Any questions YL, image

1. Mi történik, ha a gyermekem bármilyen okból hiányzik egy óráról?

Ha tervezett hiányzásról van szó, kérjük értesítsen minket erről előre telefonon, e-mailben vagy a tanárnak küldött levélen keresztül.

Előre nem tervezett hiányzás esetén kérjük, amennyiben lehetséges, értesítsen minket, ellenkező esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy ellenőrizzük a hiányzás okát.

Ha gyermeke a fent említett okok bármelyike miatt hiányzik, akkor az ügyfélszolgálati csoporttal felvéve a kapcsolatot megkérdezheti, hogy mi történt az órán és milyen házi feladatokat kaptak a tanulók.

2. Hány gyerek van egy órán/osztályban?

Az osztályok mérete az osztályterem méretétől függően változhat.

3. Mi történik, ha egy tervezett órát hirtelen törölnek? 

Előfordulhat, hogy egy órát el kell törölni olyan operatív tényezők miatt, mint például a helyszín elérhetetlensége, a tanár hirtelen megbetegedése vagy a kormány által előírt intézkedések. Azokban a ritka esetekben, amikor ez előfordul, a lehető leghamarabb értesítjük Önt e-mailben és/vagy telefonon. Kérjük kérdezze meg gyermekét az egyes órák után, hogy kapott-e bármilyen értesítést a tanártól.

Az elmaradt órát a legközelebbi lehetséges időpontban pótoljuk. Erről időben tájékoztatni fogjuk Önt. Amennyiben erre megfelelő helyszín nem állna rendelkezésre, az órát végső megoldásként online tartjuk.

4. Miért vannak tanításmentes napok?

A munkaszüneti napokon kívül a tanítási naptárba néhány napot tanítás nélküli napként építettünk be. Ezeket olyan opreatív okok miatt terveztük be, mint például a partnerhelyiségek elérhetetlensége, síszünetek és képzési napok.

5. Hogyan beszélhetek gyermekem tanárával gyermekem fejlődéséről?

Javasoljuk, hogy beszéljen gyermeke tanárával, amennyiben kérdése vagy aggálya van gyermeke fejlődésével vagy részvételével kapcsolatban. A tanárral való találkozás időpontját a helyszíni ügyfélszolgálaton vagy e-mailben, illetve telefonon keresztül lehet egyeztetni. 

A szülői nyílt napokról illetve a British Council által szervezett különböző gyűlésekről, eseményekről időben fogjuk tájékoztatni Önt.

6. Mi történik, ha a gyermekemnek korábban kell távoznia?

Ha gyermekének korábban el kell hagynia az órát, kérjük, hogy a tanárnak szóló értesítéssel vagy e-mailben igazolja ezt. Előfordulhat, hogy felhívjuk Önt ellenőrzés céljából.

7. Kihez fordulhatok, ha problémám, javaslatom vagy panaszom van?

Ezekben az esetekben arra bátorítjuk Önt, hogy vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálati csapatunkkal e-mailben, telefonon vagy egyszerűen a helyszínen egy munkatársunkkal. Az Ön problémáját továbbítani fogjuk a megfelelő személynek.

8. Hogyan támogathatom gyermekem otthoni tanulását?

A British Council oktatási szakértői új termékeket és szolgáltatásokat fejlesztettek ki a szülők támogatásának érdekében. Reméljük, hogy ezeket a termékeket szívesen használja majd gyermekével.

A Családi Angol program termékcsaládunk a következőket tartalmazza:

  • egy gyerekeknek és szülőknek szóló weboldalt, amely tanulási anyagokat, tanácsokat és iránymutatásokat kínál,
  • egy tájékoztató kiadványsorozatot a szülők számára (magyar nyelven), amely útmutatásokat, tippeket és hasznos információkat tartalmaz.

Tudjon meg többet a programunkról a Családi Angol program oldalon.

A félév elején a kurzusok leírását is elküldjük Önnek. Ezek arról tartalmaznak információkat, hogy gyermeke mit fog tanulni, illetve konkrét ötleteket arra vonatkozóan, hogyan támogathatja őt.
 
9. Hogyan tudok belépni a tanulási platformba? 
 
Gyermeke egyedi felhasználóneve tartalmazza az országkódot (HU) és a British Council által meghatározott diákszámát. Ez a szám megtalálható a fizetési bizonylaton.
 
Tehát a tanulási platformhoz tartozó felhasználónév a következő módon áll össze: HU+ diák száma. Az első bejelentkezéskor adjon meg egy jelszót. A jelszó generálásához hozzá kell tudnia férni a regisztrált e-mail címéhez. Kérjük, hozzon létre egy megjegyezhető jelszót és mentse azt el.
 
Kérjük kövesse az itt lévő utasításokat.
 
Reméljük, hogy gyermeke jól érzi magát a tanfolyamunkon. Ha bármilyen további kérdése lenne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.