Study in Europe with IELTS, image

Európában szeretnél tanulni? Az IELTS segítségével megteheted.

Tudtad, hogy Európa-szerte több ezer alap-, mester- és doktori képzés folyik részben vagy egészben angol nyelven? Számos európai felsőoktatási intézmény – köztük számos magán- és állami egyetem – elfogadja az IELTS vizsgát az angol nyelvi felvételi követelmények részeként.

Az IELTS nemzetközileg elismert vizsga, számos angolnyelvű képzést nyújtó egyetem elfogadja, de akkor is releváns, ha a saját hazádban szeretnéd a tanulmányaid folytatni.

Európa-szerte munkáltatók, szakmai testületek és kormányzati szervek ezrei is elfogadják az IELTS vizsgát, mivel az pontosan tükrözi az angol tudásod, hogyan írsz, olvasol és beszélsz angol nyelven.

Itt találsz információt arról, hogy kik fogadják el az IELTS vizsgát Európában.

Tanulmányok Hollandiában

Tudtad, hogy Hollandia továbbra is a világ legboldogabb országai közé tartozik, egy nemrég közzétett tanulmány – Világboldogság-jelentés, 2023 – szerint az ötödik helyen áll?

Emellett földrajzilag is nagyszerű az összeköttetése több európai országgal, így a tanulmányaid alatt szabadon utazhatsz. Számos úti cél közül választhatsz, eltölthetsz egy hétvégét Berlinben, Párizsban vagy akár Brüsszelben.

Nem beszélsz hollandul? Ne aggódj! A hollandok 95%-a beszél angolul, így a kommunikációval nem lesz gondod, és a holland egyetemeken nagyon sok kurzust (több mint kétezret) tanítanak angol nyelven.

Hollandia nemcsak arról ismert, hogy rengeteg lehetőséget kínál az angol nyelv elsajátítására, a holland oktatás interaktív és diákközpontú, ami azt jelenti, hogy számos készség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, a problémamegoldástól a kreatív gondolkodásig.

Itt találsz információt arról, hogy kik fogadják el az IELTS vizsgát Hollandiában.

Tanulmányok Németországban

Németország számos kulturális élményt kínál, a müncheni Octoberfesttől kezdve a kölni karneválon át a berlini történelmi helyszínekig, mindenki talál valami érdekeset.

Ha úgy döntesz, hogy Németországban szeretnél tanulni, kiélvezheted az ország központi elhelyezkedésének előnyeit, és vízummentesen utazhatsz az egész schengeni térségben. Emellett külföldi diákok számára Németország a világ egyik legolcsóbb országa, mivel az állami egyetemeken nem kell tandíjat fizetni, csak kisebb adminisztrációs vagy félévi díjat.

A német egyetemeken, különösen, ahol alkalmazott tudományokkal foglalkoznak, komoly hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre, együttműködnek vállalkozásokkal, így a hallgatók igazi munkatapasztalatot és szakmai gyakorlatot szerezhetnek, a végzett hallgatók felkészülten kezdhetik meg pályafutásukat az üzleti életben.

A német egyetemek előnyben részesítik az IELTS vizsgát az angol nyelvtudás igazolására.

Itt találsz információt arról, hogy kik fogadják el az IELTS vizsgát Németországban.

Tanulmányok Franciaországban

Franciaországot diákként felfedezni sokat formálhatja a világlátásod, az ott töltött idő hozzásegíthet más kultúrák, valamint más országok történelmének meg- és elismerésében. A kultúrájáról, konyhájáról, művészetéről és éjszakai életéről híres ország vonzó célpont külföldi diákok számára. 

Emellett remek a közlekedés a közeli országokba, így nem nehéz útra kelni és felfedezni Európa többi országát, sőt akár tovább is merészkedhetsz. Ami az oktatást illeti, Franciaország – ahol több mint 1600 angol nyelvű kurzus áll rendelkezésre – nagyszerű multikulturális élmények és szociális tapasztalatok megszerzésére kínál lehetőséget.,

Az IELTS vizsgát elfogadják a vezető francia egyetemek, magánfőiskolák és más felsőoktatási intézmények, valamint magán vállalkozások és kormányzati szervek (köztük az ASEP) is, mert úgy vélik, hogy megbízhatóan igazolja az angol nyelvű kommunikációs képességeket. 

Itt találsz információt arról, hogy kik fogadják el az IELTS vizsgát Franciaországban.

Tanulmányok Olaszországban

Az Olaszországot választó diákok élvezhetik a finom ételeket, a kultúrát és a történelmet, valamint barátságos fogadtatásra számíthatnak. Az országon belüli utazás egyszerű és viszonylag olcsó, így akár vonattal, akár busszal könnyen felfedezheted Olaszország gyönyörű tengerpartjait és élvezheted a nagyvárosokat, például Rómát, Milánót, Nápolyt vagy Velencét.  

Olaszország nagyszerű célpont nemzetközi tanulmányok folytatására Európa egyik kiemelkedő oktatási központjaként. Az olyan nagyvárosok egyetemei, mint Róma, Bologna, Milánó vagy Firenze széles választékot kínálnak angol nyelven oktatott kurzusokból is. A diákok választhatnak olyan kurzusokat is, amelyekben vegyesen tanulnak angol és olasz nyelven.

Az IELTS segíthet álmaid megvalósításában, és Olaszországban folytathatod a tanulmányaid.

Itt találsz információt arról, hogy kik fogadják el az IELTS vizsgát Olaszországban.

Tanulmányok Spanyolországban

Spanyolország különleges és változatos ország, a bolygó egyik legkiválóbb éghajlatával.

A spanyoloknak fontos a közösségi szellem, barátságosak és vendégszeretőek, így Spanyolország kiváló hely a második otthonra vágyó külföldi diákok számára.

Spanyolország a maga 76 egyetemével, amelyek közül 45 állami fenntartású, bőséges választékot nyújt külföldi hallgatók számára. Az innovatív és üzleti szemléletű oktatás népszerű célponttá teszi az országot a külföldi tanulmányokat keresők körében, évente közel 100 ezer külföldi diák tanul az országban.

Spanyolországban szeretnél tanulni? A IELTS segíthet álmaid megvalósításában. 

Itt találhatsz információt arról, hogy kik fogadják el az IELTS vizsgát Spanyolországban.