Angol nyelvvizsga
©

All rights reserved to the British Council

Eredmények

A Cambridge Assessment English nyelvvizsgák sikeres teljesítésének követelményeiről ezen az oldalon, az egyes vizsgák leírásánál olvashatsz.

A legtöbb Cambridge Assessment English vizsgaeredmény négy héttel az írásbeli nyelvvizsga után tekinthető meg online. Minden további eredményt a rákövetkező két héten belül tesznek elérhetővé.

A vizsgázóknak közvetlen hozzáférésük van az eredményeikhez a Cambridge Assessment English online eredmények oldalon. A vizsga előtt körülbelül két héttel megküldött Confirmation of Entry tárgyú e-mailben szereplő beosztás tartalmazza az ehhez szükséges belépési kódokat, és a vizsgázók e-mailes értesítőt kapnak arról, hogy az eredmények nyilvánosságra hozatala elkezdődött. Ezért fontos megőrizni a beosztást a kódokkal, egészen a vizsgaeredmények ellenőrzéséig.

Bizonyítványok

Amennyiben sikeres vizsgát tettél, a nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványodat körülbelül két hónappal a vizsga után állítják ki.

A bizonyítványokat csak személyesen lehet átvenni az egyes Vizsgahelyeken*, azok elkészültéről e-mailben értesítjük vizsgázóinkat (*kivéve a British Council saját helyszínén vizsgázott hallgatókat, ők az A Nyelviskolában vehetik át bizonyítványaikat. Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 50., hátsó lépcsőház, 2. emelet, 22-es kapucsengő. Telefonszám: +36 1 214 5355).

Kérjük vedd figyelembe, hogy az átvétel után esetlegesen elveszített bizonyítványok újranyomtatására nincs lehetőség, azokról igazolások igényelhető.

A bizonyítványokon mindig a jelentkezéskor megadott és a személyi okmányokban szereplő név szerepel, ennek megváltoztatására később csak kivételes esetben van lehetőség.

További információt minderről a Cambridge Assessment English találsz. A nemzetközi bizonyítványokról és azok szintjeiről bővebb információt találsz alább, a Kiterjesztett bizonyítvány részben.

Államilag elismert bizonyítványt honosítási eljárás révén kérvényezhetnek a vizsgázók az Oktatási Hivatalnál Preliminary (B1, alapfokú), First (B2, középfokú), valamint az Advanced és Proficiency (C1, felsőfokú) szinteken. Az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány felhasználhatósága között semmilyen tekintetben nincs különbség, tehát a honosított bizonyítvány ugyanúgy használható felvételihez és diplomakiadáshoz is, mint a hagyományos “keményfedeles” akkreditált bizonyítványok. A honosítást kérelmezők a honosítási eljárást egy névleges díj ellenében kérhetik az Oktatási Hivataltól. Erről bővebben itt olvashatsz. 

Gyermekvizsgák

A Cambridge Assessment English gyereknyelvvizsga letétele után mindenki kap visszajelzést, amely a vizsga minden részéről (hallás utáni szövegértés, olvasás, írás és szóbeli) külön értékelést tartalmaz.

A nyelvvizsga minden részére egy vagy több Cambridge pajzsot kap (maximum ötöt), így tehát maximum 15 pajzsot tud egy teljes vizsga alatt összegyűjteni.

A gyermekvizsgák eredményeket általában nyolc héttel a vizsga után lehet megtekinteni. Minden vizsgázó kap egy bizonyítványt, ami azt emeli ki, hogy mit tud, és nem azt, hogy mit nem tudott teljesíteni. Ez a bizonyítvány hitelesíti, hogy részt vett a vizsgán.

Kiterjesztett bizonyítvány

FONTOS: Az alábbi információk csak a nemzetközi bizonyítványokra vonatkoznak. Magyarországon a Cambridge Assessment vizsga csak az eredeti jelentkezésben megjelölt, és sikeresen teljesített szintre honosítható.

A Cambridge Assessment English vizsgaközpont lehetőséget ad arra, hogy egy-egy KER (Közös Európai Referenciakeret) szintet (pl. B1) többféle Cambridge nyelvvizsgával lehessen megszerezni, illetve egy vizsgával több szintet lehessen elérni. Ez két irányban valósulhat meg:

  1. Ha egy vizsgázó jobb eredményt ér el annál, mint amilyen szintre jelentkezett, egy szinttel magasabb minősítést kaphat ugyanazért a vizsgadíjért. Például, ha valaki B2 szintű (középfokú) nyelvvizsgára jelentkezik, kiemelkedő eredmény esetén kaphat C1-es szintű (felsőfokú) nyelvvizsga-minősítést is.
  2. Ha egy vizsgázó csak néhány ponttal ér el gyengébb eredményt annál, mint amilyen szintre jelentkezett, akkor még kaphat egy szinttel alacsonyabb minősítést. Például ha valaki C1 szintű (felsőfokú) angol nyelvvizsgára jelentkezik, de nem éri el a C1-es szintet, még kaphat B2-es szintű (középfokú) angol nyelvvizsga-minősítést.

A Cambridge Assessment English vizsgaközpont a vizsgaeredményeket oly módon tünteti fel, hogy azok részletes tájékozatást adjanak a vizsgán elért teljesítményről. Minderről a Cambridge Assessment English Skáláról szóló oldalon olvashat.

Újrajavítás kérés

FIGYELEM! Ahogyan azt az online regisztráció során megjelenő és a jelentkezési információkat tartalmazó oldalunk alján is letölthető Vizsgaszabályzatban olvashatja, a Cambridge-i Egyetem vizsgaközpontja nem tudja biztosítani a magyar szabályozás szerint elvárt lehetőséget a vizsgázók számára a vizsgadolgozatok megtekintésére. Emiatt csak olyan jelentkezéseket van módunkban elfogadni, amelyben a vizsgázó elfogadja, hogy a vizsgadolgozatába utólag nem kíván betekinteni.  

Ha úgy érzed, hogy nyelvvizsgád javításakor hiba történhetett, kérhetsz újrajavítást. A Cambridge Assessment English szigorú és alapos rendszert hozott létre a fellebbezések elbírálására. Célunk, hogy a vizsga minden része újra legyen ellenőrizve és értékelve, ha ezt a vizsgázó kéri. Ha újrajavítást kérsz, azt a British Council-on keresztül tudod megtenni.

Az újrajavításnak két fokozata van:

Fokozatok Mi történik? Mennyi ideig tart? Mennyibe kerül?
Első fokozat Ellenőrzés Körülbelül 10 nap

British Council által átvállalt díj

(vizsgázóinknak tehát ingyenes)

Második fokozat Minden írott rész újrajavítása* Körülbelül 4 hét**

£93 Ezt forintban kell utalnia nekünk.

A pontos összegről kérjük érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon.

* Ez a lehetőség nem vonatkozik a szóbeli nyelvvizsga részre.

** Ahhoz, hogy egy második fokozatú újrajavítást kérhess, előbb meg kell kapnod az első fokozatú ellenőrzés eredményét. 

Amennyiben újrajavítást szeretnél kérni, írjon nekünk az information@britishcouncil.hu címre.

Külső linkek