Új számodra az IELTS vizsga? Akkor kezdd itt!

Ezen az oldalon azoknak szeretnénk segíteni, akik most ismerkednek a vizsgával és szeretnének többet tudni róla. Ezért összegyűjtöttük a vizsgával kapcsolatos legfontosabb információkat, a felkészülést segítő ingyenes online anyagokat, a tanfolyam-lehetőségeket, és azt is, hogy kinek érdemes ezt a vizsgát választani.

Miért IELTS?

Külföldi egyetemen szeretnél továbbtanulni? 
Akkor nagy valószínűséggel IELTS nyelvvizsgát fog tőled kérni az egyetem az angoltudásod szintjének igazolására.

Érettségizel és hazai egyetemre jelentkezel? 
Egy olyan nyelvvizsgával mint az IELTS plussz pontokat szerezhetsz a felvételihez. A honosítás után lesz egy magyar és egy nemzetközi nyelvvizsgád is!

Szeretnél jó állást kapni itthon vagy külföldön? 
Egy nagy presztizsű nemzetközi nyelvvizsga mint az IELTS minden munkahelyen jó belépő a nyelvtudás igazolására.

Félsz a nyelvvizsgától?
Ha az IELTS nyelvvizsgát választod, akkor nincs miért aggódnod. Ez az egyik legbarátságosabb nyelvvizsga, rengeteg ingyenes felkészítő anyaggal. Próbáld ki ingyenes online IELTS tanfolyamunkat, hogy megtudd, ez a vizsga neked való-e.

10 legfontosabb tudnivaló az IELTS nyelvvizsgáról

1 – Az IELTS világszerte elismert és elfogadott nyelvvizsga

Az IELTS (International English Language Testing System) a világ legnépszerűbb angol nyelvi tesztje. Több mint 3 millió vizsgázó teszi le az IELTS tesztet évente. Világszerte 140 országban több mint 10 000 szervezet fogadja el az IELTS vizsgát, beleértve kormányzati, tudományos és munkáltatói szervezeteket is.

2 – IELTS vizsgát kéthetente lehet tenni

Havonta két nyelvvizsgát szervezünk. A helyeket igénylési sorrendben töltjük fel, ezért javasoljuk, hogy legalább két hónappal a vizsgaidőpont előtt regisztrálj online.

3 – Az eredményt két héten belül megkapod

Az IELTS angol nyelvvizsga eredményét a vizsgától számított 13. napon már meg tudod nézni online.

4 – Budapesten és Szegeden lehet IELTS nyelvvizsgát tenni

A British Council az IELTS vizsgák egyedüli magyarországi szolgáltatója. Budapesten és Szegeden tehetsz IELTS nyelvvizsgát.

5 – Rengeteg ingyenes felkészítő anyag található az IELTS-hez

Felkészítő anyagokért látogass el a TakeIELTS.org weboldalra. További információ az IELTS.org weboldalon található.

6 – Sikeresen felkészülhetsz háromhetes intenzív IELTS tanfolyamunkkal

Hátomhetes IELTS intenzív felkészítő tanfolyamunkon megtanítunk azokra a hatékony vizsgatechnikákra, melyekkel a legjobb eredményt érheted el a vizsgán. A moduláris tanfolyam hetente más-más kulcsterületre koncentrál - Beszéd/Hallgatás, Olvasás és Írás. IELTS intenzív felkészítő tanfolyamunkat háromhetente indítjuk.

7 – Vidéken élő vizsgázóinknak a kétnapos szombati felkészítőt ajánljuk

Két egymást követő szombati napon tartott IELTS felkészítő tanfolyamunkon átfogó képet adunk a vizsgáról és a különféle feladattípusokról.

8 – Ingyenes tájékoztatókat tartunk az IELTS vizsgáról

Azoknak ajánljuk a programot, akik már tervezik, hogy IELTS vizsgát tesznek, és szeretnék jobban megismerni a vizsgát.

9 – Az IELTS-re online lehet jelentkezni

Jelentkezés előtt választani kell az IELTS Academic és General Training moduljai közül. Külföldi egyetemi felvételihez az Academic modult kell választani. Itthoni érettségihez megfelel a General Training modul is.

10 – És a legjobb hír, hogy nem lehet rajta megbukni!

Az IELTS egy szintfelmérő vizsga. Nincs bukás vagy átmenés a vizsgán, mindenki minden esetben kap bizonyítványt. A kérdés csak az, hogy milyen szintű bizonyítvány lesz a végeredmény. A pontszámok nullától kilencig terjednek, és minden vizsgarészre külön pontszámokat kap a vizsgázó, melyet aztán átlagolnak. Középfokú nyelvvizsgához 5,5, a felsőfokú nyelvvizsgához 7 pontot kell elérni a magyar rendszer szerint.

Nézze meg ezt is!

Külső linkek