Megjegyzés: Ez az IELTS (Academic és General Training) szabályzata, itt található az UKVI lemondási és visszatérítési szabájzat.

Az IELTS teszt lemondása

A vizsgát a tervezett vizsgaidőpont előtt legalább öt héttel lemondva teljes vizsgadíj visszatérítés jár. Ez után a határidő után a jelentkezőknek nem jár visszatérítés.

Tájékoztatunk, hogy a visszatérítés feldolgozása négytől hat hétig tarthat és a vizsgadíját visszautaljuk arra a kártyára vagy bankszámlára, ahonnan kaptuk.

(A vizsga lemondásához töltsd le és töltsd ki a Vizsgadíj visszatérítés és időpontcsere űrlapot (angol), és küldd el e-mailben az information@britishcouncil.hu e-mail címre. A dokumentumok megtalálhatók alább, a letöltés részben.)

A vizsgaidőpont elmulasztása

A vizsga díjának 75 %-a visszatérítendő, amennyiben az elmulasztás oka:

  • a vizsgázó komoly betegsége (pl. kórházi ellátás),
  • közeli családtag halála,
  • komoly trauma (pl. baleset),
  • vagy katonai szolgálat.

A kitöltött Vizsgadíj visszatérítés és időpontcsere űrlap (angol)-ot a vizsga dátumát követő 5 munkanapon belül el kell küldeni az information@britishcouncil.hu e-mail címre. A kérvényt a vizsga időpontját betakaró hivatalos orvosi igazolással kell bizonyítani.

Csak a magyarul vagy angolul kiállított eredeti orvosi igazolás fogadható el. Amennyiben a vizsgát követő öt munkanapon belül nem érkezik meg mindkét dokumentum Budapesten található irodánkba, hiányzóként fogsz nyilvántartásba kerülni és minden kérelmed elutasításra kerül.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy nem fogadunk el családtagok által kiállított igazolást.

A vizsgázót nem illeti meg visszatérítés, amennyiben:

  • a kérvény indoka eltér a fentebb felsoroltaktól,
  • nem csatolták a megfelelő hivatalos dokumentációt és/vagy bizonyítékot,
  • a kérvényt vizsga dátumát követő 5. munkanapnál később adták be.

Kérjük, az e-mailben tüntesd fel banki adataidat is. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a visszatérítés akár 6 hetet is igénybe vehet.

A vizsgaidőpont módosításának kérelme

Amennyiben az eredetileg regisztrált dátumhoz képest módosítanod kell a vizsga időpontját, legfeljebb öt héttel a vizsga időpontja előtt ingyenesen kérheted annak módosítását.

A vizsga időpontját megelőző 5 hétben a vizsga időpontját már nem lehet módosítani. Amennyiben nem veszel részt a vizsgán, a vizsga teljes összegét elveszíted és új időpontra kell jelentkezned, a vizsgadíjat pedig újból meg kell fizetned.

A vizsgaidőpont módosításához töltsd ki a Vizsgadíj visszatérítés és időpontcsere űrlap (angol)-ot és küldd el az information@britishcouncil.hu e-mail címre. Az új vizsgaidőpont nem eshet az eredeti vizsgaidőponthoz képest három hónappal későbbre.