A vizsgát hivatalos budapesti vizsgaközpontunkban számítógépen vagy papír alapon* is leteheted. A jelentkezéshez mindössze egy érvényes személyazonosító okmányra és egy bankkártyára van szükség, ha online szeretnél fizetni.

Vizsgatípus Ár (Ft) Regisztráció

IELTS Academic és General Training

Papír és számítógépes vizsga*

71,000  Regisztrálj most

IELTS for UK Visas and Immigration (UKVI) (Academic és General Training)

Papír és számítógépes vizsga*

80,000 HUF  Regisztrálj most
IELTS Life Skills (A1 és B1) ** 70,000 HUF  Regisztrálj most

*Papír alapú vizsga csak speciális vizsgakörülményre jogosult vizsgázók számára elérhető

**IELTS Life Skills tesztet (A1 és B1 szinten) csak kérésre szervezünk. Amennyiben ezt a vizsgát szeretnéd letenni, kérjük, jelezd az igényedet itt.

Mit tartalmaz a vizsgadíj? Az IELTS-vizsgadíjunk tartalmazza az exkluzív felkészítő anyagokat, az ingyenes gyakorló teszteket és még sok más egyéb szolgáltatást.

Figyelmeztetés

Felhívjuk a figyelmet olyan weboldalakra, amelyek úgy tesznek, mintha a British Council IELTS regisztrációs oldalai lennének. Semmilyen formában nem kapcsolódnak hozzánk, és nem vagyunk felelősek ezeken a webhelyeken elérhető tartalomért. Mielőtt megadnád személyes adataidat, kérjük, ellenőrizd, hogy a biztonságos online regisztrációs rendszert használod illetve, hogy a British Council helyesen legyen leírva.

A regisztrációhoz szükséged lesz az alábbiakra:

  1. Gondoskodj róla, hogy legyen személyazonosságot igazoló érvényes okmányod mivel jelentkezéskor egy jól látható fénymásolatot kell róla feltöltened. Az okmány lehet útlevél vagy az európai uniós személyi igazolvány. Ha nem európai uniós állampolgár vagy, a vízum szkennelt másolatát is el kell küldened.  A dokumentumnak érvényesnek kell lennie a vizsga napján, és csakis azzal a dokumentummal tudsz részt venni a vizsgán, amellyel jelentkeztél online.  Tájékoztatunk, hogy 18 évesnél fiatalabb vizsgázók esetében a szülő vagy gondviselő írásos beleegyezése szükséges a tesztre való jelentkezéshez.
  2. Töltsd le és olvasd el Információ vizsgázóknak című tájékoztatónkat, amely fontos információt tartalmaz a teszt formátumáról, a kérdések típusairól és a teszteredményekről. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az IELTS 16 évesnél fiatalabb vizsgázók számára nem javasolt.
  3. Fizetés a tesztért. A tesztért fizethetsz online regisztrációs rendszerünkön keresztül, vagy banki átutalással. A fizetéssel kapcsolatos részletes információkat lentebb találod.
  4. Véglegesítsd a jelentkezésedet. Küldj el e-mailben minden dokumentumot az 1. és 3. pontban felsoroltak szerint. Minden dokumentumot legkésőbb 5 nappal a jelentkezés utánig kell eljuttatnod hozzánk. Amennyiben nem kapjuk meg a teljes dokumentum csomagot 5 nappal a jelentkezés után, a jelentkezésedet töröljük. Nem fogadunk el hiányos jelentkezéseket, ezért bizonyosodj meg arról, hogy minden szükséges információt és dokumentumot elküldtél nekünk.

Fizetési információk

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

  • Bankkártyás fizetés online, rögtön az online jelentkezési lap kitöltése után. Csak VISA vagy Mastercad kártyákkal lehet fizetni.
  • Banki átutalás, legkésőbb 5 naptári nappal a jelentkezés után.

Számlaigénylés

A vizsgadíj sikeres befizetését követően a rendszer automatikusan megküldi a számlát a regisztráció során használt e-mail címedre. A fizetés elindítása előtt tudod megadni, hogy a számla kinek (saját, más természetes személy vagy cég) nevére szóljon.

Szóbeli nyelvvizsgák

Annak érdekében, hogy a helyed biztosított legyen egy adott időpontban, azt tanácsoljuk, hogy legalább két hónappal a vizsga előtt jelentkezz.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hallás utáni szövegértés, olvasás- és íráskészség vizsgarész a meghirdetett vizsganapon zajlik. A szóbeli vizsgarész lehet az írásbeli vizsgákkal azonos napon, az írásbelit megelőző 7 napon vagy az azt követő 2 napon belül. A vizsgarészek pontos dátumát, helyszínét és kezdési időpontját legkésőbb az írásbeli vizsga előtt 10 nappal küldjük meg e-mailben. Amennyiben nem kapsz emailt, írj az information@britishcouncil.hu címre.

Adott szóbeli napot kérelmezni csak indokolt esetben, írásban lehetséges. Az erre vonatkozó kérelmet és a hozzá tartozó igazolást a jelentkezéskor vagy az azt követő 5 naptári napon belül lehet benyújtani. Az alábbi igazolásokkal lehet adott szóbeli napot megjelölni:

  • lakcímkártya vagy hivatalos levél a vizsgázó nevével és vidéki vagy külföldi címével,
  • repülőjegy,
  • tervezett orvosi kezelésről szóló igazolás.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az adott vizsganapra való beosztást a benyújtott teljes kérelem esetén sem minden esetben tudjuk garantálni, mivel a kérelmek elbírálása az adott vizsga körülményeinek függvényében történik.

Regisztráció után a következő e-maileket küldi majd a rendszer:

A jelentkezési folyamat befejezését követően, miután megérkezett a befizetett összeg valamint ellenőriztük a személyi igazolványodat, kapni fogsz egy automatikus megerősítő e-mailt. A meghívást a vizsgára körülbelül a teszt időpontja előtt 10 nappal küldjük ki, a teszt kezdési idejével és a helyszín címével együtt.

A vizsgára történő jelentkezést követően egy automatikus e-mailt is kapsz majd az ingyenes online tanfolyam elérési kódjaival: Road to IELTS.

Ezenkívül az IELTS Referencia számot is megkapod a Test Taker Portal eléréséhez. Kérjük, ügyelj rá, hogy a vizsgára jelentkezéskor helyesen add meg az e-mail-címedet.