Az 1990-es években a British Council nagyban hozzájárult az élénk művészeti és kulturális élethez Magyarországon. Erre a hagyományra építve az elmúlt évtizedekben olyan projekteket láthattunk, mint a Nagy Britmánia (2008), a Selector Radio (2015), a People to People Community Arts Project (2019) és Martin Parr kiállítása (2020), amelyek a brit tehetségek legjavát mutatják be, elősegítve a kulturális kapcsolatok kialakulását és a kölcsönös megértést.

Tavasszal Botis Seva londoni kortárs táncos, a Far From The Norm  társulat művészeti vezetője BLKDOG című produkciója köré szerveztünk kísérőprogramokat. A Far From the Norm angol társulat arra törekszik, hogy őszinte, releváns és társadalmilag érzékeny, a mai húszas-harmincas generáció problémáit tükröző előadásokat hozzon létre. Dekonstruálják az utcai tánc eszköztárát és megkérdőjelezik a hip-hopról alkotott elképzeléseinket. Munkájuk eredeti és szókimondó, kérdéseket tesz fel társadalmi politikai kérdésekről és a mai világról.

 A program a Trafó Kortárs Művészetek Házával  együttműködésben valósult meg.

A művészetek és a kultúra hatékony eszközként szolgálnak a különböző nézőpontok kifejezésére, a párbeszéd ápolására és a kulturális szakadékok áthidalására. A British Council célja, hogy ösztönözze a kulturális együttműködéseket, bemutassa a sokszínűség, valamint kapcsolatokat teremtsen az Egyesült Királyság és a világ országai között a művészeti törekvések támogatása révén.