IELTS General Training – bizonyítsd be, hogy gyakorlatias, a hétköznapokban jól használható angol nyelvi készségekkel rendelkezel

Az IELTS General Training az angol nyelvtudást gyakorlatias, hétköznapi kontextusban méri. A feladatok és tesztek a munkahelyi és társas szituációkat egyaránt tükrözik.

Akkor válaszd ezt a tesztet, ha szeretnél:

 • nem felsőfokú végzettséget adó képzésben résztvenni vagy továbbképzésre járni,
 • angol anyanyelvű országban dolgozni vagy munkával kapcsolatos képzésben részt venni,
 • angol anyanyelvű országba kivándorolni,
 • egy jobb munkát szerezni a saját országodban.

Választhatsz hagyományos papír vizsgát és számítógépes változatot is. Mindkét vizsgatípust hivatalos vizsgaközpontban teheted le.

Ha az Egyesült Királyságban való tanuláshoz vagy munkavállaláshoz vízumra van szükséged, akkor bizonyos esetekben IELTS for UKVI vagy IELTS Life Skills tesztre lehet szükséged. Tudj meg többet az IELTS for UKVI tesztről.

Időtartam: 2 óra 45 perc.

Formátum: A teszt négy részből áll: hallás utáni szövegértés, olvasás, írás és beszédkészség. Amikor a British Councilnál jelentkezel az IELTS vizsgára, azt egy hivatalos British Council IELTS vizsgaközpontban fogják tartani.

A szóbeli vizsga az írásbeli résszel megegyező napon, vagy az írásbeli vizsgát megelőző 7 vagy az azt követő 2 napon belül kerül megtartásra. A teszt foglalása során te választhatod ki a szóbeli vizsga dátumát és időpontját (a rendelkezésre álló lehetőségekből).

IELTS General Training teszt 1. rész: Hallás utáni szövegértési feladatok

Időtartam: 30 perc plusz 10 perc a válaszok átvezetésére a válaszlapra

Formátum:  4 hangfelvétel, különféle akcentusokban. A válaszokat a következők szerint kell megadnod:

 • feleletválasztás,
 • pontok párosítása,
 • diagram címkézés,
 • mondatkiegészítés.

A négy hangfelvételben anyanyelvi angolt beszélőket fogsz hallani, majd egy sor kérdésre írásban kell válaszolnod.

 • 1. hangfelvétel – két ember közötti beszélgetés hétköznapi társalgási szituáció során.
 • 2. hangfelvétel – hétköznapi társalgási kontextusba helyezett monológ, pl. egy helyi létesítményekről tartott beszéd.
 • 3. hangfelvétel – legfeljebb négy ember közötti beszélgetés valamilyen oktatási vagy képzési kontextusba helyezve, pl. egy egyetemi oktató és egy diák megvitat egy feladatot.
 • 4. hangfelvétel – egy tudományos témájú monológ, pl. egyetemi előadás.

Az értékelők arra keresnek bizonyítékot, hogy képes vagy-e megérteni a főbb gondolatokat és a részletes tényszerű információkat, a beszélgetők véleményét és magatartását, egy-egy kijelentés célját, valamint, hogy képes vagy-e követni a gondolatmenet alakulását.

IELTS General Training teszt 2. rész: Olvasási feladatok

Időtartam: 60 perc

Formátum:

Három elolvasandó szakasz feladatokkal:

 • 1. rész - két vagy három rövid tényszerű szöveg
 • 2. rész - két rövid, munkával kapcsolatos tényszerű szöveg
 • 3. rész - egy hosszabb szöveg egy általános jellegű témában

Az olvasás rész 40 kérdésből áll, amelyeket az olvasási készség széles skálájának a tesztelésére dolgoztak ki. A kérdések mérik, hogy képes vagy-e a kiszűrni a főbb gondolatokat, megtalálod-e specifikus információkat, megérted-e a logikus érvelést, valamint felismered-e az író véleményét, hozzáállását és céljáit.

