A British Council 1963-as magyarországi megalakulása óta  fiatalok generációinak segített az nyelvoktatási tevékenységével.

John Grote, aki 1991 és 1996 között volt az intézmény igazgatója, emlékirataiban beszámolt az 1990-es évek nyelvoktatási módszertani újításairól, amelyeket részben a brit The Know How Fund finanszírozott.

„Az 1989-1990-es események következtében, a Nyugat felé való nyitással egyidőben nagymértékben megnövekedett az érdeklődés az angol nyelv iránt. Az iskoláknak szembe kellett nézniük azzal, hogy egyre nagyobb az igény az angol nyelvórákra, a képzett angol tanárok száma viszont túl kicsi volt ahhoz, hogy kielégítse ezt az igényt. Válaszként a British Council, az Egyesült Királyságban működő Minisztérium támogatásával, valamint az Oktatási Minisztériummal és a magyar pedagógusképzési szakértőkkel szorosan együttműködve megkezdte az új stílusú tanárképzési programok kidolgozását mind alap- és középfokra. Két innovatív új programot dolgoztak ki, melyek a gyakorlati tantermi készségekre és egy korszerű módszertanra összpontosítottak a korábban elterjedt elméleti előadásokkal szemben." John Grote

Azóta számos diák számára nyílt új lehetőség oktatási programjaink révén, ezáltal elősegítve a társadalmi mobilitást.

Az 1980-as években egy új ösztöndíjhoz kapcsolódó kezdeményezés jelent meg, amelynek célja az volt, hogy a tehetséges nemzetközi hallgatók számára biztosítson lehetőséget az Egyesült Királyságban való tanulásra. A később Chevening névre keresztelt program Magyarországon is nagy sikert aratott, 2016-ig tartott.

TeachingEnglish

Az 1990-es évek óta, különböző partnerekkel és donorokkal együttműködve aktívan dolgozunk az angoltanítás minőségének javításáért és a magyarországi tanárok készségeinek fejlesztéséért. Munkánk során támogatjuk az angol nyelv oktatását és tanulását, hogy javítsuk az iskolai oktatás minőségét, és felkészítsük a fiatalokat arra, hogyan legyenek sikeresek mindennapi életük és karrierjük során egyaránt.

Évente több száz tanár vesz részt online tanárképzéseinken, és válik a TeachingEnglish – a világ legnagyobb online angoltanári közösségének – részévé.

Study UK

Az Egyesült Királyság évente több mint 400 000 nemzetközi felsőoktatási hallgatót fogad, az ország egyetemei a világranglista élén állnak. A program mindazokat támogatja, akik az Egyesült Királyságban szeretnének tanulni.

Ismerd meg a további edukációs kezdeményezéseinket!