A British Council mindig is lelkesen támogatta a társadalmi és környezeti kérdések előmozdítását. Felismertük, hogy városaink és környezetünk fenntarthatóvá tétele kritikus szerepet játszik az egészségesebb közösségek és a jobb életminőség megteremtésében. Azáltal, hogy támogatjuk az élhető környezet és városok létrejöttét, hozzájárulunk az egyén és közösség jólétéhez, egyben elősegítjük a kreativitást, a kulturális eszmecserét és az általános jólétet. Az olyan projektek, mint például a 2010-es 'Rivers of the World',  összhangban állnak a környezeti kihívások kezelésére irányuló globális erőfeszítésünkkel, tükrözve a British Council elkötelezettségét a fenntarthatóság és a felelős állampolgárság iránt.

A 2008-ban elindított Kreatív városok projekt egy jövőbe mutató kezdeményezés, amely a fenntarthatóság, az élhető városok létrehozásának és az egészséges közösségek ápolásának létfontosságú témáival foglalkozik. A három év során a projekt három különböző programon keresztül bontakozott ki.

A „Future City Game” egy olyan játékos eszköz, melynek segítségével a résztvevők együtt gondolkodhattak és dolgozhattak a lakóhelyüket érintő hosszú távú tervek kidolgozásán. Az Urban Ideas Bakery - egy mobil „laboratórium” - Európa legkiválóbb fiatal kreatívjait hozta össze a városok vezetőivel, hogy közösen együttes erővel megoldásokat találjanak a társadalmi kihívásokra, ezeket kidolgozzák, teszteljék és értékeljék. 

Ezen túlmenően egy workshop is megrendezésre került, amely Európa-szerte arra kereste a választ, hogy melyek azok a tényezők, amelyek elősegítik, illetve gátolják egy adott város kreativitását.

Ismerd meg a további edukációs kezdeményezéseinket!