Ez a rész olyan könyvekből, magazinokból, újságokból, tájékoztatókból, reklámokból, vállalati kézikönyvekből és útmutatókból származó szövegkivonatokat tartalmaz, amelyekhez hasonlókkal valószínűleg napi szinten találkoznál angolnyelvű környezetben.

IELTS General Training teszt 3. rész: Írásbeli feladatok

Időtartam: 60 perc

Formátum:

 • Levélírási feladat (legalább 150 szó).
 • Rövid fogalmazási feladat (legalább 250 szó).

A témák általános jellegűek. Két feladat van:

 • 1. feladat - egy szituációt alapján kell levelet írnod, amelyben vagy információt kell kérned, vagy el kell magyaráznod a helyzetet. A levél stílusa lehet személyes, félhivatalos vagy hivatalos.
 • 2. feladat - egy esszét kell írnod egy álláspontra, érvre vagy problémára reagálva. Az esszé stílusa lehet egészen személyes.

IELTS General Training teszt 4. rész: Szóbeli feladatok

Időtartam: 10–15 perc

Formátum:

 • Személyes jelenlétet igénylő interjú, amely a vizsgázó és egy vizsgáztató között zajlik.
 • Rövid kérdések és hosszabb beszélgetés egy ismerős témáról.

Figyelem! A vizsgaközpont helyszínétől függően előfordulhat, hogy az írásbeli résztől eltérő napra tudod előjegyezni a szóbeli tesztet.

A szóbeli rész a beszélt angol nyelvtudásodat értékeli. Minden teszt során a hanganyag rögzítésre kerül.

 • 1. rész - A vizsgáztató általános kérdéseket tesz fel veled és egy sor ismerős témával (például otthon, család, munka, tanulmányok és érdeklődési körök) kapcsolatban. Ez a rész négy-öt percig tart.
 • 2. rész - Egy meghatározott témáról kell beszélned. Egy perced lesz a felkészülésre, majd legfeljebb két percig kell beszélned. A vizsgáztató ezután egy vagy két kérdést tesz fel ugyanabban a témában.
 • 3. rész - A vizsgáztató további kérdéseket tesz fel a 2. rész témájára vonatkozóan. Ez lehetőséget ad az elvontabb gondolatok és eszmék megvitatására. A tesztnek ez a része négy-öt percig tart.

Néhány IELTS-vizsgaközpontunk videohívás formájában szervezi meg az IELTS szóbeli nyelvvizsgát. Ez nagyobb rugalmasságot és szélesebb körű elérhetőséget biztosít az IELTS szóbeli lebonyolításában.

A videohívásos szóbeli vizsgát egy hivatalos IELTS-vizsgaközpontban fogod letenni, ahol a hagyományos szóbelivel azonos magas színvonalú személyazonosság-ellenőrzésre kerül sor. A tartalom, pontozás, időzítés, kérdésformátum és a biztonsági intézkedések tekintetében a vizsga teljes mértékben megegyezik a személyes szóbeli vizsgával.  

A szóbelit egy IELTS vizsgáztató vezeti, így a videós vizsga biztosítja a jelenléti szóbeli vizsga személyes jellegzetességeit.

További információért kérjük, nézd meg a videót.

Regisztrálj az IELTS General Training tesztre

A siker az IELTS teszttel kezdődik. Amennyiben nem felsőfokú végzettséget adó képzésben szeretnél tanulni, vagy szeretnél kivándorolni, akkor az IELTS General Training tesztet kell teljesítened.

A British Councilnál elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a sikeres vizsgázáshoz szükséges minden támogatást biztosítsunk számodra. Amikor regisztrálsz nálunk, ingyenes hozzáférést szerzel a IELTS Ready Premium.

IELTS General Training teszt időpont keresése

Mielőtt regisztrálsz, nézz utána és győződj meg róla, hogy melyik vizsgára van szükséged azoknál a szervezeteknél, ahová jelentkezel.