Megértjük, hogy az eredmény minden vizsgázó számára nagyon fontos. Tudjuk, hogy gyorsan szeretnéd megtudni, de ugyanilyen fontos, hogy olyan pontszámot kapj, ami helyesen tükrözi a teljesítményedet.

IELTS angol nyelvvizsga eredményét a vizsgától számított 13. napon tudod megnézni online.

IELTS eredmények online és postán

A nyelvvizsga utáni 13. napon tudod megtekinteni az eredményedet online.

Az IELTS bizonyítványod (Test Report Form) általában az eredmény felkerülését követő munkanapon kerül kipostázásra. Amennyiben személyesen szeretnéd felvenni bizonyitványát, kérjük, jelezd igényedet Ügyfélszolgálatunknak e-mailben.

Az eredményekről telefonon, faxon, illetve e-mailben nem adhatunk felvilágosítást.

Bizonyítványok (Test Report Form -TRF)

Minden vizsgázó egy bizonyítványt kap. Ennek pótlására sajnos nincs mód, még akkor sem, ha a nyelvvizsga bizonyítvány elveszett.

Azonban a vizsga után két évig kérhetsz hitelesített másolatot a bizonyítványáról attól a központtól, ahol a vizsgát tetted.

IELTS bizonyítvány postázása intézményeknek

Az IELTS nyelvvizsga eredményét postai úton, térítésmentesen eljuttatjuk (maximum öt) az általad megjelölt intézményekhez (pl. egyetemek, bevándorlási hivatalok).

Akkor is, ha az online jelentkezési lapon megjelölted azokat az intézményeket (maximum ötöt), ahova pályázni kívánsz, ki kell töltened a Kérelem további TRF-ek kiállítására (angol) (lentebb megtalálod a dokumentumot) kérelmet és visszaküldened e-mail címünkre. Ha az intézmény címét hibásan adtad meg jelentkezéskor, lépj kapcsolatba velünk. 

Az intézmények többsége csak eredeti bizonyítványt (TRF) fogad el, a Test Report Form fénymásolata nem elegendő.

Az intézményeknek lehetőségük van megnézni a vizsgázó pontszámait az IELTS Test Report Form Ellenőrző Szolgáltatáson keresztül. Ehhez mindössze a Test Report Form számára van szükségük, amit ebben az esetben a vizsgázótól kérnek el. A Test Report Form száma a Test Report Form alján, jobb oldalon található.

Honosítás

A honosított IELTS bizonyítvány egy államilag elismert angol nyelvvizsga bizonyítvány, amelyet a vizsgázó bármely magyarországi intézményben (egyetem, főiskola, munkáltató) felhasználhat angol nyelvtudása igazolására illetve plusz pontok szerzésére. Egy honosított IELTS bizonyítvány ugyanazokat az előnyöket biztosítja Magyarországon, mint egy akkreditált angol nyelvvizsga bizonyítvány. 

A Test Report Form érvényessége

Az intézmények többnyire csak két évnél nem régebbi IELTS bizonyítványt fogadnak el. A két év lejárta után, a vizsgázónak bizonyítania kell, hogy az azóta eltelt időszakban szinten tartotta vagy javított az angol tudásán.

Az IELTS eredmények megértése

Az IELTS egy szintfelmérő vizsga: nincs bukás vagy átmenés a vizsgán, mindenki minden esetben kap bizonyítványt, a kérdés csak az, hogy milyen szintű bizonyítvány lesz a végeredmény. A pontszámok nullától kilencig terjednek, és minden vizsgarészre (Hallás utáni szövegértés, Olvasás, Írás, Szóbeli) külön pontszámokat kap a vizsgázó.

Tudj meg többet az IELTS pontszámok és nyelvi szintek összefüggéséről és a kilenc sávos rendszerről.

Hasonlítsd össze IELTS eredményedet a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (CEFR) szintjeivel.

IELTS újrajavítás kérés

Nem jellemző, hogy hibás lenne a javítás. Ennek ellenére, ha úgy érzed, hogy nyelvvizsgád javításakor hiba történhetett, kérheted az újrajavítást. Ezt legkésőbb hat héttel a vizsga után teheted meg. Kiválaszthatod, hogy a négy rész közül melyeket szeretnéd felülvizsgáltatni.

A felülvizsgált eredmény megérkezése általában kettő-négy hetet vesz igénybe, de mivel a vizsgálat a londoni IELTS központban zajlik, előfordulhat, hogy a folyamat ennél tovább tart.

A felülvizsgálat díjköteles, melyet visszatérítünk, abban az esetben, ha a felülvizsgálat eredményeként a bármely rész-pontszámod megváltozik. Felülvizsgálati kérelmed beadásakor kérjük, vedd ezt figyelembe.

Kérjük, fordulj hozzánk további információért vagy töltsd le az Újrajavítási kérelem (angol) űrlapot és kitöltés után küldd el e-mailben, PDF formátumban.

Mikor vizgázhatok újra?

Az IELTS angol nyelvvizsga ismétlésére nincs korlátozás, annyiszor vizsgázol és olyan gyakran ahogyan szükségét érzed. Azt azonban tudnod kell, hogy ahhoz, hogy számottevő fejlődést érj el, szükséges előbb fejlesztened az angol nyelvtudásodat, és csak utána érdemes újra próbálkoznod a vizsgával. IELTS kutatások azt mutatják, hogy a pontszámok nagy valószínűséggel nem lesznek magasabbak nyelvtanulás nélkül.

Nézze meg ezt is!

Külső linkek