Martin Parr brit fotográfus az európai kortárs színes fotográfia egyik legismertebb képviselője. Munkája 2020-ban első alkalommal volt látható Magyarországon.

A jelenkor fáradhatatlan krónikásaként több, mint négy évtizede kutatja a mindennapi élet jelenségeit, kezdve a britek időjárással kapcsolatos felfogásától, az ideális otthon, vagy a vásárlási-, szórakozási szokások bemutatásán át egészen a nemzeti karakter megragadásáig. 

A fotóművész első magyarországi kiállítása “Strand az egész világ” címen nyílt meg, a hatodik Budapest Fotó Fesztivál részeként. A kiállítás a BPF és a Műcsarnok főszervezésében, a British Council támogatásával valósult meg, és rekord látogatottságnak örvendhetett – tízezernél is több látogató nézte  meg a képeket, és majdnem ezer diák vehetett részt az eseményt övező workshopokon és tárlatvezetéseken. 

A művészetek, különösen a vizuális művészetek univerzális, mindenki számára érthető nyelven keresztül szólnak hozzánk. A brit tehetségek legjavának bemutatásával, a művészeti ágak és kultúrák összehozásán keresztül lehetővé tesszük a kultúrák közötti kapcsolatok kiépülését, a párbeszédet és a kölcsönös megértést.