb eredményt ér el annál, mint amilyen szintre jelentkezett, egy szinttel magasabb minősítést kaphat ugyanazért a vizsgadíjért. Például, ha valaki B2 szintű (középfokú) nyelvvizsgára jelentkezik, kiemelkedő eredmény esetén kaphat C1-es szintű (felsőfokú) nyelvvizsga-minősítést is.
  2. Ha egy vizsgázó csak néhány ponttal ér el gyengébb eredményt annál, mint amilyen szintre jelentkezett, akkor még kaphat egy szinttel alacsonyabb minősítést. Például ha valaki C1 szintű (felsőfokú) angol nyelvvizsgára jelentkezik, de nem éri el a C1-es szintet, még kaphat B2-es szintű (középfokú) angol nyelvvizsga-minősítést.

A Cambridge Assessment English vizsgaközpont a vizsgaeredményeket oly módon tünteti fel, hogy azok részletes tájékozatást adjanak a vizsgán elért teljesítményről. Minderről a Cambridge Assessment English Skáláról szóló oldalon olvashat.

Újrajavítás kérés

Ha úgy érzed, hogy nyelvvizsgád javításakor hiba történhetett, kérhetsz újrajavítást. A Cambridge Assessment English szigorú és alapos rendszert hozott létre a fellebbezések elbírálására. Célunk, hogy a vizsga minden része újra legyen ellenőrizve és értékelve, ha ezt a vizsgázó kéri. Ha újrajavítást kérsz, azt a British Council-on keresztül tudod megtenni.

Az újrajavításnak két fokozata van:

Fokozatok Mi történik? Mennyi ideig tart? Mennyibe kerül?
Első fokozat Ellenőrzés Körülbelül 10 nap

11.000 HUF

Második fokozat Minden írott rész újrajavítása* Körülbelül 4 hét**

32.000 HUF

(PET/KET)

50.000 HUF

(all other exams)

* Ez a lehetőség nem vonatkozik a szóbeli nyelvvizsga részre.

** Ahhoz, hogy egy második fokozatú újrajavítást kérhess, előbb meg kell kapnod az első fokozatú ellenőrzés eredményét. 

Amennyiben újrajavítást szeretnél kérni, írjon nekünk az information@britishcouncil.hu címre.