A Benczúr utca 26. számba való költözésünkkel és új székházunk megalapításával párhuzamosan az 1990-es évek virágzó kulturális életnek örvendtek, melynek középpontjában a British Council állt. Célunk a virágzó brit-magyar kulturális kapcsolatok kialakítása volt. Ebben az időszakban brit kulturális szcéna legjobbjai mutatkoztak be a magyar közönségnek, köztük a brit zene, kortárs táncelőadások, színház és képzőművészet jeles képviselői.

John Grote, aki 1991 és 1996 között volt az intézmény igazgatója, emlékirataiban részletezi ezt a példátlan brit kulturális hatást:

"Mialatt Magyarországon voltam, láthattuk a Royal Shakespeare Company-t, a Royal National Theatre-t, a Theater de Complicité-t, és legutóbb a Cheek by Jowl-t. Ellátogatott hozzánk a Birmingham City Orchestra, a BBC Welsh Orchestra és az Icebreakers is. Segítségünkkel és a magyar szervezők közbenjárásának köszönhetően a magyar közönség megismerhette a kortárs brit zenét a Balanescu Quartet-en és a Gavin Bryars Ensemble-en keresztül. Jan Garbarek a Hilliard Ensemble közreműködésével emlékezetes koncertet adott a Szent István Bazilikában, Officium című műsorukkal fellépve. Az Angol Nemzeti Balett is fellépett az Operában, és segítettünk az új brit balettet bevezetni a Magyar Balett repertoárjába. Az 1992-es Making Waves Fesztivál és a Petõfi Csarnokkal való hosszú távú együttmûködés eredményeként kiváló kortárs tánctársulatokat hoztunk Magyarországra: DV8, Phoenix , a Shobana Jeyasingh Dance Company. Egy Henry Moore kiállítás vezeti a szoborkiállítások listáját, köztük Tony Craggs-ét és a fotós, Don McCullin megragadó kiállítását az Ernst Múzeumban mutatták be." John Grote, a British Council igazgatója 1991-1996 között

A soron következő évtizedekben célunk továbbra is az volt, hogy bemutassuk a brit tehetségek legjavát kulturális programjaink révén, és új kapcsolatokat alakíthassunk ki a két nemzet között. Sokan még mindig emlékeznek a 2008-as ikonikus Great Britmania sorozatra, mely az egyik legsikeresebb művészeti projektünk volt, és az Egyesült Királyság kortárs művészeinek legjavát mutatta be. Említésre méltó még a rádióban hallható Selector Radio projektünk 2015-ből , a “People to People” közösségi művészeti projekt (2019) és a legendás brit fotográfus, Martin Parr kiállítása 2020-ban.