Az Egyesült Királyság zenei öröksége felbecsülhetetlen, és egyben globális jelentőségnek örvend.

A Selector Radio 2015-16-ban volt hallható a Petőfi Rádión. A program egy globális kezdeményezés részeként a brit zene és a feltörekvő brit tehetségek legjavát közvetítette a világ számos pontjára, és zeneimádók közösségeit kapcsolva össze világszerte. 

A világ több mint 30 országában hallható Selector Radio az Egyesült Királyságban futó, leghallgatottabb zenéket sorakoztatta fel globális hallgatóközönségének. A program virtuális zenei körútra vitt az Egyesült Királyságot bejárva, és olyan városok szívébe kalauzolt el, mint Bristol, Belfast, Cardiff és Glasgow, hogy megismerhessük a feltörekvő brit tehetségek legjavát. Jazz, grime, indie vagy elektronika – vagy mindezek metszetében összeállított heti lejátszási listájuk a brit zenei világ vezető előadóit és lemezkiadóit mutatta be.

A zene határokon átívelő univerzális nyelv, amely elősegíti a kapcsolódást és a különböző kultúrák közötti megértést. A brit zene nemzetközi népszerűsítésével célunk, hogy bemutassuk az Egyesült Királyság zenei sokszínűségét és innovációit, erősítve a kulturális kapcsolatokat, valamint lehetőséget biztosítsunk a brit zenészek és nemzetközi társaik együttműködésére.

A Selector Radio csak egyike volt az elmúlt 60 év kulturális sikertörténeteinek. Fedezz fel olyan projekteket, mint: