Az oktatás és a fiatalok fejlődésének előmozdítása érdekében elkötelezettek vagyunk a mesterséges intelligencia (AI) potenciáljának kihasználására. A mesterséges intelligencia-technológiák felhasználásával forradalmasíthatjuk a tanulási folyamatokat, elősegíthetjük az inkluzív oktatást, és felkészíthetjük hallgatóinkat arra, hogy rohamtempóban fejlődő világunkban is helyt tudjanak állni.

2023-ban a MOME Innovációs Központtal és a Microsofttal együttműködve hackathont rendeztünk fiataloknak, hogy a mesterséges intelligencia (AI) lehetőségeit kihasználva tegyenek a közjó érdekében. 

A Stronger Together AI programelem célja olyan készségek fejlesztése, amelyek segítségével a fiatalok mesterséges intelligencia-alapú megoldásokat tervezhetnek különböző társadalmi és környezeti kihívásokra. A projekt részeként 50 fiatal dolgozott egy mesterséges intelligencia alapú webszolgáltatás tervezésén, amely a klímaváltozás vagy az élelmiszer-pazarlás témáival foglalkozott.

Az AI egyesek szerint olyan a technológia, amely képes lehet az előttünk álló legnagyobb globális kihívások megoldására. A fiatalok a mesterséges intelligencia jövőjét is befolyásolni tudják. Emiatt fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokkal való munkában megjelenjen az a terület, amely lehetővé teszi, hogy a technológiai fejlődés a pozitív társadalmi változást szolgálja.

A hackathont idén ismét meghirdettük partnereinkkel együttműködve, a felhívás részleteit és a jelentkezési feltételeket itt találod.

Ismerd meg oktatással kapcsolatos projektjeinket, melyek 1963-as megalakulásunk óta folyamatosan kiemelt hangsúllyal szerepelnek tevékenységünkben: