IELTS One Skill Retake, image

Mi az IELTS One Skill Retake és hogyan működik?

Az IELTS One Skill Retake egy új funkció, amelynek célja, hogy segítsen elérni a kívánt eredményt anélkül, hogy az egész vizsgát újra kellene írnod. Ha egy vizsgarész pontszámát szeretnéd javítani, akkor a négy IELTS által mért készség - hallás, olvasás, írás vagy beszéd - bármelyikét megismételheted.

Az IELTS One Skill retake az alábbi vizsgáknál elérhető:

  • IELTS Academic és General Training (csak számítógépes vizsga esetén)
  • IELTS for UKVI Academic és General training (csak számítógépes vizsga esetén)

Az IELTS One Skill Retake előnyei

  • Egy készségre összpontosít: Ha az első vizsgán nem sikerült a legtöbbet kihoznod magadból, a One Skill Retake egy második esélyt ad arra, hogy megmutasd az angol tudásod és egy adott vizsgarész pontszámát javítsd anélkül, hogy az egész vizsgát újra kellene írnod. Időt és pénzt takaríthatsz meg azzal, hogy csak az egyik készséghez kapcsolódó tesztet ismétled meg, ahelyett, hogy mind a négy készségből újravizsgáznál.
  • Egy olyan vizsgán veszel részt amit már ismersz: Az IELTS One Skill Retake formátuma és hossza azonos a normál IELTS vizsgáéval. Nem kell aggódnod amiatt, hogy egy új vizsgára kell felkészülnöd és új típusú feladatokat kell megtanulnod, mivel már ismered a vizsga felépítését.
  • Új bizonyítványt kapsz: Új IELTS bizonyítványt kapsz az IELTS One Skill Retake pontszámával együtt, ami tartalmazza majd az eredeti vizsgaeredményt és az  CEFR szerinti szintedet is. Az eredményed az eredeti vizsga dátumától számított 2 évig érvényes, amely dátumot a bizonyítványon is megtalálsz. 
  • Az eredeti vizsgaeredményeid változatlanok maradnak: Az eredeti vizsgából származó egyéb eredményeid változatlanok maradnak. Amint megkapod az eredményeidet, az eredeti pontjaidat is használhatod, ha szeretnéd.

Hogyan veheted igyénybe az IELTS One Skill Retake-et?

  • Akkor jelentkezhetsz rá, ha nemrégiben teljesítetted a teljes IELTS vizsgát számítógépes alapon.
  • Az eredményeid olyan vizsgaközpontból származnak, amelyiknek a kínálatában az IELTS One Skill Retake megtalálható.
  • Teljes vizsgánként csak egyszer és csak egy készségből lehet újravizsgázni, és a One Skill Retake-re az eredeti vizsgától számított 60 napon belül van lehetőség.
  • A One Skill Retake foglalásához csak jelentkezz be a Vizsgázók Portálján, ahol megnézheted az IELTS vizsgád eredményeit. Ha valamelyik vizsgarész eredményén szeretnél javítani, csak kattints a hozzá tartozó "Retake" gombra.

Külső linkek